Hvor mange flyttekasser?

.

Hvis der er noget, som er sikkert i enhver flytning, er det, at der altid mangler flere flyttekasser. Altid. Derfor vil vi gerne give dig et realistisk billede af, hvor mange flyttekasser du cirka skal bruge.

Min bolig er m2
Jeg bor
Minimalistisk
Almindeligt
Propfyldt
Antal beboer Pers.
Du skal bruge
flyttekasser
Du bør af hensyn til miljøet leje containers

Til gavn for nabofællesskabet

Verden er fyldt med flyttekasser. Fordi vi alle sammen flytter mere end nogensinde. Og noget skal vi jo pakke vores ting ned i. Hos gomule® vil vi gerne udskifte de almindelige flyttekasser med nogle mere klimavenlige FSCproducerede flyttekasser. Produceret af genanvendt pap. Og lige som flyttekasserne er genanvendte, bør dine også få et nyt liv, efter du har brugt dem. Til evig anvendelse i cirkulation, indtil flyttekasserne ikke kan bære mere.

Derfor har vi stillet vores Facebook til rådighed som byttebørs med det ene formål, at du kan give dine flyttekasser videre til gavn for naboskabet og klimaet. Og ja, når du lige selv står og mangler nogle flyttekasser, kan du jo nemt score dig nogle gratis flyttekasser, den anden vej. 100% ren nabonæstekærlighed. Sæt i gang.

Vores flyttekasser er klimavenlige

gomule® producerer FSC-mærkede flyttekasser. Mere klimavenligt end traditionelle flyttekasser. Og produceret lokalt i Danmark. Flyttekasser produceres naturligvis af pap, og derfor vil mange mene, at det ikke giver mening at snakke bæredygtighed. Men man kan faktisk godt genanvende FSC-mærket pap. Når man genanvender pap, indsamler man alt FSC- mærket pap, og hælder det i nogle store tanke. Deri fylder man vand, hvorefter pappet opblødes og bliver til en grødmasse. Denne grød ender efter en proces som nyt pap i form af papplader, som kan samles til flyttekasser.

Pap inddeles i styrker (som også kaldes ”strøg”). Nyt pap har høj styrke (mange strøg), mens ældre genanvendt pap har lavere styrke (få ”strøg”). Og for hver gang pappet genanvendes, mister pappet dets styrke. Derfor er det en balance, hvornår man udskifter det gamle pap med nyt. Flyttekasser skal jo netop have styrke. Det siger sig selv, idet både studiebøger og det store gamle pokalskab fra de unge dage, altsammen vejer godt til. Så de fleste vil ty til helt nye flyttekasser, for at sikre bedste bæreevne og styrke. Og fordi det umiddelbart ”virker nemmest”.

I FSC-tankegangen kigger man på hele miljøøkonomien. En helt ny flyttekasse med fuld styrke (”strøg”) produceres af nyt træ i pappet. Her er miljøbelastningen selve træet og træfældningen. I genanvendt pap med lavere styrke (”strøg”), er der brugt meget vand til at lave denne grød. Her er vandet miljøbelastningen. Derfor vurderes styrken altid i forhold til, om det er ”værd at genanvende” pappet. Med andre ord; Er det vandforbruget værd, at genanvende pappet kontra at få nyt pap med ny styrke, og længere levetid, trods træforbruget. Miljøøkonomi er et holistisk billede. Og det er det, FSC-mærket på vores flyttekasser betyder for dig.

gomule® genanvender alt det, vi kan. Og forsøger at tænke miljøet med ind i alle processerne. I samlingen af flyttekasser skal pappladerne limes. Her bruger gomule® ikke traditionel lim – men naturlig lim fra sukkerarter. Hos gomule® har vi også forkortet 2 cm af højden på selve flyttekassen. For at enhver bilmodel netop kan transportere flest mulige flyttekasser – både som bundtet flyttekasser bag førersædet, såvel som fyldte flyttekasser med dine ting i bagagerummet. Det er nemlig også bæredygtigt. Og vi har en bøn. Når du er færdig med at flytte – kan flyttekasserne nemt bruges igen af andre via gomule® Flyttekassebørs. Her kan man nemlig forære sin brugte flyttekasser til andre.

Læs mere

Sådan samler du
dine flyttekasser

Samlevejledning til flyttekasser

Flyt i
en fart

Få styr på A til Z
før du skal fra A til B.

Hurtigt, nemt og bøvlfrit.