TIPS OG RÅD

Din huskeliste til flytning

Der er mange ting at holde styr på, når du skal flytte. Hvad enten du flytter i lejlighed eller et nyt hus, er der forskellige ting, du skal huske at krydse af listen, inden du er helt på plads.

Vi forstår, at det kan være svært at huske det hele, når flyttekasserne bliver flere og flere. Derfor har vi lavet en huskeliste til flytning med de vigtige ting, du skal have styr på, når du flytter. Så kan du have lidt mere ro i maven og reducere det kaos, det kan føles som, når man står midt i en flytning til sit nye hjem.

Hvem skal have besked, når du flytter?

Før vi dykker ned i huskelisten til flytning, er det vigtigt at sige, at nogle af tingene på listen kun gælder i nogle tilfælde, mens andre punkter gælder for alle, der skal flytte.

Du tænker nok ikke så meget over det i hverdagen, men der er meget, der ikke fungerer, hvis virksomheder og personer ikke kender din rigtige adresse. Det gælder både postvæsenet, lægen, kommunen og abonnementer på magasiner eller aviser.

Nogle af dem får automatisk besked om din nye adresse, når du melder flytning, mens du selv skal give andre besked. Skriv derfor på din huskeliste til flytning, at du skal give besked, når du flytter.

 

Se mere

Huskeliste til flytning, inden du flytter

Når du skal flytte, er det en god idé at starte i god tid med at planlægge. Der er mange ting, du skal have styr på. De fleste bliver som regel overrasket over, hvor meget der skal pakkes ned.

Herunder kommer et par gode råd til, hvad du skal have med på din huskeliste til flytning. Vi starter med en liste over de ting, som du bør have styr på inden flytningen, så du får planlagt flytningen på bedste vis.

1. Husk at melde flytning

Noget af det vigtigste på din huskeliste til flytning er at melde flytningen til folkeregisteret i den kommune, du flytter til. Den nemmeste måde at gøre det på er ved at logge ind på borger.dk og gå i gang. Hvornår skal du så melde flytning? Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, hvornår du melder flytning. Det skal nemlig gøres, senest fem dage efter du har skiftet bopæl. Du kan blive klogere på dette emne i vores blogindlæg om flytning af adresse.

2. Skal du skifte læge, når du skal flytte?

Det næste punkt på vores huskeliste til flytning er skift af læge. Når du skal flytte til en ny adresse, skal du undersøge, om du måske skal skifte læge. Flytter du til en adresse, der er mere end 15 kilometer væk fra din læge, bliver du anbefalet at skifte til en ny. Det vil derfor ofte være relevant, hvis du flytter fra én by til en anden. Når du flytter til en ny adresse, hvor du skal skifte til en ny læge, har du desuden muligheden for at skifte læge uden at skulle betale for det.

3. Husk at tjekke op på el, vand og varme

Når du skal flytte, skal du huske el, vand og varme, som du har tilknyttet til din bopæl. Det er altid en god idé at tjekke op på, om du selv bør huske at afmelde ting som el, vand og varme, og om du skal aflæse dine målere, inden du flytter. Det er et vigtigt punkt på din huskeliste til flytning, så du er sikker på, at du kun betaler for eget forbrug. Det samme gælder, hvis du har TV- og internetabonnement. Også her skal du ofte selv sørge for at afmelde, inden du flytter. Skriv det derfor på din huskeliste til flytningen, så du ikke pludselig betaler for abonnementer, du ikke bruger.

4. Forsikringer

Det er altid en god idé at få tjekket op på dine forsikringer, når du alligevel er i gang med flytningen. Du kan for eksempel prøve at undersøge, om du har den indboforsikring, der giver bedst mening for dig.

Det kan måske virke som en af de mindre vigtige ting i en huskeliste til flytning, men ikke desto mindre vil du blive glad på længere sigt, hvis der er styr på forsikringerne. Man vil jo gerne være tilstrækkeligt dækket og selvfølgelig også betale en fair pris.

5. Pak og sortér

Næste punkt på vores huskeliste til flytning er sortering og nedpakning. Det er nemlig bare at finde de sorte sække og flyttekasserne frem og så ellers starte fra en ende af. Når du skal flytte, vil du højst sandsynligt ende med at gennemgå alle de ting, du har samlet sammen i løbet af mange år.

Her kan flytningen faktisk være en god anledning til at sortere lidt i dine ting. Måske har du noget tøj eller køkkenudstyr, der har samlet støv bagerst i skabet. I så fald er det oplagt at få ryddet lidt op, inden turen går mod det nye hjem. Skriv på din huskeliste til flytning, at du allerede tidligt i processen bør sørge for at rydde op og sortere. Så har du også tid til for eksempel at sætte de ting til salg, som du ikke længere har brug for. Hvis du kan skille dig af med tunge møbler, du ikke har brug for i det nye hjem, bliver flytningen også bare lidt nemmere.

Det er især en god idé, hvis I er to eller flere, der flytter sammen. Pladsen kan hurtigt blive trang. Overvej derfor at tale sammen og koordinere, så I ikke pludselig står med tre kaffemaskiner til køkkenet.

6. Fordel de tunge ting

Når du pakker dine flyttekasser, er det en god huskeregel ikke at pakke alle de tunge ting i den samme kasse. Det er der flere grunde til. For det første bliver flyttekassen meget svær at løfte. Derudover er der risiko for, at den går i stykker, jo tungere den er.

Prøv derfor at fordele de tunge ting i flere flyttekasser. Er du typen, der har det helt store bibliotek derhjemme, så lav en bund af bøger i flere forskellige flyttekasser, så du ikke fylder en hel flyttekasse med bøger. Bøgerne kan du kombinere med lette ting, for eksempel noget tøj. På den måde holder du vægten nede på flyttekassen, og den er til at bære for dig og andre, der skal hjælpe med flytningen.

7. Overvej, hvordan flytningen skal foregå

Når du står over for en flytning, kan det virke lidt uoverskueligt at skulle klare det hele selv, når du kigger på din huskeliste til flytning. Det er der heldigvis råd for. Mange får familie eller venner til at hjælpe, men der er også mulighed for at betale et flyttefirma for at hjælpe dig.

Der kan være flere fordele ved at hyre et flyttefirma. Når du hyrer et flyttefirma, slipper du nemlig oftest for selv at slæbe på møbler, flyttekasser og andet. Du behøver heller ikke sætte meget tid af i kalenderen, når de ordner det for dig. Sidst, men ikke mindst, slipper du oftest for at finde en løsning på, hvordan du flytter dine ting over i dit nye hjem.

Vælger du derimod at klare flytningen selv, er der en række ting, som er værd at overveje. Har du for eksempel mulighed for at få hjælp til flytningen? Det er især relevant at overveje, hvis du er alene. Det kan være en stor mundfuld at stå med det hele selv. Er der måske nogle venner eller familie, der kan give en hånd med?

Derefter skal du tænke over, hvordan du vil flytte dine ting. Nogle lejer en flyttevogn eller kassevogn til formålet. Her bør du især undersøge, om alle dine ting kan være der på en gang, eller om du har mulighed for at køre flere gange. Skal du flytte langt væk, er det vigtigt, at du har plads til det hele.

Skal du ikke flytte langt, eller har du ikke ret meget, du skal have med, kan du måske nøjes med en trailer. Du kan låne en trailer hos mange byggemarkeder og tankstationer. Under alle omstændigheder er det en god idé at skrive planlægning af flytning på din huskeliste over ting, du skal have styr på. Vil du vide mere om dette emne, så læs vores blogindlæg om flyttetrailere.

8. Mål op, og tænk over indretning

Når du flytter fra ét hjem til et nyt, har du en unik mulighed for at gentænke indretningen i din bolig. Måske kan dine ejendele stå anderledes i dit nye hjem, fordi plantegningen er anderledes.

Måske skal der købes nye ting ind, fordi du flytter i noget større, eller måske du skal af med nogle ejendele, fordi du flytter i et mindre hjem, hvor der ikke er lige så meget plads. En vigtig del af din huskeliste til flytning vil derfor være at oprette en liste med ting, der skal købes ind til det nye hjem, hvis der er behov for det. Det kunne for eksempel være, at hjørnesofaen i det gamle hjem ikke passer ind i det nye, og man derfor skal kigge efter en ny sofa.

Lige meget hvordan det ser ud hos dig, kan det være en god idé på forhånd at tænke over, om der er nogle ting, der skal gøres anderledes i indretningen, når du flytter.

9. Lav en huskeliste til flytning, der passer til dine behov

Der kan være mange forskellige behov at tage stilling til, når det kommer til flytning, og derfor skal vores huskeliste ved flytning blot ses som en guide. Der kan nemlig være forskel på, hvor meget af ovenstående der er relevant for dig, der skal flytte i for eksempel et eksisterende bofællesskab, sammenlignet med dig, der skal flytte i et nyt hus med familien.

Derfor kan du med fordel overveje dine behov og sammensætte din egen huskeliste til flytning, så du er sikker på, at du ikke overser noget vigtigt i din situation.

Huskeliste til flytning, efter du er flyttet

Tillykke! Nu er du forhåbentlig kommet godt på plads i dit nye hjem. Men der er altså stadig et par ting, du skal have styr på, før du for alvor kan læne dig tilbage i sofaen og slappe af.

Herunder kan du læse mere om, hvad vi anbefaler, at du har skrevet på din huskeliste til flytning, når du er flyttet ind i dit nye hjem og har fået alle tingene mere eller mindre på plads i boligen.

1. Husk navn på postkassen

Noget af det første, du bør have på din huskeliste til flytning, er navn på postkassen. Når du er flyttet ind i dit nye hjem, er det nemlig alfa og omega, at du hurtigst muligt sørger for at få sat dit og hjemmets andre beboeres navne på postkassen, så du og I kan få leveret post.

Er det en postkasse, der hænger udenfor, er det også en god idé at tænke over en løsning, der kan holde til både vind og vejr. Så kommer du ikke ud for, at navnene forsvinder fra postkassen igen. Heldigvis findes der masser af webshops og fysiske butikker, som tilbyder labels og stickers til postkassen, der kan holde til vind og vejr.

2. Tjek op på el, vand og varme

Der er tre essentielle ting, du bør inkludere i din huskeliste til flytning, når du er kommet ind i dit nye hjem, og det er el, vand og varme. Uden dem får du ikke meget ud af din bolig. Derfor skal du få styr på, om der er lavet aftaler om både el, vand og varme i det nye hjem.

Nogle steder, og især hvis du bor til leje, er der lavet aftaler med leverandører til en eller flere af tingene. Andre steder skal du selv sørge for det. Lige meget hvad, er det en god idé, at du skriver på huskelisten, at du skal finde ud af, om der skal laves en aftale. Hvis du bor til leje, vil du kunne få oplyst af udlejeren, om der er en aftale på plads, og hvordan du skal forholde dig.

3. Internet og TV

Som med el, vand og varme er internet efterhånden blevet en nødvendighed i ethvert hjem. Og hvis der er noget, der kan sætte tålmodigheden på prøve, er det, hvis du skal vente længe på at få internet i dit nye hjem.

Derfor bør du skrive internet på din huskeliste til flytning. Det kan være en idé at undersøge, om der er forskellige udbydere i dit område, og hvor du kan få den bedste aftale.

Selvom streamingtjenester har gjort indtog, er der stadig mange, der foretrækker et klassisk TV-abonnement. Er du en af dem, så er det også en af de ting, du skal tage med, når du flytter i et nyt hjem. Som med internet er der mange udbydere og løsninger, så det kræver research at finde et tilbud, der dækker dit behov.

4. Indkøb af nye ting

Selvom du måske har mange ting med fra dit gamle hjem, skal du sandsynligvis købe nogle flere til din nye bolig. Det gælder især, hvis du flytter til noget større. Det kan dog også ske, at du har møbler, der ikke passer ind i plantegningen til det nye hjem, eller at de måske bare fylder for meget.

Der vil som regel altid være nogle ting, du ikke kommer udenom at skulle købe. Der er nok nogle møbler, du skal have fat i, og så skal du nok også have købt nogle gardiner til vinduerne. Når du har pakket flyttekasserne ud i det nye hjem og fået møblerne på plads, så lav en ny huskeliste til flytning med de møbler og inventar, du mangler.

5. Boligstøtte

Det kan være værd at undersøge, om du har mulighed for at få boligstøtte, hvis du bor til leje. Det afhænger af en række punkter. Blandt andet af indkomst, størrelsen på boligen og huslejen. På borger.dk kan du få meget mere viden og finde ud af, om du har mulighed for at få boligstøtte. Du kan læse mere om at søge boligstøtte her.

At undersøge mulighederne for at søge boligstøtte kan være et vigtigt element i en huskeliste til flytning. Det kan nemlig være ganske gavnligt for din økonomi at modtage lidt ekstra hver måned, som kan dække dine udgifter og give lidt mere overskud i budgettet.

Digital huskeliste til flytning hos gomule

Hos gomule kan du nemt bruge vores flytteliste til at holde overblik over din flytning. Her kan du løbende tracke din flytterejse, så du hele tiden er sikker på, at du får ordnet det hele i forbindelse med flytning.

Du kan gå til og fra din flytteliste efter behov og bruge den som værktøj før, under og efter din flytning.

Digital huskeliste til flytning hos gomule

Hos gomule kan du nemt bruge vores flytteliste til at holde overblik over din flytning. Her kan du løbende tracke din flytterejse, så du hele tiden er sikker på, at du får ordnet det hele i forbindelse med flytning.

Du kan gå til og fra din flytteliste efter behov og bruge den som værktøj før, under og efter din flytning.

Gå til flyttelisten for at starte din flytterejse.

Få mere viden om flytning hos gomule

Du er nu nået i mål med vores huskeliste til flytning. Vi håber, du er blevet klogere på, hvad du skal have på din egen flytte-huskeliste. Og husk desuden, at du kan få meget mere viden hos gomule, når du skal flytte.

Her har vi nemlig samlet en række blogindlæg, der giver dig gode råd til din flytning. Her kan du blandt andet læse om, hvordan du er den gode roomie, samt hvordan du melder flytning.

Så klik ind forbi vores flyttetips, og læs med allerede i dag. God læselyst!

Find flere flyttetips
Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd