Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Flyt adresse og andre regler

Der sker mange ting under en flytning, der kan gøre, at man mister fokus eller glemmer nogle helt essentielle ting. Det kan være noget så simpelt som flytning af adresse i folkeregistret og de mange andre steder, der skal have besked om din nye adresse.

 

Derfor kan du her få en huskeliste over vigtige ting, du skal være opmærksom på, når du skal flytte i ny bolig.

 

Få svar på spørgsmål som ’hvordan flytter jeg min adresse?’ og ’hvor skal man ændre adresse ved flytning?’ samt mange flere spørgsmål, der kan være yderst relevante i din flyttesituation. Flyt adresse nu, og få styr på resten af tingene lige her på siden.

Hvor lang tid har man til flytning af adresse?

En af de vigtigste ting, du skal huske, er at skifte din adresse i folkeregistret. Men hvornår skal man flytte adresse? Det skal du gøre, senest fem dage efter du er flyttet ind på din nye adresse.

  • Det er heldigvis meget nemt at melde sin flytning. Flytning af adresse hos borger.dk gøres meget simpelt ved at logge ind med dit NemID, angive hvilken dato og adresse du flytter til og derefter give besked om et eventuelt lægeskifte.

Flyt adresse i dag. Det tager et ganske kort øjeblik, så det er bestemt noget, man hurtigt kan få af vejen. Flyt adresse med hele familien online.

Du kan melde flytningen for hele husstanden på samme måde, som hvis du selv skulle flytte. Har du problemer med at få skiftet til at gå igennem, eller har du andre spørgsmål omkring din adresseflytning, kan du altid kontakte borgerservice, og så kan de hjælpe dig igennem hele processen.

Det er også en god idé at undersøge, hvem der ellers har brug for at vide, at du nu bor på en anden adresse. Det kan være alt fra forskellige abonnementer til arbejdsgiver og forsyningsselskaber. Det er nemlig vigtigt at få skiftet sin information ud alle steder.

Flyt adresse, og husk samtidig at tilmelde boligen el, vand, varme og gas, hvis ikke dine aftaler følger med dig fra den tidligere bopæl. Det er samtidig også vigtigt, at du afmelder disse på den tidligere adresse.

Se mere

Skift læge, og flyt din adresse

Det er altid en mulighed at skifte læge, også selvom man ikke flytter adresse. Men er du i gang med flytningen, vil man i mange tilfælde gerne skifte læge, hvis man flytter til et andet område eller en anden by.

Hvis du i forbindelse med din flytning af adresse også vælger at skifte læge, kan du gøre det helt gratis. Det er ikke tilfældet, hvis du bare vil skifte læge ellers. Her vil det typisk koste et gebyr. Flyt adresse, og skift læge på samme tid – så kan du faktisk spare lidt penge.

I forbindelse med din flytning kan du også læse mere omkring de forskellige læger i det område, du flytter til. Der vil muligvis være nogle lægehuse, hvor det ikke er muligt at skifte til, men du får heldigvis et godt overblik over dine muligheder, når du melder din flytning online.

Skal PostNord have besked ved adresseflytning?

Før i tiden skulle man også huske at give PostNord besked ved flytning af adresse. Det er dog ikke tilfældet længere. I dag får PostNord automatisk besked, når du registrerer flytning af adresse hos borger.dk. Det er derfor en af de mange ting, du ikke behøver at bøvle med længere.

Ønsker du derimod at modtage post midlertidigt på en adresse, er det heller ikke muligt at gøre hos PostNord længere.

Her skal du i stedet for sørge for, at den post, du gerne vil modtage på en anden adresse, er adresseret specifikt til den adresse. Så vil posten normalvis blive leveret direkte til denne adresse i stedet for den bopæl, du har til at stå i folkeregistret.

Flyt adresse, og få styr på postkassen. Det er nemlig vigtigt, når du flytter et andet sted hen. Du bør altid have dit navn på postkassen på din bopæl, så du kan modtage din post.

Glemmer du at sætte navn på din postkasse efter din adresseflytning, har PostNord faktisk ikke pligt til at levere posten til dig. Sørg derfor altid for at få styr på postkassen hurtigst muligt.

Se mere

Hvornår skal jeg flytte adresse, og hvad hvis jeg glemmer det?

Som hovedregel skal du melde din flytning til folkeregistret tidligst 28 dage før din flytning og senest fem dage efter. Det er vigtigt, at man overholder tidsfristen for flytning af adresse, så det offentlige præcis ved, hvor man har bopæl. Det kan både være af juridiske såvel som økonomiske årsager.

Glemmer du, hvor lang tid du har til at melde flytning og derfor kommer til at overskride de fem dage efter flytningen, kan du i nogle tilfælde få en bøde.
Du kan også være heldig, at kommunen forlænger tidsfristen, men i langt de fleste tilfælde vil man modtage en bøde. Det kan derfor klart anbefales, at man har styr på, hvornår man skal melde flytning af adresse, og hvor lang tid man har til at melde flytningen.

Få svar på spørgsmål omkring din flytning

Man vil ønske, at man bare kunne sige ’flyt min adresse’, og så var det hele overstået. Desværre er der en masse ting, der skal gøres, inden man rent faktisk er flyttet helt ind.

Vi har forsøgt at give dig en huskeliste over nogle af de mange ting, du skal være opmærksom på i din flyttetid. Det skulle gerne have været med til at besvare spørgsmål som ’hvornår skal jeg flytte adresse’ og ’hvor lang tid har jeg til at flytte adresse’.

Borgerservice og kommunen kan være til stor hjælp, når du skal skifte bopæl. De har helt sikkert fået stillet et spørgsmål før, som du sidder inde med, og de kan derfor hurtigt hjælpe dig med din flyttetvivl. Det gør, at du kan have helt ro i maven i din nye bolig. Flyt adresse allerede i dag, hvis du er ved at fylde flyttebilen. Så er det nemlig overstået.

Du er nu kommet igennem vores blogindlæg omkring flytning af adresse. Husk, at vi i vores blogunivers har mange flere tips og gode råd til dig, der står over for en flytning.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Hvad dækker en indboforsikring?

Tips og råd

Aftalechecks på Faste Abonnementer

Tips og råd

Regler for depositum ved fraflytning

Tips og råd

Så mange kWh bruger en vaskemaskine

Tips og råd

Bliv klar til din indflytterfest

Tips og råd

Navne- og adressebeskyttelse, når du flytter