Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Flytning af sofa

Sofaen er et af de helt store møbler i hjemmet, men hvordan bærer man sig egentlig bedst ad med at flytte dette møbel, når det gamle hjem skal skiftes ud med et nyt?

 

Det kan være lidt af en mundfuld at komme i gang med dette projekt, og derfor kan du læse meget mere om det lige her.

Hvad skal jeg bruge?

Når du skal flytte din sofa, er der måske nogle redskaber, der kan være gode at have, men hvad skal man egentlig bruge for at flytte sofaen?

Det kan faktisk være alt fra ingenting til trailer og assistance fra flyttemænd. Det kommer nemlig helt an på dig selv og størrelsen på din sofa.

Hvis du selv kan løfte den – helst med hjælp fra andre, og hvis den ikke er større, end at den kan være i din bil – er det faktisk ikke så svært at få den flyttet fra A til B.

Men ofte har man i hjemmet en forholdsvis stor sofa. Sofaer er nemlig lidt af et samlingspunkt for familien, og derfor er der mange, som vælger en såkaldt flydersofa. Selvom de er lækre og dejligt rummelige at ligge og flyde i en fredag aften, er de også lidt af et projekt at flytte fra det gamle hjem til et nyt.

Står du og skal flytte en stor sofa, skal du som det første vurdere, hvordan du kan flytte den. Er den for tung til, at du, sammen med andre, kan bære den? Er den for svær at få ud af lejligheden? Så kan det være en god idé at få professionel hjælp. Flyttefirmaer er specialiserede i at flytte alverdens møbler fra forskellige hjem, og selv om det er dyrere end at gøre det selv, kan det spare dig for en masse besvær, hvis sofaen og andre møbler er så tunge, at det er svært at flytte dem selv.

Vælger du at flytte sofaen selv, skal du desuden tænke over, hvordan du kan fragte den fra dit gamle til dit nye hjem. Det er sjældent, at en sofa bare kan være bag i bilen, og nogle gange er en trailer faktisk heller ikke nok. Så skal du flytte en sofa, er det meget vigtigt, at du måler, hvor meget den fylder, og derefter kigger på mulighederne.

Det kan for eksempel være en flyttetrailer eller en flyttevogn. Disse muligheder kan du læse mere om i næste afsnit.

Se mere

Flyt sofa med trailer eller flyttebil

Hvordan skal sofaen så transporteres? Det er et rigtig godt spørgsmål. Det kommer helt an på størrelsen. Skal du flytte andet end sofaen samtidig, kan det højst sandsynligt også give mening for dig at låne eller leje en bil eller en trailer, hvor der kan være andre ting i på samme tid. På den måde skal du ikke køre mange gange frem og tilbage mellem dit nye og dit gamle hjem.

Derfor er det en god idé at kigge på dit samlede behov for flytningen for på den måde at finde ud af, hvor stor en flyttebil eller trailer du skal have fat i, hvis du ikke allerede har noget, der er stort nok til at transportere dine ting.

Vurderer du, at det er nok med en trailer, er der faktisk mange muligheder for at få fat på sådan en, uden at det koster en bondegård. Klik ind på vores blogindlæg om netop flyttetrailere for at blive klogere på, hvad du skal overveje, når du vil bruge en flyttetrailer.

Mål op og undgå at få skrammer på karme og møbler

Dette tip gælder faktisk ikke kun sofaen, men alle større møbler, du skal flytte.

  • En god idé er nemlig altid at måle op, inden du begynder at bære ind og ud af stuen, lejligheden eller huset. På den måde er du nemlig sikker på, om sofaen overhovedet kan komme igennem døråbningen, eller om der skal findes på en alternativ løsning.
  • Kan den ikke komme igennem, så prøv at måle sofaen på højkant, for det kan være, at det kan lykkes fra en anden vinkel. Lige meget hvordan I vælger at løfte og flytte sofaen, er det dog, som tidligere nævnt, vigtigt, at I er nok til opgaven. Jo tungere møblet er, jo flere personer bør I være til at løfte det.

Få hjælp til din flytning med gomule®

Selvom vi hos gomule® ikke kan hjælpe dig med at flytte din sofa, vil vi meget gerne hjælpe dig med andre aspekter af din flytning. Derfor kan du med gomule® få et overblik over din flytning.

Vi har nemlig lavet en flytteliste, hvor vi samler alt det vigtigste, du skal huske i forbindelse med din flytning, så du er sikker på, at du ikke glemmer nogle af de administrative opgaver, der følger med flytningen.

Lyder det som noget for dig, så kig ind forbi og opret din helt egen flytteliste lige her.

 

Få mere viden med gomule®

Hos gomule® går vi op i flytning. Og vi vil gerne sikre os, at du får en god oplevelse med den proces. Derfor har vi samlet en række tips og tricks til dig, der står foran at skulle have en ny adresse.

Kig ind på vores blogunivers, hvor du kan læse en masse gode flyttetips, så du er klar til din egen flytning. God læselyst!

 

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte