Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Flytte til Randers – alt, du skal vide

Skal du flytte til Randers, eller overvejer du, om Randers skal være dit næste eller måske blivende fremtidige hjem? Det kan sådan set også være, at du allerede bor i Randers og vil udvide din horisont med det skjulte potentiale, som denne jyske perle byder på, når du først lærer den at kende.

 

Så er du landet det rette sted. Her giver vi dig nemlig et overblik over den skønne by Randers, som slynger sig om den midtjyske motorvej midt mellem Aalborg og Aarhus. Du får serveret alt, du skal vide, når du flytter dertil.

Brug borgerservice, når du flytter til Randers

Du kender Randers bajeren Mokai og har besøgt Randers Regnskov. Men hvad ved du ellers om Randers? På mange punkter giver Randers andre større jyske byer baghjul. Her vil vi fremhæve de fedeste kulturtilbud, du kan møde, guide dig til de mest praktiske transportmuligheder og servere dig et par fun facts, som kan være rare at kende til, når du vil flytte adresse til Randers.

Borgerservice i Randers gør utrolig meget for at tage imod og guide sine nye tilflyttere.

Således har Randers Kommune en bosætningskoordinator, hvis fornemmeste opgave er at besvare de spørgsmål, som du måtte have, når dine flyttedrømme har ført dig til Randers. Det kan være med info om, hvor dine børn kan gå i skole, hvilke karrieremuligheder Randers tilbyder, og hvilke lokale sportsklubber du ikke må gå glip af, hvis du elsker at løbe eller sparke til en bold.

Derfor kan vi kun varmt anbefale dig at tage kontakt til ’Velkommen’-afdelingen i Randers Kommune.

Se mere
Lejekontrakt

Er din husleje for høj?

 
Indsend din lejekontrakt til os, så kigger vi den igennem for dig, helt gratis!
Bare rolig! Vi sletter din lejekontrakt igen efter 14 dage.

Transport i samt til og fra Randers

Når du skal flytte til Randers, er det også praktisk at vide, hvordan du kommer lettest rundt, når du ikke har bil og cykel til rådighed. Randers er relativt kompakt bygget op i forhold til infrastruktur, og der ligger mange boligområder med villaer helt tæt på centrum, men når du har behov for at komme med offentlig transport, er det heldigvis også nemt.

Busterminalen ligger lige op ad midtbyen. Her kan du komme til og fra alle Randers’ bydele.

Herfra er der en 5-10 minutters gåtur til Randers Banegård. Er du pendler til og fra fx Aalborg eller Aarhus, så er Randers absolut en oplagt placering, hvor togene går regelmæssigt til, og som du kan nå inden for en time.

Bydele i Randers

Hvor skal du vælge at bo i Randers? Som alle andre danske byer har Randers en række bydele i Randers og opland, som adskiller sig en anelse fra hinanden. Her får du en kort beskrivelse af dem hver:

 • Randers Midtby: Hvis du elsker at have det pulserende byliv lige inden for hørevidde, og du vil have bus- og togforbindelser inden for gåafstand, så er Randers C stedet, hvor du skal slå dig ned.
 • Dronningborg: Ligger cirka 3 km nordøst for Randers C. Her er både institutioner, skole og flere supermarkeder samt gode naturområder. Skønt område for både familier og studerende.
 • Helsted: Ligger i det nordvestlige Randers med store regulære villaområder og nem adgang til motorvejen og midtbyen. Et område, som har oplevet kraftig vækst de senere år.
 • Kristrup: Er placeret sydvest for Gudenåen og huser 3.000+ indbyggere. Det er altså en stor forstad meget tæt på midtbyen, som har alt det, familien har behov for.
 • Neder Hornbæk: Kør 3 km vest for Randers, og du finder Neder Hornbæk på den østlige side af motorvejen. Det er tæt ved Arena Randers samt Doktorparken. Her er institutioner og skoler samt smuk natur.
 • Over Hornbæk: Du skal et skridt længere vestpå i forhold til Neder Hornbæk for at finde Over Hornbæk på den vestlige side af den midtjyske motorvej. Her får du golfklub, natur og 5 km til Randers C.
 • Paderup: Randers sydlige bydel med store varehuse, god motorvejsadgang og 4 km til centrum.
 • Vorup: Flyt i nærheden af Vorup Enge og stadig med kort afstand til midtbyen.
Se mere

De turistværdige attraktioner

Du er naturligvis ikke flyttet til Randers for at være turist, men det er en stor del af at lære sin by at kende, at man også har besøgt dets attraktioner og måske endda fundet sit yndlingssted at have årskort til, når børnene skal have brændt noget krudt af.

Men er Randers Regnskov ikke det eneste, man kører til Randers for at se? Nope, der tager du helt fejl. Det afhænger selvfølgelig af dine interesser, hvad der er relevant for dig at se.

I Randers kan du også finde:

 • Randers Kunstmuseum
 • Naturskolen
 • Graceland – Elvis-museum
 • Badelandet Water & Wellness
 • Den blå bro
 • Den jyske hingst
 • Danmarks ældste gågade – Houmeden med masser af bindingsværk
 • Danmarks ældste frivilligdrevne spillested.

 

Det vidste du (nok) ikke om Randers

Her kommer til slut et udpluk af fun facts, som du måske ikke kendte til omkring Randers.

 1. Randers har Danmarks ældste gågade, som stadig i dag emmer af hygge med brostensbelægning og bindingsværkshuse. Skal du ikke flytte til Randers, så er Houmeden absolut stadig et besøg værd. Prøv det fx på en dag, hvor der er marked i den lille gade.
 2. Randers har et mindre sparebøssemuseum, et håndværksmuseum, et Elvis-museum og mange andre skjulte kulturperler, som alle er et besøg værd, når du vil have byen Randers helt ind under huden – både på kultur og natur.
 3. Gudenåen løber helt inde langs med midtbyen og er et yndet sted at hænge ud på de store græsarealer, hvor der også tit foregår ekstra aktiviteter om sommeren. Her finder man både unge, ældre og familier.
 4. Randers er undervurderet. Randers er i virkeligheden en fortryllende gammel købstad og i dag også en naturskøn og kulturrig midtjysk by.

Er du klar til at flytte til Randers nu? Har du behov for lidt spareråd til selve flytningen, så læs med her. Hos gomule har vi et kæmpe og meget inspirerende univers, som rummer al den viden, du har brug for i forbindelse med, at du flytter hjemmefra, har købt hus første gang eller noget helt tredje relateret til at flytte.

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte