Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Gode råd til dig, der skal i gang med flytterengøring

Hvis du står overfor eller nogensinde har stået over for at skulle fraflytte en lejlighed, kender du nok også til den flytterengøring, der hører med, så man minimerer risikoen for at miste penge fra sit depositum.

 

Der kan nemlig i visse tilfælde blive trukket penge til ekstra rengøring, hvis ikke udlejer vurderer, at din flytterengøring er gjort godt nok, og det kan være rigtig irriterende, hvis man kunne have undgået at punge ud.

Badeværelset

Men hvad er godt lige at huske på, når man står over for en flytterengøring af lejlighed eller hus, og er der nogle steder, man skal være særligt opmærksom på at komme forbi med støvsuger og klud, når man er i gang med flytterengøringen?

Det og meget mere kommer vi ind på i vores guide til dig, der står og skal i gang med den helt store fraflytningsrengøring.

Når det kommer til rengøring ved flytning, er der typisk ikke noget facit for, hvad der er rigtigt og forkert, medmindre din udlejer selvfølgelig har specifikke krav til rengøringen.

Ellers er det vigtigste bare, at din lejlighed eller dit hus fremstår rent og pænt, når du fraflytter. Derfor giver vi i dette blogindlæg også blot vores generelle råd til, hvad du skal huske, når du gør lejligheden rent inden flytning.

Lad os starte med det værste eller i hvert fald det, som for mange tager længst tid at gøre helt rent, når rengøring ved flytning skal i gang – nemlig badeværelset.

Selvom du ofte gør rent på dit badeværelse, er det bare et af de rum, hvor der altid skal gøres noget ekstra. Det er særligt på grund af kalk, at man bruger meget tid på at gøre badeværelset rent. Kalken sætter sig nemlig både i toilettet, håndvasken og brusekabinen.

Især i brusekabinen er det en god idé at være ekstra opmærksom, for selvom du får fjernet kalken på selve brusearmaturet, kan der også sidde kalk på fliser på såvel væggen som gulvet.

Alt efter hvor ofte, du har fjernet kalk løbende på dit badeværelse, og hvor meget kalk der generelt er i vandet, der hvor du bor, kan det være noget af et projekt. Tænk derfor over at sætte godt med tid af til at fjerne kalk på badeværelset.

Se mere

Køkkenet

Det næste punkt på listen i flytterengøringen er køkkenet. Også her skal du nok i gang med knofedt, sæbe og vand. Her er det især toppen af køkkenskabene, emhætten og ikke mindst ovnen, du skal tænke ekstra over at gøre rent.

Ovnen er nemlig et sted, hvor der samler sig en masse madrester og andet skidt, når du laver mad. Den kan godt være lidt besværlig at gøre skinnende rent, så overvej at starte i god tid med denne del af rengøringen.

Husk også at gøre køleskab og fryser ordentligt rent, når du har tømt dem. Det betyder blandt andet, at alle hylder og skuffer skal tørres grundigt af.

Værelser

Puha… Nu er de værste rum overstået i din flytterengøring, og nu gælder det de øvrige værelser i huset. Det er soveværelserne, stuen og andre rum, du måtte have. Her kan du med fordel, og hvis det er muligt, vente med rengøringen, helt til boligen er tømt. Så er det nemmere at komme ordentligt ind i alle hjørner og kanter.

Hvis det ikke er muligt at vente, til boligen er fri for flyttekasser og møbler, så prøv at samle dine møbler, flyttekasser og andet i ét rum, så du ikke skal flytte på for meget undervejs.

Skal du flytte rundt på møbler og flyttekasser, mens du svinger støvstugeren, kommer flytterengøringen også hurtigt til at tage længere tid og kan blive en rigtig sur opgave at skulle igennem.

Når du går i gang med rengøring af værelserne, så tænk over at starte oppefra og ned. Så start altså med loftet, og slut ved gulvet. Husk gerne både at komme omkring dørkarme, gulvlister og hjørnerne ved loftet, hvor støv og spindelvæv har det med at samle sig.

Når du er i gang med flytterengøring, er det også en god idé generelt at tænke over at komme godt ind i de dele af værelset, hvor du måske ikke altid lige er nået omkring med støvsugeren og kluden, mens du har boet i hjemmet.

Det kan for eksempel være bag radiatorer, som er nogle rigtig slemme støvsamlere, og det kan også være på toppen af dørkarme, rør eller andre overflader, som man ikke lige ser i det daglige.

Når du har støvsuget og støvet af, kan du med fordel slutte af med at vaske gulvet i hele boligen, så gulvet får den sidste finish.

 

Vinduer og døre

Noget af det, som risikerer at blive overset, når boligen skal flytterengøres, er døre og vinduer. Det er altid bedst at aflevere boligen med nypudsede vinduer.

Tænk også gerne over at rengøre døre i boligen, så de fremstår uden pletter og mærker fra beskidte fingre og lignende.

Få hjælp til rengøringen

Det kan være svært at nå det hele selv. Hvad end det gælder selve flytningen eller rengøringen, så kan det være en stor fordel at få en god ven eller et nært familiemedlem til at hjælpe dig. Her kan du læse mere om, hvordan du kan være den bedste flyttevært for dine venner.

Gider du ikke selv stå for rengøringen, er der også altid mulighed for at hente hjælp udefra. På nettet er der i dag diverse firmaer, som tilbyder netop flytterengøring.

Vil du vide mere om flytning?

Er du mere interesseret i flytning, eller står du måske selv over for en flytning og har brug for gode råd til flyttetrailere, flyttekasser og andre flytteemner? I vores blogunivers kan du læse om alt fra flytning af virksomhed til den store huskeliste, når du skal flytte. Så skynd dig ind, og læs med på gomule.dk.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte