Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Gode råd til flytning

Står du over for en flytning? Så læs med her.
Vi kommer med en række gode råd til, hvordan du bedst griber din flytteproces an. Husk, at vi også har en huskeliste til dig, der skal flytte, hvor du kan læse meget mere om, hvad du skal huske under en flytning.

 

Inden vi dykker ned i dette blogindlæg, er det vigtigt at nævne, at der er mange måder at ordne en flytning på. Vores råd er blot generelle råd til en god flytning. Måske har du en anden måde at klare flytning på, der virker bedre for dig.

Planlæg din flytning i god tid

Hvor lang tid tager en flytning? Det er et godt spørgsmål. Hvis du har planlagt den godt, behøver selve flytningen ikke at tage mere end en dag. Men det kræver, at du har taget koordineringshatten på.

 • Først og fremmest skal du sørge for at få pakket dine ting ned i god tid. Optimalt set står flyttekasserne klar til at blive slæbt ud i flyttebilen, traileren, eller hvad du nu foretrækker at bruge som transportmiddel, den dag, der skal flyttes. Så skal du nemlig ikke skal bruge en masse tid på at pakke ned på selve flyttedagen.
 • Tænk derfor også gerne over, hvordan møbler, flyttekasser og andet bedst kan transporteres.
 • Skal du for eksempel flytte langt væk fra din gamle bolig, så kan det være en god idé at sørge for en større transportmulighed, så alle dine ting kan være der på en gang. På den måde bruger du ikke lang tid på at køre frem og tilbage flere gange og får dermed flytningen overstået hurtigere.
 • Måske du overvejer at leje en flyttetrailer, i så fald bør du læse vores guide til flyttetrailere.
Se mere

Organisér dine ting

Hvad end du flytter direkte ind i dit nye hjem, eller om dine ting skal opbevares først, så er det en god idé at organisere tingene, når du pakker dem ned.

 • Det er for eksempel oplagt at fordele tunge ting som bøger i flere flyttekasser. Så ender du ikke med kasser, som du ikke kan bære, eller som går i stykker under flytningen.
 • Det er også en god idé at skrive på flyttekasserne, hvad der er i dem, når du er i gang med flytningen.
  Det gør det lettere for dig, når du skal til at bære dine ting ind i dit nye hjem, og når du skal pakke ud. Så ved du nemlig præcis, hvor kasserne skal hen, når du tager dem ud af bilen.

Hvor mange flyttekasser skal man bruge?

Vi har allerede skrevet en del om flyttekasser, men de er også en vigtig del af flytningen, så derfor dykker vi i dette afsnit lidt mere ned i emnet.

Det er først og fremmest meget forskelligt, hvor mange flyttekasser du skal bruge.

 • Det kommer an på, hvor mange ting du har, du skal pakke ned. Tænk for eksempel over, hvilke ting det giver mening at pakke i flyttekasser, og hvad der kan transporteres på anden vis.
 • Det kan også være, at du allerede har nogle kasser liggende. De kan ofte bruges. Du skal blot huske, at de skal kunne holde til tunge ting uden at gå i stykker.
 • Hvis ikke du har flyttekasser liggende, så er det vigtigt at vide, hvor du kan købe flyttekasser. Det kan du efterhånden mange steder.
 • Byggemarkeder er ofte et godt sted at kigge, da de tit har dem på lager. Lav eventuelt noget research på nettet inden flytning, så du finder de rigtige flyttekasser for dig.

Skal du flytte direkte i nyt, eller skal dine ting opbevares?

Måske du er så heldig at din overtagelsesdato passer helt perfekt med den dato, du flytter ud af dit gamle hjem. I så fald kan du springe dette afsnit over.

Men har du nogle dage eller uger mellem udflytning og indflytning, så har du måske brug for et sted at opbevare dine ting.

Det er der heldigvis råd for.Der er nemlig mange muligheder for at leje opbevaringsplads, hvis du ikke lige kender en, der har en kælder eller et rum til rådighed.

 • Du skal blot finde ud af, hvor meget plads du har brug for.
 • Derefter er det egentlig bare at bestille et opbevaringsrum, så det er parat den dag, du skal bruge det.
 • Du kan læse vores blogindlæg om opbevaring, for at få mere viden om netop dette emne.
Se mere

Hjælp til flytningen

Når du skal håndtere en flytning, er det vigtigt at huske på, at det er sjældent, du kan klare det hele selv.
Når det gælder flytning af møbler som sofaer, senge, skabe og borde, er det en fordel at være flere om det.

 • Har du muligheden for det, så saml nogle venner, familie eller bekendte, der kan hjælpe dig på dagen. Tænk igen gerne over planlægning og eventuelt forplejning, så du gør det så nemt for dine hjælpere som muligt.
 • Du kan også vælge at hyre professionel flyttehjælp. Der findes mange flyttefirmaer derude, og hvis du ikke allerede har en favorit, så er internettet din ven. Prøv at researche lidt, og find så det flyttefirma, der dækker dine behov.
 • Når du hyrer et flyttefirma, slipper du som regel for at bære tunge kasser og møbler. Ligesom at flyttefirmaet oftest står for at transportere dine ejendele fra dit gamle hjem til dit nye hjem.

Vi håber, at dette blogindlæg har givet dig nogle gode råd til din flytning. Husk, at du kan læse meget mere om alt lige fra valg af opbevaringsrum til valg af flyttetrailer i vores blogunivers.

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København