Få en Tote bag i gave ved køb af minimum 20 flyttekasser! Læg Tote bag i kurven og vi modregner prisen

TIPS OG RÅD

Hvor skal man melde flytning?

Har du købt drømmeboligen og er klar til at flytte ind, eller skal du til at bo til leje i en af de store danske byer? Lige meget hvordan din flyttesituation ser ud, er det vigtigt, at man husker at melde sin flytning de korrekte steder.

 

Men hvor skal man melde flytning, og hvornår skal man melde flytning? Meld flytning online i dag, og få flytningen overstået hurtigt.

 

Ellers kan du læse mere om, hvem man skal melde flytning til, og hvor lang tid du har, lige her.

Meld flytning hos borger.dk, inden det er for sent

Meld flytning online på borger.dk på ganske få minutter.

 • Du skal bare have din digitale signatur klar igennem MitID, og så kan du hurtigt angive din nye adresse samt flyttedato, så det er klar i folkeregistret. Det er faktisk det eneste, du skal gøre i forhold til din adresseændring. Hos borger.dk under ’Meld flytning’ er der hver dag danskere, der skifter deres adresse. Det er meget simpelt og overskueligt, så det er bestemt ikke noget at bekymre sig om.
 • Du er nu klar at melde flytning, men hvornår skal man egentlig gøre det?
  Meld flytning hos folkeregistret senest fem dage efter din flytning. Det er nemlig vigtigt, at man får skiftet adressen hurtigst muligt af mange forskellige årsager. Det har både en effekt på din boligstøtte, lægevalg, modtagelse af post og meget mere.
 • Det er dog vigtigt at nævne, at du ikke behøver melde flytning til post længere. Det er noget, man gjorde i gamle dage, men det er slet ikke nødvendigt længere. I dag sker det helt automatisk, at PostNord får dine oplysninger, når du har registreret dem på borger.dk. Du skal derfor ikke bekymre dig om ikke at modtage din post på din nye adresse. Meld flytning til post samtidig med alt det andet.
Se mere

Få styr på el, vand, gas og varme på begge adresser

Når du skal bo på en ny adresse, er det vigtigt at få el, vand, varme og gas til bopælen. Det er uden tvivl nogle af de vigtigste ting at få styr på, så man ikke står med et hjem uden varme og vand. Det kan nemlig hurtigt blive ret træls. Meld flytning til elselskabet, inden du flytter ind, så de har styr på dine oplysninger. Det gælder også de andre selskaber, så du har alt, du skal bruge i dit nye hjem.

Inden du flytter, er det vigtigt, at du aflæser forbruget på forskellige målere.

 • Det kan eksempelvis være din elmåler, så du ved, hvor meget du har forbrugt. Det gælder, både når du flytter fra en bolig og til en bolig. Så har du altid bevis for, hvor meget forbrug du har haft i den periode, du har været bosat på adressen, og du slipper på den måde for at komme til at betale for meget.

Det er dog vigtigt, at du også får frameldt disse ting på din tidligere adresse. Ellers kan man i værste tilfælde komme til at betale for andres forbrug, hvilket er spild af penge og generelt meget irriterende. Det er ofte meget simpelt at framelde sig disse ting.

 • Kontakt de forskellige selskaber, og fortæl dem om din situation.
  Det er dog en god idé at gøre det skriftligt. Så har du nemlig en form for kvittering for din opsigelse. Vær dog opmærksom på, om du har en bindingsperiode på eksempelvis dit elselskab. Så er det nemlig ikke muligt at opsige med det samme, medmindre du betaler et mindre gebyr til selskabet.
Se flere flyttetips

borger.dk – meld flytning, og få styr på posten

Meld flytning til folkeregistret, og du vil fremover få post på din nye adresse. Det er meget simpelt, men der er et par andre ting, du skal have styr på, for at du får posten leveret.

 • Det er nemlig vigtigt, at du først og fremmest har en postkasse eller brevsprække, hvori du kan modtage breve og pakker. Ellers er det svært for postvæsnet at vide, hvor de skal levere til.
 • Postkassen skal derudover stå helt ud til vejen, så postbuddet ikke skal helt ind på din adresse for at aflevere posten.
 • Derudover skal du være sikker på, at du har dit navn til at stå på postkassen. Ellers har postvæsnet ikke pligt til at levere posten til dig, hvilket kan betyde, at du ikke modtager dit nye sundhedskort og vigtige regninger. Du bør derfor få navn på postkassen hurtigst muligt efter din flytning, da dit nye sundhedskort kommer forholdsvist hurtigt efter dit adresseskift. Det kan være meget træls at undvære sundhedskortet, hvis man skal til læge eller andet inden for sundhedsvæsnet, så det er en god idé at få styr på postkassen med det samme.
Se mere

Meld flytning korrekt – de vigtigste spørgsmål

Der kan være mange spørgsmål, når man er i gang med at melde flytning. Derfor har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål, så du ikke behøver at undre dig længere. Har du dog stadig spørgsmål, kan du med fordel kontakte kommunen eller borgerservice. De har helt styr på reglerne omkring din flytning. Ellers kan du nedenfor få svar på langt de fleste spørgsmål.

 • Hvor skal jeg melde flytning? Meld flytning på borger.dk ved at angive alle dine oplysninger. Vælg den nye kommune, du skal flytte til, og angiv din nye adresse, flyttedato, og overvej, om du er interesseret i at skifte læge. Det kan du nemlig gøre med det samme og helt gratis.
 • Hvem skal jeg melde flytning til? Flytningen skal du først og fremmest melde til folkeregistret. Derudover skal du også overveje at melde det til de selskaber, der giver dig el, vand, varme og gas. Har du abonnementer, er bloddonor, har forsikringer eller andre ting, er det også en god idé at undersøge, om de skal have besked.

Du ved nu, hvordan man melder flytning, og hvor man melder flytning. Har du flere spørgsmål, bør du altid kontakte borgerservice. Det er en rigtig god idé at gøre, så du har helt styr på alle faktorer. Specielt hvis du skal flytte til et helt andet land, er det en god idé at få svar på alle de spørgsmål, du måtte sidde med.

Du er nu kommet igennem vores blogindlæg om, hvem du skal give besked til, når du skal flytte. Vi har også lavet en huskeliste over de vigtigste ting, du skal huske, når du skal flytte. Kig desuden i vores blogunivers, hvor vi har mange flere tips og gode råd til dig, der står over for en flytning.

Opret din flytteliste
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København