Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Kend reglerne for flytning af virksomhed

Drømmer du om at flytte virksomheden til en anden del af Danmark? Eller skal du måske bare have kontoret et andet sted, så du har brug for at vide, hvad du skal gøre ved flytning af erhverv?

 

Flytning af virksomhed er lidt anderledes, end hvis man flytter fra sin private adresse. Du kan nedenfor læse alt det, du skal huske at gøre, når du flytter dit firma.

Flyt virksomhedsadresse online

Flytning for erhverv sker også online. Det er vigtigt, at du opdaterer oplysningerne på din virksomhed, når virksomheden skifter adresse.

Dette gør du online på virk.dk. På den måde ændres adressen for virksomheden i CVR-registret, og resten sker faktisk helt automatisk. Det betyder, at både PostNord og de offentlige kontorer får besked om adresseændringen, og du skal faktisk ikke gøre mere på det punkt.

Ved at melde flytning af virksomhed online vil PostNord fremover sende al din post til virksomhedens nye adresse. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke gælder pakker. Så regner du med at modtage pakker til dit firma, skal du måske overveje at skifte modtageradressen på disse pakker, så de naturligt bliver sendt ud til din nye firmaadresse.

Se mere

Flyt firma, og giv alle besked

Selvom PostNord og det offentlige automatisk får besked ved din flytning, er det ikke alle steder, det sker. Derfor er der nogle områder, hvor du selv bliver nødt til at give besked om din firmaflytning.

Det gælder blandt andet sådan noget som din bank, teleselskab, forsyningsselskaber som el, vand og varme samt alarm og rengøring. Der er helt sikkert mange flere ting, som din virksomhed anvender i dagligdagen, som har brug for at vide, at virksomheden har fået et adresseskifte.

Det er vigtigt at kende til det, hvis man overvejer flytning for erhverv, da man ellers kan komme til at betale for en masse forskellige ydelser, man ikke længere har brug for på den pågældende adresse.

Det er derfor en god idé at få undersøgt, hvilke institutioner og virksomheder der skal have besked om din flytning.

Flyt firmaadresse – også på papiret

Erhvervsflytning og at melde flytning af virksomhed online er ofte ret lige til. Selvfølgelig tager det tid at få flyttet alle tingene fra virksomhedens nuværende lokaler til helt nye. Men der er andre ting, man også skal have styr på under flytning af virksomhed.

Det handler nemlig om papiret. Og her snakker vi både om det hvide papir, men faktisk også det digitale. Flyt adressen for din virksomhed på de forskellige onlinemedier, som virksomheden har.

Det gælder blandt andet Google, virksomhedens hjemmeside og diverse sociale medier. Det er nemlig utrolig vigtigt for virksomheden, at virksomhedens kunder og samarbejdspartnere ved, hvor virksomheden er lokaliseret. Det vil de typisk søge efter online.

Men det gælder bestemt også uden for den digitale verden. Vær sikker på, at du får ændret firmaadressen på brochurer, brevpapir, kuverter samt visitkort, hvis du bruger disse.

Det ser nemlig mærkeligt ud, hvis dine kunder modtager nogle af disse, men ikke kan finde virksomheden på den påviste adresse.

LÆS OGSÅ: Flytteforsikring

Få hjælp til din flytning af virksomhed

Der kan opstå mange forskellige spørgsmål, når man skal flytte noget så stort som en virksomhed. Det omhandler mange medarbejdere, dokumenter og ting, som skal flyttes fra et sted til et andet.

Derfor bør du altid være helt sikker på, at du har styr på alle reglerne omkring din firmaflytning. Indtil videre har du fået at vide, hvordan du melder flytning af virksomhed.

Du kan altid kontakte din kommune, hvis du ikke er helt sikker på, at du har styr på alle reglerne inden for flytning af virksomhed. Det er oftest ret simpelt. Meld flytning for erhverv på virk.dk, og så har du faktisk klaret det meste af flytningen.

Se mere

Hvad skal du gøre på den nye adresse?

Efter du har meldt flytning af virksomhed online, kan du fokusere helt på din adresse og dens lokaler. Hvis der skal ordnes ting, inden hele kontoret flytter ind, er det med at få det gjort hurtigst muligt.

Det kan være, der skal males eller opdeles rum på andre måder, end det er nu. Andre byggeting bør selvfølgelig også klares hurtigst muligt.

Når det er ved at være tid til, at flyttedagen kommer, kan det være en god idé at få hyret noget flyttehjælp. Det kan i langt de fleste tilfælde næsten være umuligt selv at flytte en virksomhed, da der er så meget inventar og så mange ting, som skal med.

Få derfor fat i et flyttefirma der har helt styr på flytning af virksomhed. Så er du sikker på, at alle tingene bliver pakket sikkert ned, så intet går i stykker under flytningen.

Når du ankommer til den nye firmaadresse, kan det være en god idé at opsætte skilte på adressen. Så kan kunderne lettere finde frem til den nye adresse.

Det gælder blandt andet også andre samarbejdspartnere, leverandører og PostNord. På den måde mindsker du den forvirring, der kan være under en firmaflytning.

Flyt virksomhed til udlandet

Har du fået nok af Danmark, og sender du i stedet for din virksomhed til det udenlandske? Så er der nogle regler, du bør være meget opmærksom på. Der kan nemlig være mange grunde til, at man flytter en virksomhed til et andet land. Det kan både være nogle markeds- eller skattefordele, der gør, at det er mere lukrativt. Det er dog også en stor proces at skulle flytte sin virksomhed.

Du bør blandt andet være opmærksom på ”lågeskat”, hvis du vælger at flytte din virksomhed til udlandet. Det indebærer blandt andet, at ejeren skal beskattes af sine værdipapirer på samme måde, som hvis ejeren ville sælge virksomheden.

Det er derfor ikke helt så simpelt at flytte sin virksomhed til et andet land. Du bør under alle omstændigheder undersøge reglerne for dette, inden du bevæger dig i den retning.

Du kan også hos PostNord melde din flytning til udlandet. Det kan du gøre, hvis du gerne vil have PostNord til at eftersende din post til den nye adresse. Dette gælder dog ikke blade, aviser, magasiner og pakker.

Du er nu kommet igennem vores blogindlæg omkring vigtige ting, du skal vide, når du skal flytte en virksomhed. Husk, at vi i vores blogunivers har mange flere tips og gode råd til dig, der står over for en flytning.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Regler for depositum ved fraflytning

Tips og råd

Så mange kWh bruger en vaskemaskine

Tips og råd

Bliv klar til din indflytterfest

Tips og råd

Navne- og adressebeskyttelse, når du flytter

Tips og råd

Lån til beboerindskud, når du flytter i almen bolig

Tips og råd

Flytte med børn: en guide til en problemfri overgang