Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Meld flytning til dit elselskab

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal flytte til en helt ny adresse. Det gælder både alle de ting, man skal have med, men også alle de regler, man skal kende til, når man flytter ud eller ind på en ny adresse.

 

Et af de mange spørgsmål, der kan opstå under alt flytterodet, er, hvordan man kan melde flytning hos elselskabet.

 

Meld flytning med el online, eller kontakt dit selskab for mere information. Du kan her læse mere omkring reglerne ved flytning af el til en ny adresse, så du ikke er i tvivl mere.

Få styr på flyttereglerne, når du skifter adresse

Det er vigtigt at informere dit elselskab omkring din flytning. Ellers kan du ende med at komme til at betale for en andens elforbrug, hvilket er en utrolig træls situation.

Det er nemlig altid den person, der flytter ud, som har ansvaret for at give elselskabet besked. Du kan derfor afmelde el ved flytning til elselskabet, så du ved, at du ikke kommer til at betale for strøm på denne adresse længere.

Meld flytning af el er oftest den letteste metode. Men der kan være nogle regler, der ikke helt gør dette muligt. Din aftale med et elselskab kan rent faktisk følge med dig til den nye adresse, hvilket kan skabe problemer med opsigelsen.

Afmelding af el ved flytning med en aftale med en bindingsperiode kan skabe forvirring blandt mange forbrugere.

Flere forbrugere oplever forvirring omkring dette, og det er derfor meget vigtigt, at du læser din aftale igennem med dit elselskab, så du er klar over vilkårene. Det er et klart råd fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Et elselskab kan maksimalt binde dig i op til seks måneder, hvilket er en god faktor at være opmærksom på. Er du ude af bindingsperioden, kan du sagtens afmelde el hos elselskabet.

Det kan være en fordel at afmelde skriftligt, så du har bevis for din opsigelse af el ved flytning, i tilfælde af at der skulle opstå problemer efter din flytning.

Se mere

Sådan bør du aflæse el ved flytning

Når du skifter adresse og har meldt flytning af el til dit selskab, bør du aflæse tallet, der står på din elmåler. Det er nemlig tallet, der viser, hvor stort et elforbrug du har haft. Bruger dit elselskab fjernaflæste målere, kan de helt selv aflæse måleren.

Det er dog stadig en god idé for dig at have tallet med dig, så du kan tjekke det op mod den endelige afgørelse af dit elforbrug. Så bliver du i hvert fald ikke snydt.

Ved nogle elselskaber skal man gøre mere end en el aflæsning ved flytning. Det er derfor en god idé at tjekke elselskabets hjemmeside, så du er klar over de forskellige procedurer, du skal have styr på, når du flytter fra adressen.

Det kan eksempelvis indebære, hvad der sker, hvis du glemmer at aflæse måleren og sende informationen til selskabet. I sådan et tilfælde vil elselskabet typisk opkræve et gebyr for selv at aflæse det.

Tilmeld el ved flytning

Det er selvfølgelig også vigtigt at få tilmeldt el, når man skifter til en ny adresse. Når du flytter ind på en ny adresse, bestemmer du helt selv, hvilket elselskab du ønsker at have.

Det gælder også, hvis du bare flytter i en lejebolig. Idet du alligevel flytter til en ny adresse, kan flytningen være et rigtig godt tidspunkt at kigge efter et nyt elselskab, hvis du er utilfreds med dit nuværende. Meld flytning af el så tidligt du kan. Så er du sikker på ikke at overskride flyttedatoen.

Det er nemlig også helt gratis at skifte elselskab. Du kan derfor let skifte, hvis du ser fordele i et andet selskab frem for det, du har nu. Du skal dog endnu en gang være opmærksom på bindingsperioden, der i nogle tilfælde kan omgås ved at betale 500 kr. i gebyr, hvis det er nødvendigt for dig at skifte med det samme.

Når du er flyttet ind på den nye adresse, bør du aflæse elmåleren som noget af det første. Tilmelding af el ved flytning kræver nemlig en dato for både aflæsning og indflytning, så der er styr på dit elforbrug, imens du bor på adressen.

Det skal ske, senest fem dage efter du er flyttet ind på adressen. Få derfor meldt flytning af el til elselskabet hurtigst muligt, så du ikke overskrider de fem dage.

Har du spørgsmål omkring flyttereglerne?

Der er utrolig mange ting, man skal have styr på i løbet af en flytning. Derfor kan det ske, at til- og afmelding af el kan være noget af det sidste, man tænker på.

Nogle vil måske endda stille spørgsmålet ’skal man melde flytning til elselskabet?’ Det klare svar er ja. Meld flytning af el til elselskabet både når du flytter ud og flytter ind på en ny adresse.

Derudover kan du have mange andre spørgsmål til dit elselskab. I dette tilfælde er det altid fornuftigt at kontakte sit selskab, så man er helt klar over, hvad man skal under sin flytning.

Dit elselskab er interesseret i at have dig som kunde, så i langt de fleste tilfælde er de glade for at kunne hjælpe dig. Tøv derfor ikke med at kontakte dem, så du ikke ender ud i trælse situationer i fremtiden.

Se mere

5 ting, du skal huske, når du flytter

Det kan være svært at finde ud af, hvad man egentlig skal huske, når man flytter til et andet sted. Derfor kan du nedenfor læse en kort huskeliste over, hvad du skal være opmærksom på under din flytning, så du ikke ender i problemer med dit elselskab.

  • Meld flytning af el til dit elselskab, så du ikke kommer til at betale for andres forbrug.
  • Aflæs måleren på din nuværende og din nye adresse, så du kan sende informationen til dit elselskab.
  • Tilmeld el ved flytning, hvis du har planer om at skifte dit elselskab ud med et andet.
  • Læs reglerne på din aftale med elselskabet, så du opfylder alle procedurer ved flytningen.
  • Kontakt selskabet, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om, hvad du skal gøre, når du skifter adresse.

Du er nu kommet igennem vores blogindlæg om til- og framelding af el, når du skal flytte. Husk, at vi i vores blogunivers har mange flere tips og gode råd til dig, der står over for en flytning.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København