Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Sådan melder du flytning til PostNord

Har du flyttet adresse, eller er du i gang med flytteprocessen? Så er der mange ting, du skal have styr på, inden du rigtigt kan flytte ind. En af disse ting er din PostNord-flytning.

 

I gamle dage skulle man selv flytte sin postadresse, men det er i dag blevet en hurtigere og meget mere simpel proces. Det er derfor en bekymring, du lynhurtigt kan få ud af verden.

Meld flytning til PostNord hos borger.dk

Meld flytning af post igennem borger.dk, samtidig med du skifter din adresse. Så simpelt er det faktisk. Når du flytter din adresse online i folkeregistret, sker det helt automatisk, at PostNord får besked om dit adresseskifte.

Det betyder, at du ikke manuelt skal melde flytning til PostNord længere. Processen er meget mere simpel i dag, og du skal derfor udelukkende huske at skifte din bopæl hos kommunen.

Det eneste tilfælde, hvor du skal overveje en manuel PostNord-flytning, er, hvis du har hemmelig adresse eller adressebeskyttelse. I sådan et tilfælde vil PostNord ikke automatisk få besked, og du er derfor nødsaget til selv at melde flytning af post hos borger.dk. Det skal du bare gøre under en anden fane end den normale flytning.

Det er ikke særlig problematisk og gøres ved at logge ind med dit NemID. Her skal du blot udfylde al information på siden og derefter sende flytteanmeldelsen afsted.

Det tager nogle dage, før du får besked, og derefter træder din flytteændring i kraft, og du har på den måde fået ændret din postadresse til enten din hemmelige adresse eller til den adresse, du har beskyttelse på. Det er en god idé at kontakte Borgerservice, hvis du i tvivl om, hvordan du helt præcist gør.

Der er dog et par regler, der gør sig gældende, når man gerne vil anvende borger.dk til sin PostNord-flytning. Hvis du endnu ikke er fyldt 15 år, kan du ikke gøre brug af postadresseændring online.

Derudover kan det heller ikke gøres, hvis du vil melde flytningen fra et dødsbo. Har du ikke NemID, er det heller ikke muligt at logge ind, og du kan derfor ikke lave en PostNord-flytning online. Er der herudover tale om en virksomhed, bør du læse reglerne for flytning for erhverv.

Se mere

Få styr på din postflytning i god tid

Det er vigtigt, at man husker at skifte sin adresse, når man flytter fra én bopæl til en anden. Det skal man huske at gøre inden for fem dage, efter man er flyttet, og det er der forskellige årsager til.

En af dem er, at postvæsenet skal vide, hvor du skal modtage din post. Du får blandt andet et nyt sundhedskort, når du skifter adresse, og det er ret vigtigt, at det havner hos den rigtige ejer. Derfor er det en god huskeregel at få skiftet adresse, senest når du flytter ud af din nuværende bopæl. Så træder din postadresseflytning nemlig også i kraft i tide.

Ud over at få styr på sin PostNord-flytning i god tid, er der også mange andre ting, man skal have på plads, når man flytter til et andet hus eller lejlighed.

Du kan finde mere information på vores huskeliste til flytning, så du med garanti har styr på alle de vigtige ting, inden du flytter. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over alle step i flytningen, heriblandt din PostNord-flytning.

Skal man altid melde PostNord-flytning hos borger.dk?

Står du i en anden situation, hvor der er tale om en erhvervsflytning eller en midlertidig adresse? Så har du sikkert været lidt i tvivl om, hvad man gør hos PostNord med midlertidig flytning og reglerne hos PostNord for flytning for erhverv. Og der er faktisk nogle andre regler, der gør sig gældende i disse situationer, som du ganske rigtigt bør være opmærksom på.

Når det kommer til din post, er det faktisk ikke længere muligt at flytte post midlertidigt. Du skal i stedet sørge for, at posten er adresseret til din midlertidige adresse, så posten bliver afleveret der, ligesom hvis det var din normale adresse. Så du kan altså stadig godt modtage post på en anden adresse, men du kan bare ikke søge om midlertidig adresseændring hos PostNord længere.

Når det kommer til en virksomhedsflytning hos PostNord, skal du heller ikke besøge borger.dk. Her skal du i stedet forbi virk.dk og ændre virksomhedens adresseoplysninger.

Derefter sker det dog igen helt automatisk, at PostNord får besked om din virksomheds nye adresse, og du skal derfor ikke gøre mere. Virk.dk er nemlig hjemmesiden, hvor virksomheder har en masse selvbetjeningsmuligheder inden for det offentlige, heriblandt adresseændring, der også resulterer i en postadresseændring.

Skal du have hjælp til flytning af post?

Skal du melde flytning til PostNord, og hvordan gør du det egentlig? Det kan være ret forvirrende, hvis du er vant til at skulle melde PostNord-flytning på postvæsenets hjemmeside.

Du kan hos PostNord ikke melde flytning længere, men i stedet læse de nye regler på omkring adresseflytning for din post. De fortæller nemlig også, at det hele sker automatisk på kommunens hjemmeside, og at du derfor kun behøver at skifte din adresse ét sted, for at få post som du plejer.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du melder din PostNord-flytning, anbefaler vi, at du kontakter borger.dk eller får hjælp hos din lokale Borgerservice.

Det kan være lidt lettere og mere overskueligt med en medarbejder, der har styr på alle regler og procedurer, når det kommer til PostNord-flytning. Så er du nemlig helt sikker på, at alle tingene bliver gjort helt korrekt.

Se mere

Få al din flytteviden her

Her har du fået en række vigtige informationer om postadresseflytning, men der er mange andre ting, du skal være opmærksom på, når du skal flytte adresse.

Har du eksempelvis helt styr på, hvordan du til- og framelder dig el, vand og varme? Eller hvordan du bedst muligt opbevarer dine ting til fornuftige priser? Det kan være en stor fordel at vide og kan være med til at gøre hele flytningen væsentlig lettere.

Derfor har vi samlet masser af information om flytning, og hvad du skal huske, når du ikke skal bo det samme sted længere.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte