Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Midlertidig adresse – hvad er det for noget?

Der kan være mange årsager til, at man i en periode har en midlertidig adresse. Det kan være, at man skal flytte, rejse eller noget helt tredje. Lige meget hvorfor man skal have eller har en midlertidig adresse, så er der en række ting, som man skal være opmærksom på.

 

Man skal nemlig melde sin flytning på forskellige steder og være opmærksom på vigtige punkter og smarte tricks, som kan gøre det hele lidt nemmere, når man skal til at have en midlertidig adresse.

 

Herunder kan du læse om gode råd, vigtig viden og tips til at have eller få en midlertidig adresse.

Hvad er en midlertidig adresse?

Folkeregistret skal informeres, hvis man flytter fra en adresse til en anden. Ifølge CPR-loven skal ens nye adresse være registreret mellem fire uger før flytningen og senest 5 dage efter flytningen.

Læs mere om flytning af adresse her. Man skal registrere den bopælsadresse, hvorpå man opholder sig, også selvom det er for en kort periode, da det er ulovligt ikke at registrere ens bopælsadresse i Folkeregistret. Bliver dette ikke gjort, kan man risikere at få en bøde.

Man får f.eks. en bøde, hvis man:

  • Ikke melder ens flytning rettidigt (570 kr.)
  • Ikke giver de efterspurgte oplysninger om ens flytning (1250 kr.)
  • Giver forkerte oplysninger om ens flytning (1250 kr.).
  • Det er ikke muligt længere at registrere en midlertidig bopæl i Folkeregistret. Men har man en midlertidig adresse ved flytning eller hos ens familie (fordi man fx er ude at rejse), kan man i en periode på 14 dage til seks måneder have en midlertidig adresse til ens post, hvilket skal meldes til PostNord. Dette gør sig også gældende, hvis man har en grund uden hus, eller hvis man står uden midlertidig adresse på grund af boligsøgning.

Dette har dog intet at gøre med ens bopælsadresse. Det gælder, at hvis man ikke har en bolig eller et fast opholdssted, så skal man registrere, at man er uden fast bopæl i den kommune, hvor man sidst boede.

For at være uden fast bopæl skal man kontakte sin kommune telefonisk, og situationen kræver opfølgning og løbende vurdering af ens adressesituation. Det er vigtigt at melde dette, da man ellers vil blive meldt forsvundet i Folkeregistret, og så vil man blive anmeldt.

Få mere information om, hvor man skal melde sin flytning. Midlertidig bopæl gælder altså kun ens postadresse. En adresseændring i Folkeregistret kan kun registreres med hensyn til ens faste bopælsadresse.

Det ændrer dog ikke på, at man stadig kan have en midlertidig adresse. Man skal bare huske på at oplyse, hvor man kommer til at bo mest under den pågældende periode. Og derudover skal logiværten (også kendt som den person, som man bor ved) godkende dette online, når man har meldt sin flytning.
Det gælder altså, at man kan have en midlertidig adresse, men den skal meldes som ens bopælsadresse.

Se mere

Midlertidig adresse og post

Som tidligere nævnt kan man ved en midlertidig adresse eller ingen bopæl stadig få sin post – også selvom PostNord har afskaffet midlertidig adresseservice. Der er dog også en anden mulighed. For at gøre brug af denne mulighed skal du benytte Poste Restante. Det betyder, at din post bliver afleveret på posthuset, hvor du kan hente den ved at oplyse navn og vise legitimation.

Dog skal Poste Restante fremgå tydeligt på forsendelsen sammen med posthusets adresse. Det kræver, at du kontakter de steder, som du får post fra. Du skal gøre dem opmærksomme på de ovenstående specifikationer.

Midlertidig flytning af adresse – er det overhovedet muligt?

Det kan umiddelbart virke meget komplekst at skulle have en midlertidig adresse, da det i princippet ikke længere er en mulighed. Men mange har en midlertidig adresse i forbindelse med udlandsophold, praktik, flytning, husbyggeri, salg og lignende. En midlertidig adresse er altså mulig, men den fremgår bare som noget andet i systemet.

Midlertidige adresser er altså mulige, og de kan være en stor hjælp for dig, der har behov for midlertidigt at opholde dig et sted i en tidsbestemt periode, inden du skal videre med det næste skridt. Der er dog en række ting, som du skal være opmærksom på. Disse afhænger af din pågældende situation.

Husk at gøre følgende, hvis du bor fast et sted:

  • Meld den adresse, hvor du opholder dig mest, som din bopælsadresse.
  • Få logiværten til at godkende dig som samboende.
  • Kontakt kommunen, hvis du overvejer at flytte din adresse til et sommerhus, som du har lejet, eller som kun er beboeligt i sommerperioder, da dette kan være problematisk.

Husk at gøre følgende, hvis du ikke har en fast bopæl:

  • Meld til kommunen, at du er uden fast bopæl.
  • Registrér løbende og bevis, at du er i kommunen, men ikke bor fast et sted.
  • Informér de steder, hvorfra du modtager post, om din pågældende situation.

Hvis du ikke er hjemme i en periode på mellem 14 dage og seks måneder:

  • Du behøver ikke at melde dette til Folkeregistret, hvis din bopæl er den samme før og efter.
  • Du kan ændre din post til at blive opbevaret og eftersendt, eller du kan få den tilsendt til en anden adresse.
LÆS OGSÅ: Flytteforsikring

Forskellige midlertidige løsninger

Der er forskellige løsninger, som man kan benytte sig af, hvis man er uden adresse midlertidigt.

  • Man kan få en midlertidig adresse hos familie, venner eller bekendte, eller man kan flytte i et helårssommerhus.
  • Andre måder at løse ens bopælssituation er ved at benytte sig af lejlighedshoteller, fremleje af lejligheder eller forskellige lejeportaler.

Disse løsninger kommer i mange forskellige prislejer, lejeperioder og arter. Man kan ofte være heldig at finde en løsning, der passer til ens behov. Man kan finde mange af disse løsninger på forskellige sociale medier eller online, hvor det ofte er gratis at benytte sig af søgefunktioner, der kan lede dig mod den perfekte løsning.

En flytning er aldrig nem, heller ikke når det gælder til en midlertidig adresse. På siden her kan du finde flere gode råd og vejledninger til situationen før, under og efter en flytning.

Se flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte