Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Miniguide til dig, der skal flytte til København

Kongens København er noget helt særligt. Vi har alle været der og har et eller andet forhold til byen. Fra turistture med familien, besøg hos venner eller blot forestillingen om livet i hovedstaden.

 

Har job, studie eller simpelthen lysten til at bo i storbyen fået dig til at rykke teltpælene op, får du her et par gode råd med på vejen, til når du om lidt skal flytte til København.

Fra A til B – godt at vide om transport i København

Uanset hvilken storby man besøger, er den offentlige transport et kapitel for sig, og det kan være en jungle at finde rundt i billetter, apps og afgange. Når det gælder København, behøver du ikke at bekymre dig.

Selvom der kører metro, tog og busser i døgndrift, og det kan føles overvældende, når man ikke er vant til storbyens tempo, er Københavns offentlige transport faktisk nem at ”lære”.

Se mere

Busser, tog eller metro?

Lige meget hvilket transportmiddel du sætter dig ind i, er Rejsekortet den måde, du betaler for rejsen på, når du er flyttet til København. Hvis du ikke har et i forvejen, kan du registrere dig på rejsekort.dk og få et fysisk kort tilsendt, som du skal tjekke ind og ud med, når du stiger på og af enten bus, S-tog eller metro. Det er ikke til at overse de mange lysende blå ”prikker” på og uden for alle stationer, hvor du blot holder rejsekortet hen foran.

Du kan vælge automatisk optankning, så du aldrig skal spekulere på, om der er penge på kortet, eller tanke manuelt op på nettet eller på hvilken som helst station.

S-toget kører de fleste steder i både København og Storkøbenhavn og krydser alle sammen indre by. Det er nemt at tage både cykler og barnevogne med i S-toget, og det er generelt en behagelig måde at rejse på. Du kan også komme vidt omkring med metroen, som er langt hurtigere end S-toget. I nyere tid er den blevet udbygget, så du f.eks. også kan komme til Nørrebro og Østerbro med metro, hvilket ikke tidligere var en mulighed. Skal du til lufthavnen, kører metroen lige til døren.

Busser kører også i hele byen og kører som regel de steder, du ikke kan komme til med tog eller metro.

Find bolig, når du skal flytte til København

Har du en bolig på hånden, når du skal flytte til København, skal du være glad. For det er ikke altid nemt at finde lejeboliger i København. Er du et sted i livet, hvor du kan købe en lejlighed eller et hus, slipper du for lejeboligståhejet, men er du ikke så heldig, er her et par tips.

  • Ræk ud til dit netværk, og lad folk vide, at du er på udkig.
  • Brug Facebook, når du skal flytte til København. Gør dig umage med at skrive en god tekst, der beskriver din situation, som folk får lyst til at dele.
  • Brug de mange lejeboligportaler, og vær hurtig til at svare, hvis nogen skriver til dig.

Hvilken bydel skal du vælge?

Nørrebro, Vesterbro, Østerbro, Indre By eller Frederiksberg. Alle bydele har sin charme, men skal du flytte til København, og har du svært ved at skelne dem fra hinanden, kan lidt inspiration måske hjælpe. Vil du vide, hvordan det er at flytte til København, kan lidt viden om de forskellige bydele ligeledes give dig en idé om det.

  • Indre By er centrum af København. Her mærker man virkelig den metropol, som København er. Her er en summen uden lige, dyttende biler, masser af turister og uendelige tilbud af kultur, shopping, restauranter og caféer. Priserne på lejeboliger er skyhøje, så medmindre du har en gammel tante i et lejlighedskompleks, hun har boet i for altid, som snart skal på plejehjem, skal du nok ikke stikke næsen for meget op efter en bolig her.
  • Vesterbro er en bydel, der betegnes som trendy. Den har sin egen historie med Kødbyen og Istedgade som de mest kendte steder, og i den ende af gaden, der grænser op til Hovedbanegården, får man snerten af Vesterbro, som det var engang. Så er du til hippe vintagebutikker, der ligger dør om dør med designerbikeshops, hyggelige caféer og grønthandlere, skal du vælge Vesterbro, når du flytter til København.
  • Østerbro er brede boulevarder, delikatesseforretninger, et velhavende og familieorienteret lokalsamfund og masser af grønne oaser. Særligt Fælledparken er populær med sine mange legepladser og steder at hænge ud med venner og familie. Østerbro grænser op til både havn og strand, og er du til det mere eksklusive byliv, hvor du kan finde ro, er Østerbro stedet for dig, når du skal flytte til København.
  • Nørrebro er en multikulturel og tjekket bydel, som i særdeleshed tiltrækker studerende og kreative sjæle såvel som småbørnsfamilier. På Nørrebro kan du købe en kebab på hvert et hjørne, men når det er sagt, er der også masser af lækre kaffe-, vin- og ølbarer samt gode spisesteder at gå ombord i.
  • I det populære Stefansgadekvarter flokkes folk i alle aldre til de hyggelige gader proppet med unikabutikker og delikatesseforretninger. Assistens Kirkegård langs Nørrebrogade er et yndet sted til gåture og fordybelse og et godt sted, når man trænger til en pause fra det pulserende liv i gaderne.
  • Frederiksberg er Københavns mondæne bydel med uendeligt meget kulturliv og historie i både steder og bygninger. Uanset hvor du bevæger dig hen, vil du finde caféer og gourmetbutikker side om side med lækre design- og tøjbutikker samt restauranter. Smukke facader og grønne alléer giver bydelen sit særpræg med Frederiksberg Slot og Frederiksberg Have som det grønne samlingspunkt. Fra den ene ende af haven kan du være heldig at hilse på elefanterne i Zoologisk Have.
Se mere

Gå ud, far vild, find tilbage

København er verdens bedste cykelby, og at cykle og gå er den nemmeste måde at lære byen at kende på. Læg mobilen væk, og lad dig selv fare lidt vild i byen. At fare vild og finde vej er måden at blive tryg ved København på. Anskaf dig evt. et gammeldags bykort, der er inddelt i områder, så du kan lære at skelne de forskellige bydele fra hinanden. Rigtig god tur og god fornøjelse med at flytte til København.

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte