Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Skal jeg skifte læge ved flytning?

Er du ved at planlægge en flytning? Så ved du måske allerede, at der er mange ting, som du skal tage stilling til. Det kan ligefrem tage pusten fra en, hvis man skal flytte for første gang. Men frygt ej! Vi har tips, tricks og gode råd til dig, hvad enten du er førstegangsflytter eller en erfaren flytteræv.

 

Når man flytter, skal man blandt andet tage stilling til, om man skal skifte læge. Hvad du bør være opmærksom på i denne forbindelse, kan du blive meget klogere på herunder.

Skal du skifte læge ved flytning?

Som borger har du til enhver tid mulighed for at skifte læge – om du skal flytte eller ej.

Forskellen er blot, at hvis du står foran et adresseskift, som er mere end 15 kilometer væk fra din nuværende bopæl (eller i enkelte tilfælde mere end fem kilometer), kan du skifte læge helt gratis, hvor det normalt koster et gebyr.

Du har altså muligheden for at skifte læge helt gratis, når du flytter mere end 15 kilometer væk fra din nuværende bopæl.

Bor du i København, på Frederiksberg eller i Tårnby eller Dragør Kommune, skal du kun flytte fem kilometer væk fra din nuværende bopæl, før du har muligheden for at skifte læge gratis.

Se mere

Hvilken læge kan jeg vælge, når jeg flytter?

Når du flytter og skal vælge en ny læge, har du som udgangspunkt frit valg til at vælge den læge, som du mener, passer bedst til dig. Det er dog ikke alle læger, der har åbent for tilgang af nye patienter.

En læge eller lægeklinik vil typisk have lukket for tilgang af nye patienter, hvis de allerede er fyldt helt op. Du vil derfor som udgangspunkt kun have mulighed for at vælge en læge, der har åbent for tilgang af nye patienter.

Betyder det så, at det er helt umuligt at vælge en læge eller en lægeklinik, der har lukket for tilgang af nye patienter? Nej, faktisk ikke. Hvis du, når du skal skifte læge ved flytning, gerne vil vælge en bestemt læge eller lægeklinik, der har lukket for tilgang, kan det faktisk godt lade sig gøre. Det kræver dog, at den pågældende læge også indvilger i dette.

Hvordan skifter jeg læge ved flytning?

Når der er så mange ting, som man skal holde styr på i forbindelse med flytningen, er det rart, at nogle ting bare er nemme. Det er heldigvis tilfældet med et lægeskift i forbindelse med flytning. Du vil nemlig have mulighed for at skifte læge, når du ændrer din folkeregisteradresse på borger.dk. Vi har også lavet et blogindlæg, hvor du kan læse meget mere om, hvordan du melder adresse ved flytning.

Når du har angivet din nye adresse på borger.dk, får du efterfølgende mulighed for at skifte læge. Når du har valgt din nye læge, skal du faktisk ikke gøre mere. Cirka 14 dage efter vil dit nye sygesikringskort automatisk ankomme med posten.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger ny læge ved flytning?

Der kan være forskellige overvejelser, som du skal tage med, når du skal vælge en ny læge i forbindelse med flytning.

Der kan være meget forskellige behov fra person til person i forbindelse med valg af læge, og derfor kan det være en god idé at undersøge, om der er en læge, der passer til netop dine behov. Flytter du til en ny by eller et nyt område i landet, er det sandsynligt, at du ikke kender til de lokale læger, men måske du kender nogen i området, som du kan spørge til råds. Det kan være, at de har nogle anbefalinger til en læge eller lægeklinik.

Et par generelle ting, som er værd at overveje, når du skal skifte læge ved flytning, er for eksempel om lægens træffetider giver mening for dig og din hverdag. Det er også værd at overveje, om lægens placering er god i forhold til, hvor du bor, og for andre kan det være rart at kende til muligheden for onlinekonsultationer og -tidsbestillinger.

Vi håber dette blogindlæg har gjort dig klogere på, hvad du skal tænke over, når du skal skifte læge ved flytning. Står du over for en flytning, så har vi i vores blogunivers en masse spændende viden om flytning. Her kan du blive klogere på alt fra flyttekasser til valg af depotrum.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København