Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Pasning af planter – hvordan gør man?

Er du for nyligt flyttet hjemmefra? Så er der pludselig mange ting, du skal holde styr på. En af disse er muligvis pasning af planter, for hvordan holder du dine planter grønne og flotte, og undgår at de visner hen?

 

I dag kan du få falske planter, som ikke kræver nogen form for pasning, men det er sjældent, at de helt giver samme følelse som den ægte vare. Derfor vælger mange stadigvæk at indrette hjemmet med rigtige planter. Er du en af dem, der gerne vil have planter i dit nye hjem, men måske ikke helt har styr på, hvad der skal til for at holde dem pæne og friske? Så frygt ej.

 

I dette blogindlæg vil vi gøre dig klogere på, hvad du behøver at vide om pasning af planter.

Hvorfor planter i hjemmet?

Hvorfor er det egentlig en god idé at have planter i hjemmet? Overordnet set er det meget subjektivt, om det giver mening at have planter i hjemmet. Man kan dog sige, at det ofte skaber en hyggelig og mere personlig indretning med nogle planter, som du synes er flotte.

Desuden kan planter i hjemmet også være med til at forbedre luftkvaliteten, så hvis du kan holde dine planter sunde og friske, kan de give dig et bedre indeklima. Lyder det som noget for dig? Så læs vores grundtips til pasning af planter herunder.

Se mere

Forventningsafstem med dig selv

Som det allerførste kan det være en god idé at forventningsafstemme med dig selv, hvor meget tid og energi du vil lægge i pasning af dine planter. Hvis du ikke har de grønneste fingre, er det måske ikke fra starten, du skal fylde hele hjemmet med planter. Du kan starte med et par stykker og se, hvordan det går.

  • Der er desuden forskel på, hvor meget pasning forskellige planter kræver. Det kan derfor være en god idé at starte med planter, der ikke kræver så meget pleje.

Lys og vand

Der er to ting, der især er vigtige, når det handler om pasning af planter. Lys og vand. Det er i store træk de to ting, som planter har brug for, hvis de skal overleve. Her kan du måske fristes til at tro, at alle planter så skal have masser af sollys og masser af vand. Men det kan faktisk også være det, der gør, at de ikke overlever.

Hver planteart er nemlig forskellig, og derfor skal nogle have mere sollys og vandes oftere end andre. Andre planter bør aldrig placeres i direkte sollys og ikke vandes nær så ofte.

Ofte kan der følge en lille seddel eller et skilt med, når du køber en plante, som giver dig lidt grundinfo om, hvilke behov den specifikke plante har. Og ellers kan det altid være en god idé at google plantens navn og finde mere info.

Temperatur er desuden et vigtigt parameter, og dette gælder, især hvis du overvejer at have planter stående udendørs på terrassen, i haven eller på altanen.

Det er nemlig ikke alle planter, som er lige gode venner med de skiftende danske årstider, og derfor skal nogle planter rykkes indenfor, når det bliver for koldt udenfor.

 

Se mere

Vanding af planter

I dette afsnit vil vi dykke lidt ned i den måske vigtigste del af pasning af planter, nemlig vanding af planter. Har du ikke grønne fingre, så kan vanding af planter nemlig godt virke som lidt af en videnskab, men det er faktisk slet ikke så svært, som det lige kan lyde.

Planter skal nemlig have vand for at kunne overleve. De skal dog hverken have for meget eller for lidt, og derfor skal du være opmærksom på dine planters behov, når de skal vandes. Stik gerne en finger i jorden, og mærk efter, om jorden er tør eller fugtig, det vil give dig en idé om, hvorvidt planten trænger til vand.

Der er hjælp at hente

Lyder alt dette som meget at holde styr på? Og hvordan ved du overhovedet, hvilke planter der har brug for hvad? Her er internettet din ven, der findes nemlig rigtig mange planteentusiaster, der har god viden om pasning af forskellige planter, som du kan finde. Søg blot på pleje af din planteart, og der dukker tips og tricks op, som du kan bruge i plejen af dine planter.

Kører du ud i plantecentre, planteskoler og lignende for at købe dine planer, så tøv heller ikke med at spørge om råd derude. De kan både guide dig med gode råd til pasning af de enkelte planter og hjælpe dig med at finde planter, som passer til dine behov og din kunnen.

Skal du flytte?

Er du ved at flytte hjemmefra, så er pasning af planter måske blot én af mange ting, som du i øjeblikket researcher på.

Måske ser du også på, hvilke forsikringer du skal have, hvor du skal melde flytning og andre administrative opgaver, der følger med, når du skal flytte fra et sted til et nyt. Hos gomule® vil vi gerne hjælpe dig. Derfor har vi gjort det nemt for dig og samlet en masse af det bøvl, som hører med, når du skal flytte. Vi hjælper dig med at få et overblik over de administrative opgaver, du skal have styr på.

Få mere viden hos gomule®

Du er nu i mål med vores blogindlæg om pasning af planter. Hos gomule® vil vi gerne hjælpe dig med at gøre din flytning så nem og gnidningsfri som mulig. Derfor har vi samlet en række blogindlæg med gode tips og tricks til din flytning.

Her kan du læse om alt fra, hvordan du er den gode roomie til den huskeliste, du bør læse, så du har styr på det vigtige, når du skal flytte.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte