Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Sådan flytter du TV og internet, når du flytter bolig

Der er mange ting at holde styr på, når man skal flytte. Pakning, leje af flyttebil, skift af læge, melding af ny adresse til Folkeregistret osv. Processerne er ofte tidskrævende og stressende, og de store, fysiske elementer ved en flytning fylder selvfølgelig meget, så man måske glemmer mindre elementer så som at flytte TV og internet. Disse småting er dog ikke mindre vigtige.

 

Det kan være vigtigt at have adgang til internet, fx. i forbindelse med arbejde, lige så snart man flytter ind i sit nye hus eller lejlighed. Derfor er det vigtigt at melde flytning til internet og sørge for flytning af TV licens.

 

Fordelen ved at fortsætte med den samme udbyder er, at det er overskueligt, og du ved, hvad du kan forvente. Lige her bliver du guidet til, hvordan du flytter TV og internet, og hvad du skal være opmærksom på. Så læs videre.

Fordelene ved at flytte TV og internet

Det er vigtigt, at du fortæller din TV- og internetudbyder om din flytning. På den måde undgår du nemlig at betale for internet og TV på en adresse, som ikke længere er din. Derudover kan du få fordele med dig, når du flytter TV og internet. Har du fx. optjent fordele, fordi du har været en god kunde, kan du få disse med dig. Eller har du en god, hurtig internetforbindelse, er der en chance for, at du kan beholde den, når du flytter. Her skal du bare være opmærksom på, at din udbyder måske ikke kan tilbyde dig den samme lynhurtige hastighed på din nye bopæl.

Det skyldes, at forbindelsen ikke er den samme i hele Danmark. Træer og bakker kan fx. skabe en dårlig forbindelse. På udbydernes hjemmeside finder du typisk et dækningskort, som kan vise dig, om din forbindelse skal skiftes ud, eller om du kan beholde den.

Ved flytning har du dog også god mulighed for at skifte din nuværende udbyder med en ny og bedre, hvis du er utilfreds. Her skal du bare sørge for at opsige dit abonnement hos din nuværende udbyder i god tid, da der typisk er opsigelsesvarsel på en måned. Når du i god tid opsiger dit nuværende abonnement, får en ny TV-og internet udbyder eller flytter TV og internet, kan du fra dag ét i din nye bolig komme online og se TV.

Se mere

Sådan flytter du TV og internet hos internetudbydere

Hos mange TV-og internetudbydere, kan du melde flytning af internet online via en formular på hjemmeside eller ved at ringe til udbyderen. Du flytter TV og internet via hjemmeside ved fx at skrive din adresse i et adressefelt på hjemmesiden. Hos mange udbydere kan du flytte alle dine abonnementer på samme tid, så du ikke skal bruge tid på at lave separate meldinger til hvert enkelt abonnement.

Når du flytter TV og internet, tilsender din udbyder dig en bekræftelse på din flytning. I brevet får du informationer om betalingsmetoder og koder osv.

Dét skal du være opmærksom på, når du flytter TV og internet

Flytter du med fiberbredbånd, kan internetflytning blive besværlig, fordi der ikke er mulighed for fibernet alle steder i Danmark, og det kan blive dyrt at købe fiberbredbånd. Derfor er det en god idé, at du tjekker fiberdækningen og snakker med din udbyder og bliver klogere på dine muligheder.

Flytter du med mobilt bredbånd, burde du ikke opleve de store problemer. Du skal dog være opmærksom på, at forbindelsen kan svinge fra sted til sted. Derfor kan du med fordele tjekke dækning på det nye sted.

Vælger du at flytte TV og internet og beholde samme udbyder, skal du under din flytning huske at beholde og passe godt på al dit udstyr dvs. router, kabler, antenner osv., så du kan bruge det i din nye bolig. Derudover skal du helst melde flytning af internet til din udbyder 3-6 uger, før du flytter. Så kan udbyderen nemlig nå at gøre abonnementerne klar på din nye adresse. Nogle gange kan det dog tage mere længere end 3-6 uger for udbydere at gøre abonnementer klar, hvis der fx mangler antennestik eller kabler på din nye adresse.

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor tidligt du skal flytte TV og internet. Derfor skal du sørge for at tjekke din specifikke udbyders hjemmeside for at kende tidsfristerne, som er relevante for dig.

Nogle udbydere beder derudover om gebyrbetalinger ved flytning af almindeligt bredbånd, så det skal du også være opmærksom på. Derfor er det altså altid en god idé at ringe til din udbyder for at høre om, hvad du kan forvente af eventuelle gebyrer eller komplikationer, når du skal flytte TV og internet.

Sådan tjekker du TV- og internetabonnementer ved flytning

Ligesom du ved flytning får ryddet op i dine fysiske ting og højest sandsynligt får skillet dig af med en masse småting og gamle møbler, er flytningen også en god mulighed for dig at rydde op i forskellige abonnementer.

Hos mange udbydere kan du bede om et abonnementstjek, når du fx ringer for at flytte TV og internet. Det er en god idé med et abonnementstjek, fordi du på den måde kan finde ud af, om du skal have flere abonnementer, eller om du skal skære nogle unødvendige abonnementer fra for eksempelvis at spare penge. Det kan også være, at det er en fordel at erstatte dit mobile bredbånd med noget andet. Når du ringer for at få et abonnementstjek, kan du også få vejledning omkring, hvilke internethastigheder og TV-pakker der passer til dine nuværende ønsker og vaner. Det kan nemlig ske, at forbruget har ændret sig, siden du først oprettede et abonnement.

Kort sagt: det er vigtigt at give udbyderen besked og flytte TV og internet 3-6 uger, før du flytter, hvis du vil være online fra dag ét i din nye bolig. Og du kan ofte melde flytning af internet og TV på samme tid via udbyderens hjemmeside eller ved at ringe til kundeservice.

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte