Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Skift adresse: Sådan gør du

Skal du til at flytte, eller er du lige flyttet? Så skal du nok til at skifte adresse. Det er en af de mange opgaver, der følger med en flytning, men det er også en af de vigtigste.

 

Der er nemlig regler for, hvornår man skal have skiftet adresse, og der er en bestemt måde, som det skal gøres på. Alt dette vil vi gøre dig klogere på i dette blogindlæg.

Skift adresse på borger.dk

Når du flytter, er der en række praktiske opgaver, som du skal tage fat på, og en af de vigtigste er at skifte din adresse. At skifte adresse kan virke som en lille opgave i det store billede, når man skal flytte, men det er vigtigt, da det sikrer, at du stadig kan modtage post og vigtige dokumenter fra myndigheder og andre. Her er en guide til, hvordan du kan skifte adresse ved flytning.

Tjek først dine oplysninger: Før du begynder med at skifte din adresse, skal du sørge for at have dine nødvendige oplysninger klar. Du skal bruge din nuværende adresse, din nye adresse, datoen for flytningen og dine personlige oplysninger som fx navn og CPR-nummer.

Skift din adresse online: Det er nemmest at skifte din adresse online via borger.dk. Her kan du logge ind og indtaste dine oplysninger. Du kan også vælge at skifte din adresse via din bank, dit forsikringsselskab eller anden tredjepart, hvis de tilbyder denne service.

Det er vigtigt at huske på, at det kan tage lidt tid for din adresseændring at træde i kraft. Derfor er det en god idé at skifte din adresse i god tid, så du stadig kan modtage din post og undgå eventuelle forsinkelser. Med disse trin i tankerne bør det være nemt og ligetil at skifte din adresse ved flytning.

Se mere

Hvornår skal du skifte adresse?

Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, hvornår du skifter adresse. Det nemme svar er selvfølgelig, at du skal skifte adresse, når du flytter, men der er også regler for, hvornår du senest skal oplyse på borger.dk, at du er flyttet.

Senest fem dage efter at du er flyttet ind på din nye adresse, skal du nemlig give borger.dk besked om, at du har skiftet adresse. Får du ikke gjort dette, kan du i sidste ende risikere at skulle betale bøder for det manglende adresseskift.

Husk også at give lyd til arbejdsgiver

En vigtig part, som typisk ikke automatisk får besked om din nye adresse, er din arbejdsgiver. Her skal du nemlig selv oplyse, at du får en ny adresse.

På den måde er du sikret, at din arbejdsgiver har de rette oplysninger om dig. En anden god idé, når du skifter adresse, er at undersøge, om du skal give dit forsikringsselskab automatisk besked. Det kan være forskelligt fra selskab til selskab, hvad du skal gøre, og derfor er det altid en god idé at tage fat i forsikringsselskabet, så du er sikker på, at du er korrekt dækket hos din forsikring.

Se mere

Få sendt pakkerne de rigtige steder hen

Onlineshopping er blevet en stor del af hverdagen for rigtig mange mennesker, og for mange betyder det også, at de har oprettet profiler på diverse shoppingsider for at gøre det nemt at afslutte et køb uden at skulle indtaste en masse oplysninger hver gang.

Men har det egentlig nogen betydning, hvis du flytter? Det korte svar er ja. Du risikerer nemlig, at pakker, takeaway, måltidskasser og dagligvarer bliver sendt til din gamle adresse, hvis du ikke gør noget aktivt for at opdatere din profil på de sider, hvor du handler online.

Så husk altid at kigge på, om du har skiftet adresse de steder på internettet, hvor det giver mening, så dine pakker fortsat kommer det rigtige sted hen – også efter at du er flyttet.

Hvem kan man skifte adresse for?

Den primære grund til, at man skal skifte adresse, er at din nye adresse skal registreres i folkeregisteret.

Ifølge Borger.dk kan du melde flytning for dig og de andre beboere i din husstand. Typisk kan du gøre det fire uger, før du flytter, og du skal huske senest at skifte adresse fem dage efter, du er flyttet.

PostNord får direkte besked om dit skift af adresse, når du har meldt flytning, og det er trådt i kraft, med mindre du har navne- og adressebeskyttelse.

Når du skifter adresse

Er du ved at skifte adresse i forbindelse med en flytning, er det værd at huske på, at det ikke kun er din flytning af adresse, som er vigtig. Der er ofte mange andre ting, du skal huske på, når du skifter adresse.

Hvis du skifter adresse på grund af en flytning, er det ofte også nødvendigt både at tilmelde el, vand og varme, og måske du også skal afmelde disse services ved dit gamle hjem, når du skifter adresse.

Ofte skal du også kigge på, om der skal tilmeldes internet og måske TV-signal til dit nye hjem, når du skifter adresse. Derudover er der ofte en del praktiske gøremål, der følger med et skift af adresse, når det kommer på baggrund af en flytning.

Måske skal du kigge på at finde flyttekasser til nedpakningen af dine ejendele eller se på, hvordan du kan transportere dine ejendele fra dit gamle hjem til dit nye.

Som du kan fornemme, er der altså nok at holde øje med, når du skal skifte adresse. Heldigvis kan vi hos gomule hjælpe med noget af det. Det kan du læse mere om i næste afsnit

Lad gomule hjælpe dig med at skifte adresse

Er du bange for at miste overblikket over alt det administrative bøvl, der følger med, når du skal flytte? Så er gomule din redningsmand. Vi kan hjælpe dig med at holde styr på en lang række af de administrative opgaver, der følger med, når du skal have nyt hjem.

Hos gomule kan du bruge vores flytteliste til nemt at holde overblik over din flytning. Her kan du løbende tracke din flytterejse, så du hele tiden er sikker på, at du får ordnet det hele i forbindelse med flytning. Gå til flyttelisten for at starte din flytterejse.

Få mere viden hos gomule

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om skift af adresse. At skifte adresse er dog blot en af de mange ting, der er relevante, når du skal flytte. Derfor kan du hos gomule få meget mere indsigt i og viden om flytning og flytterelaterede emner.

Her kan du blandt andet finde vores store huskeliste til flytning, eller du kan læse mere om, hvordan du og din roommate får et godt bofællesskab. Klik ind på vores blogunivers, og læs mere.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte