Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Sparetips til dig, der lige er flyttet hjemmefra

Er du lige flyttet hjemmefra? Måske du er startet på et studie, og nu skal du leve på SU. Så kan det være svært at få pengene til at række, især hvis du bor i en af de store studiebyer, hvor huslejen typisk er ret høj.

 

Derfor får du i dette blogindlæg en række sparetips, så du kan blive klogere på, hvordan du kan spare penge i hverdagen i en tid, hvor budgettet måske er lidt stramt, og priserne er høje.

Se på de faste udgifter

Det første af vores sparetips handler om dine faste udgifter. Har du de rigtige aftaler med for eksempel elleverandør, internetleverandør og mobilabonnement? Der er nogle gange mulighed for et billigere alternativ, men ofte glemmer vi at holde os orienteret i hverdagen, og så bliver pengene blot trukket måned efter måned.

Prøv derfor at undersøge, om der findes billigere muligheder, som stadig dækker de behov, du har. Du kan for eksempel se på, hvad dit mobilforbrug er hver måned, og om du betaler for mere, end du rent faktisk har brug for. I så fald kan der være muligheder for at spare der.

Se mere

Undgå de lange bade

Det næste i rækken af sparetips handler om ressourceforbruget. I disse tider er det især regninger til el, vand og varme, som kan gå hen og blive ekstra dyre, hvis du ikke er opmærksom på dit forbrug.

  • Derfor kan du med fordel selv lave nogle tiltag, som giver dig mulighed for at spare på nogle af de faste udgifter. Er du for eksempel den, der står lidt for længe under den varme bruser om morgenen, så kan du overveje, om du skal hoppe ud af badet, lidt før du plejer.
  • Specielt i vintermånederne og i det tidlige forår og sene efterår gør vejret, at man fristes til at skrue godt op for varmen hjemme hos en selv. Og selvom du selvfølgelig ikke skal sidde og fryse, så prøv alligevel at tage en ekstra trøje eller de store uldsokker på, inden du giver varmen et nøk opad, så er der nemlig penge at spare på varmeudgifterne.
  • Sidst men ikke mindst er der elregningen. For det første er der ingen grund til at lade lyset være tændt, når du ikke bruger det. Så husk altid at slukke for lyset, når du forlader et rum, og overvej desuden også at have mulighed for at kunne slukke helt for dine standbyapparater. Det er nemlig blandt andet dit TV, din gamingkonsol og din radio, der ofte står på standby, så de hurtigt kan tændes. Det betyder, at de bruger en smule strøm, når du ikke bruger dem, og det er der jo ingen grund til, især ikke hvis du gerne vil spare på elregningen.

Husk studierabatten

Er du studerende? Så kommer et af vores gode sparetips til dig. Dit studiekort er et af de vigtige redskaber, når du vil spare penge i hverdagen. Mange butikker, kulturinstitutioner og restauranter tilbyder i dag studierabat, når du kan fremvise et gyldigt studiekort.

På den måde kan du spare mange penge, når du for eksempel skal ud at købe elektronik, som du skal bruge på studiet, eller hvis turen går på museum.

Se mere
Lejekontrakt

Er din husleje for høj?

 
Indsend din lejekontrakt til os, så kigger vi den igennem for dig, helt gratis!
Bare rolig! Vi sletter din lejekontrakt igen efter 14 dage.

Genbrug kan være godt for din pengepung

Måske kender du måske til vores næste sparetip. Du har måske allerede kigget til genbrug, når du har skulle købe nyt tøj, møbler eller andet. Når du handler i genbrugsbutikker, er du ofte med til at forlænge levetiden på objekterne og gøre dit til at mindske behovet for at producere nyt.

Og så er der også det plus, at genbrug faktisk tit er billigere end at købe nyt og dermed kan du indrette din lejlighed med smarte genbrugsfund og samtidig spare lidt penge. Derudover er det ofte en sjov aktivitet med venner, kæresten eller roommates at gå på jagt i de mange genbrugsbutikker efter det helt perfekte genbrugsguld til jeres lejlighed.

Tilbudsjagtsæsonen er året rundt

Er du en tilbudsjæger? Hvis ikke bør du måske overveje at blive det. Et godt og oplagt sparetip er nemlig at se efter de gode tilbud.

I en tid med inflation og stigende priser kan alt fra et godt tilbud på smør og kaffe til en skarp pris på rugbrødet gøre en stor forskel, når du er studerende og lever på et stramt budget.

I dag findes de fleste tilbudsaviser endda online, så du ikke behøver at få fyldt postkassen med reklamer hver uge. God tilbudsjagt!

Sæt dig ikke for dyrt i en lejlighed

Er du ved at kigge efter lejlighed i din nye studieby? Så er det let at blive fristet af alle de lækre lejligheder, som du hurtigt kan forestille dig at bo i. Desværre er mange af dem også ret dyre, specielt hvis de ligger helt centralt i byen.

Tænk derfor nøje over, om du finder det rigtige hjem for dig. Det gælder nemlig om at finde det sted, hvor du føler dig hjemme, uden at du sprænger budgettet.

Vil du meget gerne bo centralt i byen, kan det være en god idé at kigge efter muligheder for roommates, så I kan dele udgifterne til husleje og andre faste udgifter.

Se mere

Skal du flytte? Vi kan hjælpe

Står du overfor din første flytning? Så er der nok at holde styr på. Det kan vi hos gomule® heldigvis hjælpe dig med. Hos os kan du nemlig samle en masse af det ”bøvl”, som følger med, når du skal flytte adresse.

Vi har gjort det nemt for dig at ordne de administrative flytteopgaver, og bedst af alt så koster det dig 0,- kroner. Klik ind her, og opret din egen flytteliste, så du altid har overblikket over din flytning.

Få mere viden hos gomule®

Du er nu nået i bund med vores blogindlæg om sparetips i hverdagen. Er du interesseret i flytning og flytterelaterede emner? Så skal du læse med hos gomule®. Her deler vi løbende ny viden og gode råd til dig, der skal flytte.

Du kan blandt andet finde vores huskeliste til flytning og en masse andet spændende. Klik ind på vores blogunivers, og læs med. God læselyst!

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte