Spar 20% på dine flyttekasser med koden "flyt20" - Gælder hele August

TIPS OG RÅD

Vær den gode flyttevært – forkæl dem, der hjælper dig

Du vil gerne undgå at bruge en formue på flytning, så nu har du fået highjacket en håndfuld kammerater, din far og din søster til at hjælpe med at flytte for dig.

 

En flytning er en stor og krævende opgave. Der skal pakkes, bæres og generelt knokles en hel del. Din gratis flyttehjælp gør det nok ikke alene af den grund, at de bare elsker at løbe op og ned ad trapper og svede.

 

I det her blogindlæg giver vi dig derfor gode råd til, hvad du skal have styr på, så din flytning bliver en superfed oplevelse for både dig og din flyttehjælp. Først serverer vi fire vigtige forberedelser, som du skal klare før selve flyttedagen. Derefter får du to uundværlige råd til den ultimative flyttedag.

Gode råd

I det her blogindlæg giver vi dig derfor gode råd til, hvad du skal have styr på, så din flytning bliver en superfed oplevelse for både dig og din flyttehjælp.

Først serverer vi fem vigtige forberedelser, som du skal klare før selve flyttedagen. Derefter får du to uundværlige råd til den ultimative flyttedag.

 

5 vigtige forberedelser før flyttedagen

At være en god flyttevært starter lang tid før flyttedagen, hvor din flyttehjælp ankommer. Med få forberedelser kan du hurtigt gøre processen nemmere og sjovere for jer alle sammen – for ikke at tale om hurtigere.

Forberedelse #1: Gør alle dine ting klar til flytning – pak ned og skil ad

Det her er det allervigtigste råd, som du får i dag. Hvis du skal gå herfra med én ting, er det den her: Pak så meget ned, som du kan, på forhånd. Det har været dit hjem, og du kender det bedst. Du ved, hvordan du kategoriserer dine ting, og hvad der skal ske i rummene i det nye hjem. Derfor kan det være meget svært for andre at hjælpe med at pakke ned i flyttekasser.

Det betyder, at du skal:

  • Pakke alle ejendele i solide flyttekasser, som passer til formålet
  • Skrive på kasserne, i hvilket rum de skal sættes i
  • Skille møbler ad – især de store og tunge. Tænk på, hvor snoet trappen ned til gaden er, og pil de møbler fra hinanden, som vil være bøvlede at kante ned.

Forberedelse #2: Lad dit flyttehold kende omfanget

Sammensæt dit flyttehold af tætte venner, som vil hjælpe dig, selv om de ved, at de er dødtrætte og har lange arme bagefter. Sørg også for, at de kender flytningens omfang. Er der kun tale om kasser og adskilte møbler, eller forventer du, at de også hjælper med at skille møblerne ad?

Det gør en stor forskel for deres oplevelse af dagen, at de ikke får et kæmpe chok, når de ankommer, fordi du fx slet ikke er begyndt at pakke ned. For ’det skulle de jo hjælpe med’.

Forberedelse #3: Adgang på til- og fra-adresse

Hvordan er adgangen ved din gamle og nye adresse for flyttetraileren? Bor du i en gågade, kan der fx være regler for, hvornår I må køre ind med bil. Det kan også være, at I skal hente en særlig tilladelse til at køre helt hen til din dør frem for at parkere længere væk på en parkeringsplads.

Forberedelse #4: Book det, der skal bookes – fx depotrum og flyttetrailer

Der er et par ting, som du skal sørge for at booke på forhånd, så I ikke står og skal gøre det på selve dagen. Det er spild af tid!

  • Depotrum: Har du behov for at få fragtet noget til et depotrum? I så fald skal du også have booket depotrummet på forhånd. Du skal sætte de ting sammen, som skal til depotrummet, så de bliver kørt sammen i ét læs. Du kan fx skrive det på flyttekassen, at kassen skal til depotrummet. På møbler kan du hænge en form for hangtag – ligesom man ser ved prisskilte på tøj. Læs vores guide til valg af depotrum her.
  • Book flyttetrailer eller flyttebil: Du skal naturligvis bruge et køretøj til at fragte alle dine ejendele i. Det skal du have skaffet. Kender du en, der har en stor trailer, som du har mulighed for at låne og bruge som flyttetrailer? Måske har en af dine kammerater et større kørekort, så I kan leje en lille lastbil.

Forberedelse #5: Lav en plan for dagen

På selve dagen går alting lettest, hvis du i forvejen har bestemt, hvem der gør hvad. Måske er én ven ansvarlig for skrald og den anden for soveværelse og toilet. Det kan være, at det er din far, der står for at få større møbler ned.

Overvejelser til flytteplanlægningen:

  • Skal der laves et læs til genbrugsstationen? Markér det med ’skrald’, og sæt det sammen.
  • Skal der hentes ting i et skur eller kælderrum?
  • Spiser I ad hoc, eller er der fælles frokostpause?
  • Giv mad- og drikkeopgaven til en bestemt person. Måske din søster eller veninde hellere vil lave sandwicher eller hente pizza end at slæbe og blive beskidt.
  • Hvem gør hvad? Det er en stor aflastning, hvis du har uddelegeret opgaverne forud for flyttedagen. Måske printer du endda en liste eller plan, hvor flyttehjælpen kan se, hvad de skal gå i gang med, når de har hænderne fri.

2 must-råd til den gode flyttevært på flyttedagen: Overblik og forkælelse

Nu er dagen kommet, og du har heldigvis været grundig med forberedelserne ud fra vores liste ovenover. Derfor har du helt styr på flyttedagen, og hvem i dit flytteteam der gør hvad.

Råd #1: Præsentér din plan for dagen

Vis dit flyttehold lige fra starten, at du er primusmotor på det her flytteprojekt, og at du bare har 100 % styr på alle detaljer.

Det gør du ved at starte dagen med at fortælle alle om din plan. På den måde kan du komme en del kaos i forkøbet. Det frigør dine hænder til at hjælpe med flytningen og mindsker den tid, som du bruger på koordinering.

Råd #2: Forkæl din gratis flyttehjælp

Lad os indrømme det. Dine venner giver dig ikke hjælp til flytning, fordi de elsker at drøne op og ned fra 4. sal med tunge ting i favnen. Nej – de gør det, fordi du er en skøn ven. Derfor må de ikke gå sultne og tørstige derfra.

Lav sandwiches, skaf en balje med kolde drikke, bestil flyttepizza, og vær klar med en kold flyttepilsner, når arbejdet er well done.

God flyttelyst!

Find flere flyttetips
Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting