Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Værd at vide, når du booker flyttefirma

Overvejer du et flyttefirma til din flytning? Så skal du læse vores blogindlæg, hvor vi kommer med vores gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal finde et flyttefirma.

 

Nogle vælger at klare flytningen selv, mens andre gør brug af professionel flytning. Det er helt op til en selv, hvad der er det rigtige at gøre. Men har du ikke selv muligheden for at stå for flytningen, kan et flyttefirma være en rigtig fin idé.

 

Der er dog rigtig mange firmaer at vælge mellem, ligesom der er forskellige priser og forskellige former for flytteservice, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde det rigtige match for dig.

 

Derfor vil vi i dette blogindlæg komme nærmere ind på nogle af de ting, du bør overveje, når du kigger efter et flyttefirma, så du får den bedste oplevelse.

Pak selv eller ej

En af de første ting, du bør tænke over, når du kigger efter et flyttefirma, er, hvilken form for flytteservice du gerne vil have. Nogle firmaer tilbyder en såkaldt ”Full-service”-løsning, hvor de også hjælper dig med at pakke tingene.

Ved andre flyttefirmaer skal du selv klare pakningen. Prisen er naturligvis ofte højere ved det første valg, så hvis du ikke har noget imod eller ligefrem ønsker at pakke selv, er der penge at spare ved valg nummer 2.

Se mere

Tænk over pakningen

Vælger du kun at benytte flyttefirmaet til at flytte dine ting fra dit gamle hjem til det nye og dermed pakke dine ting ned selv, skal du tænke godt over, hvordan du pakker dine kasser ned.

  • Du skal tænke over at fordele dine ting, så det ikke bliver for tungt at løfte.
  • Derudover er det en god idé at tænke over, at alle kasser er stabilt pakket, så de let kan stables. Det sparer flyttefirmaet for tid, og det kan i sidste ende gøre flytningen billigere for dig.

Skriv dine ting ned, inden du taler med flyttefirmaet

Skal du have et estimat på en flyttepris fra et flyttefirma, kan det være en rigtig god idé at skrive dine ting ned, inden du ringer. Det kan være svært at huske det hele i hovedet, når du taler med virksomheden, og derfor gør du det lettere for dig selv og for flyttefirmaet, hvis du på forhånd har skrevet tingene ned.

Og når du er ved at skrive dine ting ned, så husk også de ting, der er i en eventuel kælder eller et loftrum. Det er ærgerligt og dyrt, hvis flyttefirmaet møder op med en for lille flyttebil eller en forkert plan for flytningen, fordi de ikke har haft det rigtige planlægningsgrundlag.

Hvad koster et flyttefirma?

Når det kommer til prisen på et flyttefirma, kan det være svært at sige, hvad der er den bedste pris.

Med mange udbydere og mange forskellige former for flytteservice vil prisen også variere meget, alt efter om du for eksempel skal have hjælp til at pakke ned, eller om du skal have flyttet ting og sager ned fra en af de øverste etager i en etageejendom.

Det kan derfor være en idé at høre forskellige virksomheder ad, hvad flytteopgaven vil koste dem, så du har noget at sammenligne med.

Har flyttefirmaet en forsikring?

Du kan gøre alt forarbejdet rigtigt og pakke alle dine ting rigtigt ned.

Men hvis du booker et flyttefirma, er det i sidste ende dem, der skal flytte dine ting fra A til B. Du har derfor ikke selv noget kontrol med, om dine ting går i stykker eller ej undervejs i transporten.

Heldigvis kan flyttefirmaer tegne en flytteforsikring, som kan dække hele eller dele af beløbet på en genstand, hvis den går i stykker under transport.

Vælger du derfor at flytte med hjælp fra et flyttefirma, er det en rigtig god idé at tjekke, om firmaet har en flytteforsikring, og hvor meget og hvordan denne forsikring dækker.

Hvordan vælger man det rigtige flyttefirma?

Der er som sagt rigtig mange flyttefirmaer at vælge imellem, og det kan føles lidt som en jungle at finde ud af, hvilket firma der er et godt match. Når du er på jagt efter et flyttefirma, er en af de ting, du nok skal sætte en del tid af til, research.

Et godt sted at starte din research er ved at kigge på, hvad andre siger om virksomheden. Ofte kan du finde anmeldelser af virksomheders service på internettet, og det kan være en god idé at tjekke, om andre har haft en god oplevelse med det flyttefirma, som du har i kikkerten.

Du kan også prøve at spørge rundt i din omgangskreds, hvis du kender nogen, der er flyttet inden for det seneste stykke tid. Måske har de en virksomhed, som de har haft en god oplevelse med, og som du kan anbefale.

Se mere

Bliv inspireret til din flytning

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om flyttefirmaer. Vi håber, du har fået nogle gode råd, som kan lede dig videre i jagten på det flyttefirma, som er det rigtige match for dig og din flytning. Leder du også efter andre gode råd til flytningen? Så husk på, at du altid kan læse meget mere om flytning og flytterelaterede emner i vores blogunivers.

Her har vi blandt andet en stor huskeliste til din flytning, og vi har en guide til dig, der er på jagt efter en flyttetrailer. Du kan også tjekke vores guide til flyttekasser, eller du kan læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger depotrum. Så skynd dig ind at læse med. Der er masser af viden til dig, der er i gang med en flytning, og dig, der overvejer at flytte.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København