Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

På jagt efter studiebolig i Odense? Din guide er her!

Er du på udkig efter en studiebolig i Odense, eller overvejer du at flytte til byen for at studere? Så er du landet det rette sted.

I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem processen og give dig nogle tips til, hvordan du finder den perfekte studiebolig i Odense.

Så læn dig tilbage, læs med, og bliv klogere på, hvordan du finder din næste studiebolig i Odense lige her.

Odense som studieby

Odense er Danmarks tredjestørste by, og byen rummer et væld af uddannelsesmuligheder. Det betyder, at der også er mange studerende, som søger studiebolig i Odense, ligesom dig.

Men fortvivl ikke, som studerende i Odense er du dækket af Tag-over-hovedet-garantien. Det betyder, at du er garanteret en bolig, hvis du søger i god tid og er fleksibel mht. boligens beliggenhed og type.

Se mere

Sådan starter du din boligsøgning

Først og fremmest bør du prøve at søge efter bolig på eget initiativ. Der er mange boligportaler online, men vær opmærksom på de forskellige gebyrer for at bruge portalerne​1​. Det kan være en god ide at oprette en profil på flere forskellige boligportaler, da det kan øge dine chancer for at finde en studiebolig i Odense.

Her er nogle hjemmesider, hvor du kan starte din søgning:

  • Kollegieboligselskabet – Her kan du ansøge om studiebolig i Odense.
  • BoligPortal – På BoligPortal kan du let finde billige muligheder for studiebolig i Odense.
  • Studenterguiden – Studenterguiden giver en oversigt over studieboliger i Odense, både fra offentlige og private udlejere.

Få støtte til din husleje, når du bor i studiebolig i Odense

Hvis du har lav indkomst og bor i lejebolig, kan du ansøge om boligstøtte, hvad end du bor i studiebolig eller almindelig lejebolig. Boligstøtte er en økonomisk hjælp fra staten, der har til formål at hjælpe lejere med lav indkomst.

Der er en række krav, som du og din bolig skal opfylde, før du kan modtage boligstøtte. For eksempel skal boligen have eget køkken.

Du kan læse mere om boligstøtte, reglerne for boligstøtte, og hvordan du ansøger, på borger.dk.

Et eksempel på studiebolig: Campus House

Campus House i Odense er et eksempel på en studiebolig, der har meget at tilbyde. I 2015 stillede Campus House 250 studielejligheder til rådighed. Huset tilbyder lejligheder til både en og to lejere, og lejen er overkommelig for studerende.

  • Alle lejligheder er fuldt møblerede og inkluderer eget badeværelse og privat balkon.
  • Hver gruppe af lejligheder deler en stue, og hver etage deler et stort køkken. På denne måde fremmer Campus House både privatliv og fællesskab​.

Studiebolig i Odense – tålmodighed og aktiv søgning

At finde den perfekte studiebolig i Odense kan virke overvældende i starten, men med de rette ressourcer og lidt tålmodighed er vi sikre på, at du vil finde det perfekte sted at kalde dit nye hjem. Husk at starte din søgning i god tid, være åben for forskellige boligtyper og beliggenheder og bruge de ressourcer, der er tilgængelige for dig.

Held og lykke med din søgning! Vi håber, at denne guide har været til hjælp i din jagt på den perfekte studiebolig i Odense. Og husk, at uanset hvor du ender, vil dit nye hjem kunne blive fyldt med nye oplevelser, nye venner og en ny begyndelse.

Se mere

Flytte til studiebolig i Odense? – gomule kan hjælpe dig

Hos gomule vil vi gerne hjælpe med at gøre din flytning nemmere. Om du skal flytte til en studiebolig i Odense, en lejlighed i København, en villa i Aalborg eller noget helt fjerde, så ved vi, at en flytning kan være fyldt med overvældende opgaver, som skal løses undervejs.

Derfor har vi hos gomule lavet flyttelisten. Det er din personlige flytteliste, hvor du kan få et interaktivt overblik over alle dine administrative opgaver og løbende krydse af, når du har færdiggjort en opgave, så du altid ved, hvor langt du er i flytteprocessen.

Du kan gå ind og oprette din flytteliste allerede i dag og få et overblik over din flytning, både før, under og efter.

Få mere viden hos gomule

Du er nu nået til vejs ende i vores blogindlæg om, hvordan du kan finde en studiebolig i Odense. Vi håber, du er blevet klogere på emnet og snart er klar til studielivet i den fynske by. Husk, at du på vores hjemmeside kan finde mange flere gode råd til din flytning.

Vi har nemlig samlet en lang række tips og tricks til dig, der skal flytte fra dit gamle hjem til et nyt. På vores side kan du blandt andet læse en guide til flyttekasser, du kan finde guides til mange af de danske byer og meget mere.

Hop ind på vores side for flyttetips, og læs med allerede i dag. God læselyst!

Find flere flyttetips
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København