Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Bæredygtig flytning

Vi lever i en helt afgørende tid, hvor vi for alvor begynder at se konsekvenserne af klimaforandringerne udfolde sig. Derfor skal vi tænke bæredygtighed ind i alt, vi gør. Det gælder også, når vi skal flytte, og derfor giver vi dig her vores bedste tips til en bæredygtig flytning.

 

Der er nemlig en masse enkle og lettilgængelige tips til flytning, du kan kaste dig over, hvis du ønsker at gøre din forestående flytning mere bæredygtig og mindre klimabelastende. Læs med, og få tricks og tips til din flytning.

En grøn flytning er oftest også billigst: Brug det, du har, eller køb brugt

Ofte er det nødvendigt at købe lidt nyt til hjemmet, når man flytter. Det skyldes, at man typisk vil mangle nogle nødvendige ting for at få det nye hjem til at fungere optimalt. Det kan for eksempel være gardiner i de rette mål, en hylde til opbevaring i entréen eller andre nødvendige ting, du har behov for, så hverdagen fungerer.

Man kan også let føle sig fristet til at købe andre nye ting, selvom man i forvejen har en tilsvarende genstand, der fungerer. Det kan for eksempel være en ny sofa, som, man synes, passer bedre ind i det nye hjem i både stil og størrelse, eller det kan være nye spisebordsstole, som sætter det helt rette sidste touch på den samlede boligindretning.

Selvfølgelig er det helt tilladt at købe nyt, men hvis man vil tage de bæredygtige briller på, og man samtidigt har et ønske om at opnå en billig flytning, kan man overveje i højere grad at bruge det, man allerede har. Typisk kan den nuværende sofa fungere fint i det nye hjem og tage sig flatterende ud, hvis man i stedet justerer lidt på rammerne omkring den. Måske kan sofaen få et løft, hvis du maler en væg, eller hvis du skifter de gamle lysestager eller sofapuder ud med nogle i en anden stil.

Hvis du vil skifte lysestager eller sofapuder ud, eller hvis du mangler en ny sofa, gardiner eller en hylde til entréen, kan du overveje at købe brugt. En bæredygtig flytning såvel som en billig flytning behøver ikke at betyde, at man intet nyt køber. Man kan dog koncentrere sig om at bruge sine penge på den mest fornuftige måde.

Søg på diverse online salgsportaler. Her kan du ofte finde masser af interiør, møbler og ting til boligindretningen til en god pris. Du kan både søge på specifikke produkter, mærker, modeller og farver, men du kan også shoppe rundt på siderne og lade dig inspirere, som du ville med al øvrig onlineshopping.

Ofte vil tingene, du kan finde online, fremstå i flot stand, og du kan derfor sagtens få (næsten) nyt, selvom du ønsker en mere bæredygtig flytning. Ved at købe brugt kan du altså gøre dig en fornuftig handel til gavn for både økonomi, klima, boligindretning og funktionalitet.

Se mere

Lej eller lån flyttekasser: Spar penge, og kom hurtigere på plads

En af de ting, der er helt centrale, når vi skal flytte, er flyttekasserne. Flyttekasser er ofte dyre, du skal typisk bruge mange af dem, og mange flyttekasser er af en sådan stand, at du ikke vil kunne bruge dem mere end én gang.

Derfor kan flyttekasser være en unødvendig udgift i dit flytteregnskab, men også i det samlede klimaregnskab. Hvis du ønsker en billig og samtidig mere bæredygtig flytning, kan du overveje at leje dine flyttekasser. Flere danske kommuner har tilbud om, at du kan leje solide genbrugsflyttekasser af kraftig plast i op til 30 dage, mens flere selskaber og virksomheder også tilbyder leje af flyttekasser.

Foruden fordelene for både klima og økonomi, har det at leje flyttekasser også den fordel, at du ofte vil være mere effektiv i din flytning. Mange, der tidligere har stiftet erfaring med at flytte, kan genkende, at man ofte vil have en mængde irriterende flyttekasser stående i et hjørne, som man ikke lige får pakket ud.

Når du lejer dine flyttekasser, vil du typisk have en deadline for, hvornår dine kasser skal være tømt, og derfor vil du få samlet op på hængepartierne lidt hurtigere. På den måde vil din nye bolig også hurtigere føles hjemlig og etableret.

Det er dog meget vigtigt, at du bruger FSC-godkendt pap – og dermed FSC-godkendte flyttekasser. Det er din garanti for, at når flyttekasserne er blevet for slidte, så vil pappet blive genanvendt.

Brugte flyttekasser: Brug dit netværk og lokalområdet

Hvis du ikke har mulighed for at leje flyttekasser i dit område, eller hvis du blot ønsker en meget billig flytning, kan du undersøge mulighederne for at anvende brugte flyttekasser. Spørg i dit netværk af familie, venner, kammerater og kolleger, om de har flyttekasser liggende, som de ikke bruger. Hvis du får et par brugte flyttekasser fra flere kanter, kan du hurtigt have nok til en hel bæredygtig flytning.

Du kan også forhøre dig i dit nabolag. Hæng en seddel op i opgangen, skriv på den lokale Facebookgruppe, eller se på diverse online salgssider, om nogen sælger eller forærer brugte flyttekasser væk. Du kan såmænd også bruge vores Flyttekassebørs, og se om der er nogle i dit nabolag. Ved at bruge brugte flyttekasser tager du både initiativ til at skabe en bæredygtig, men også billig flytning.

Miljøvenlig indpakning: Undgå plastik, og brug tekstiler

Når du skal pakke dine flyttekasser, kan du med fordel tænke bæredygtigt i din nedpakning. Mange kan have tendens til at købe en rulle bobleplast eller andet beskyttende materiale i plastik. Det er dog ikke et oplagt valg, hvis du ønsker en mere bæredygtig flytning.

Bobleplast og plastik helt generelt, er desværre nogle af de største klimasyndere under en flytning. Dels pga. produktionen og materialets beskaffenhed. Men også fordi, at bobleplasten vil du samtidig typisk smide ud, umiddelbart efter den sidste flyttekasse er pakket ud, og det er et stort materialeforbrug for at løse en simpel opgave, når der er andre alternativer til at sikre en bæredygtig flytning.

Derfor anbefaler vi, at du bruger det, du allerede har, når du skal pakke dine flyttekasser ned, og på den måde sørger for at anvende miljøvenlig indpakning. Brug for eksempel gamle aviser, viskestykker, håndklæder, klude og dit tøjskab til at pakke dine skrøbelige og værdifulde genstande forsigtigt ned. Ift. tøjskabet kan du bruge halstørklæder, t-shirts, trøjer, strømper og lignende. Simpelt: Brug dine tekstiler til at vikle omkring dine skrøbelige genstande på samme måde, som du ville have brugt bobleplast.

Hvis du allerede har en stak aviser, reklamer eller andet papir liggende i dit hjem, er det oplagt at bruge til køkkengrejet, særligt dine glas og tallerkner. Husk dog at affaldssortere papiret korrekt efter brug. Hvis du ikke allerede ligger inde med aviser og papir, er der ingen grund til at anskaffe det. Brug i stedet ovenstående tip til at sikre en miljøvenlig indpakning og dermed en mere bæredygtig flytning.

Udforsk flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte