Få en Tote bag i gave ved køb af minimum 20 flyttekasser! Læg Tote bag i kurven og vi modregner prisen

TIPS OG RÅD

Sådan flytter du dine skrøbelige ting

En stor del af det at flytte er at pakke ned. For mange kan det virke som et stort projekt, en sur og irriterende pligt og som noget, der bare skal overstås.

 

Derfor er det også oplagt at søge inspiration til, hvordan du bedst muligt pakker dine ting ned, når du skal flytte. På den måde sikrer du dig, at du får pakket mest effektivt, hensigtsmæssigt og smartest.

 

Her på siden giver vi tips og tricks til, hvordan du flytter fragile ting. I de fleste husstande er der nemlig en del fragile ting, man gerne vil have helskindet med til den nye bolig. Det kan dog være svært at gennemskue, hvordan man flytter dem på den bedst mulige måde, og hvordan man faktisk sikrer sig, at tingene ikke går i stykker undervejs.

Flyttekasser til glas: Sådan kan du pakke glas ned

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan pakke fragile ting ned. I langt de fleste husstande vil man have en del forskellige glas, som skal med videre, når man flytter fra én bolig til en anden. Mange vil typisk have glas til forskellige formål, herunder for eksempel vandglas, rødvinsglas, hvidvinsglas og ølglas, og dertil kommer en masse andre genstande lavet af glas, som også skal flyttes.

Hvis du vil gå nemt og sikkert til værks, når du skal pakke vinglas ned, kan du indkøbe såkaldte flyttekasser til glas, der er særligt designet til formålet. Flyttekasser til glas er udstyret med rumopdeling, så du let kan placere dine glas i hvert deres rum. Mange steder kan du også købe en indsats, som du kan sætte i de flyttekasser, du allerede har, så flyttekassen bliver bedre egnet til at flytte fragile ting og glas.

Hvis ikke du har flyttekasser til glas eller ikke ønsker at investere i nye flyttekasser, kan du sagtens vælge at pakke dine glas ned i de flyttekasser, du allerede har. Det er ikke nødvendigt, at du pakker hvert eneste glas ind hver for sig. Det vigtige er, at dine glas ligger nogenlunde stabilt i flyttekassen og dermed ikke kan glide rundt mellem hinanden eller vælte.

Du kan sagtens stable en række af dine vandglas og til sidst vikle dem ind i flyttetæpper eller en anden type tekstil. Hvis du vil bruge det, du allerede har, kan du, frem for at investere i nye flyttetæpper, anvende et viskestykke, håndklæde, halstørklæde, trøje eller lignende, som du alligevel også skal flytte med. På den måde beskytter du dine glas mod at rutsje rundt og ramle ind i andre glas.

Se mere

Markér flyttekasser med fragile ting

Når du skal flytte fragile ting, er det selvfølgelig afgørende, hvordan du pakker de fragile ting ned i kassen, men det er mindst lige så afgørende, hvordan du behandler flyttekassen, mens de fragile ting ligger i den.

Sørg for at markere de flyttekasser, der indeholder fragile ting, så du og dine flyttehjælpere ved, at de skal være særligt opmærksomme, når kassen løftes, flyttes og placeres. En flyttekasse, der indeholder fragile ting, skal for eksempel ikke placeres nederst i flyttebilen, ligesom den ikke skal stå under tunge ting. Undgå også at placere en flyttekasse med fragile ting højt oppe, hvor den kan vælte ned.

Når du markerer en flyttekasse, er det en god idé at markere alle flyttekassens sider tydeligt. Det er nemlig ikke sikkert, at man er opmærksom på markeringen, hvis det blot står på den ene side af kassen eller på toppen. Sørg også for at skrive markeringen tydeligt – gerne med store bogstaver og en opsigtsvækkende farve, så der ikke er nogen tvivl om, at man skal passe ekstra på netop denne kasse.

Tænk over, hvad du pakker med ned i dine flyttekasser med fragile ting

En af de fejl, mange typisk kommer til at begå, når de skal pakke vinglas eller pakke flyttekasser med glas, er, at de fylder flyttekasserne med mange forskellige ting. Man kan let komme til at fylde en kasse med en masse forskelligartede køkkenting, og selvom det kan virke smart i nogle sammenhænge, er det mindre smart i andre.

Det giver god mening, at man gerne vil have så meget som muligt ud af den enkelte flyttekasse. Flyttekasser kan nemlig være dyre (link til “billige flyttekasser”), og derfor vil man som oftest helst undgå at skulle købe flere end højst nødvendigt. Dog skal du være påpasselig med, hvad du putter i de kasser, hvor du også opbevarer fragile ting.

Hvis dine glas uheldigvis skulle rutsje rundt i flyttekassen, er det ikke så hensigtsmæssigt, at de ramler sammen med hårde ting i materialer som metal, sten, porcelæn eller andre massive genstande. Sørg derfor for at pakke brødrister, pander og gryder, bestik og andre køkkenting i en anden kasse end din glas. Når du sørger for at holde system i dine flyttekasser, får du også nemmere ved at pakke dem ud igen.

Hvilke andre fragile ting, skal du være opmærksom på?

Det er selvfølgelig åbenlyst, at man skal passe ekstra godt på glas og andre tydeligt fragile genstande, men der er flere ting, du skal være lidt ekstra opmærksom på, når du flytter. For eksempel er lamper og særligt lampernes pærer en af de ting, man ofte glemmer at være opmærksom på, når man flytter. Selvom lampen i sig selv måske ikke er fragil, kan dele af den godt være det. Derfor kan det være en god idé ​​at fjerne pærer i lamper eller være ekstra opmærksom på, hvordan du håndterer lamperne, hvis ikke du først fjerner pærerne.

På samme måde skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvordan du flytter møbler med blanke overflader. Selvom møbler typisk er solide og ikke sådan lige går i stykker, kan dele af møblerne være sårbare på helt samme måde som andre skrøbelige ting. Det kan for eksempel være låger eller andre dele af glas, klinker eller fliser, eller det kan være helt blanke overflader, som nemt kan få ridser, hvis ikke du passer på.

En løsning kan være at dække møblerne eller de blanke overflader med flyttetæpper eller et andet blødere materiale, der kan beskytte møblerne mod eventuelle ridser.

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København