Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Adresse­ændring – sådan gør du

At foretage en adresseændring er ikke noget, de fleste gør hver dag.

 

Faktisk er det for langt de fleste meget få gange i løbet af et liv, de skal lave en adresseændring. Derfor er der heller ikke noget at sige til, hvis du er i tvivl om, hvordan du ændrer din adresse.

 

Heldigvis kan du i dette blogindlæg blive klogere på, hvordan du foretager adresseændring, ligesom vi også giver dig gode råd til, hvordan du nemt får overblikket over din flytning.

Hvorfor skal man melde adresseændring?

Lad os starte fra toppen. Hvorfor skal du egentlig melde adresseændring?

Når din adresse skifter er det vigtigt, at du husker at ændre din adresse hos folkeregisteret, så de relevante myndigheder ved, hvad din nuværende adresse er, hvilken kommune du bor i, og hvem der er din læge.

Hvornår skal man melde adresseændring?

Er du i tvivl om, hvornår du skal melde adresseændring? Bare rolig, du kan få svaret lige her.

  • Som du måske nok kan udlede af navnet, så skal ændring af adresse ske, når du skifter din adresse ud med en ny.
  • Dette vil typisk være i forbindelse med en flytning. Men det er faktisk ikke helt lige meget, hvornår der meldes adresseændring i forbindelse med din flytning.
  • Du kan nemlig som udgangspunkt først melde adresseændring fire uger før, du flytter ind i dit nye hjem. Der er altså ikke nogen grund til at bekymre dig om adresseændring, før du skal til at flytte.
  • Dog skal du heller ikke vente for længe, efter du faktisk er flyttet, med at ændre din adresse.
  • Du skal nemlig senest have meldt adresseændring fem dage efter, du er flyttet ind i dit nye hjem. Hvis du ikke får det gjort inden for fem dage, kan du faktisk risikere at få en bøde.

Hvor skal man melde adresseændring?

Når du skal melde adresseændring, er det også vigtigt at vide, hvor dette skal gøres henne.

Når du skal melde ændring af din adresse til folkeregisteret, gøres det i dag som udgangspunkt online.

På borger.dk kan du melde adresse for dig og andre beboere på din nuværende bopæl, som flytter med dig.

Hvordan melder man adresseændring?

Som vi netop har nævnt, foregår adresseændring typisk inde på borger.dk, hvor du altså kan oplyse din nye adresse til folkeregisteret.

  • Her kan du nemt melde flytning for dig og andre beboere i din nuværende husstand.
    Det er også her, du skal søge om boligstøtte, hvis du har mulighed for at få dette.
  • Hvis du gerne vil vide mere om boligstøtte, så husk, at vi hos gomule løbende udgiver nye blogindlæg om flytning i vores blogunivers. Og her kan du også læse om, hvordan du søger boligstøtte.
  • Når du melder adresseændring på borger.dk, vil du blive taget igennem en guide, hvor du kan angive din nye adresse og gratis vælge ny læge, hvis du flytter mere end fem kilometer væk fra din nuværende læge og bor i en af følgende kommuner: København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør.
  • Bor du ikke i hovedstadsområdet skal du flytte mere end 15 kilometer væk fra din nuværende læge for gratis at kunne skifte læge i forbindelse med flytning.

Er der andre steder, man skal melde adresseændring?

Når du flytter, er der mange ting at holde styr på. En af dem er, hvem der skal have besked om, at din adresse ændrer sig.

Det kan variere efter din boligsituation, hvem der automatisk får det at vide, men ofte vil du skulle afmelde mange af de services, som du har tilmeldt din gamle bolig.
Det betyder blandt andet, at du skal afmelde el og internet, når du flytter ud fra dit gamle hjem.

Hvis du ikke får gjort dette, eller hvis det ikke bliver gjort automatisk, alt efter din boligsituation, så kan du risikere at betale ekstra for det, efter du er flyttet, og derfor er det altså vigtigt, at du husker at undersøge, hvilke services du selv skal afmelde.

Skal man melde adresseændring til PostNord?

Et af de spørgsmål, der ofte opstår i forbindelse med adresseændring, er, om man skal melde sin ændring i adresse til PostNord.

  • Svaret er oftest nej. Typisk vil PostNord nemlig få automatisk besked, når du melder adresseændring til folkeregisteret gennem borger.dk.
  • Du skal stadig huske at sætte navn på din nye postkasse, når du flytter ind, så postvæsnet ved, hvor de skal aflevere posten henne. Som minimum efternavnene på dem, der modtager post på adressen, men typisk anbefales det også at have fornavne på for at minimere risikoen for fejl.
  • Der er dog også undtagelser, hvor du selv skal melde din ændrede adresse til PostNord.
  • Har du navne- og adressebeskyttelse, så skal du selv huske at give PostNord besked om din flytning. Ellers risikerer du, at din post bliver sendt det forkerte sted hen.
Se mere

Adresseændring, når man flytter hjemmefra

Når du for første gang i dit liv skal flytte uden dine forældre, kan de mange opgaver, der følger med, godt være lidt af en mundfuld.

Heldigvis er der ikke forskel på, om du flytter første gang eller for tiende gang, når du skal melde adresseændring.

Det er nemlig præcis de samme regler, der gælder. Du skal dermed, når du flytter hjemmefra, senest have meldt adresseændring fem dage efter, du er flyttet.

Ellers risikerer du fortsat at modtage en bøde.

Find flere flyttetips

Få hjælp til overblikket

Er du førstegangsflytter, så er der ikke noget at sige til, hvis du synes, der er meget at holde styr på i forbindelse med flytningen. Det kan nemlig være en hård proces, uanset om du flytter ofte, eller om det er første gang i dit liv, du skal prøve at flytte.

  • Når du skal flytte, skal mange forskellige opgaver løses – både praktiske og administrative. Der skal underskrives lejekontrakt, tjekkes forsikringer, tilmeldes internet og alt efter boligsituationen måske også tilmeldes el, vand og varme. Og det er blot nogle af de ting, der skal styr på.
  • Derfor er det en god idé at forsøge at strukturere flytteprocessen, så du hele tiden bevarer overblikket. På den måde undgår du, at de mange små opgaver hober sig op og bliver uoverskuelige.
  • En rigtig smart måde at bevare dette overblik er ved at lave en huskeliste til din flytning. En huskeliste, hvor du skriver alle de ting ned, du skal nå i forbindelse med din flytning.
  • Det kan både være pakning og selve flyttedagen, men det kan også være mere administrative opgaver som tilmelding til de forskellige services, du skal bruge i dit nye hjem.

Find inspiration til din huskeliste i vores blogindlæg om huskeliste til flytning.

Du kan bruge gomules flytteliste

Du kan også vælge at tage det skridtet videre og gøre din flytning endnu mere tjekket og overskuelig. Her er der den helt rigtige hjælp at hente for dig, der skal flytte, når du benytter gomule.

  • Vi har nemlig lavet flyttelisten. En interaktiv huskeliste, som er dit helt personlige værktøj til at holde styr på flytningen.
    Her kan du altid gå til og fra listen og løbende krydse flytteopgaverne af, efterhånden som du klarer dem.

Lyder det ikke smart? Du kan oprette din egen flytteliste allerede i dag og få overblikket – før, under og efter din flytning.

Få mere viden hos gomule

Vi forstår, at flytning for mange er en hård proces, og for de fleste er det ikke noget, der hører hverdagen til.
Derfor kan de mange tips og tricks til en succesfuld flytning godt ligge langt omme i baghovedet.

Hos gomule vil vi gerne hjælpe dig. Derfor kan du altid finde spændende blogindlæg om flytning og flytterelaterede emner i vores blogunivers.

Vi opdaterer løbende bloggen med gode tips og tricks til din flytning, så du kan komme i mål på en god og effektiv måde.
På vores blog kan du blandt andet læse om, hvordan du bedst flytter møbler eller finde gode sparetips til dig, der lige er flyttet hjemmefra.

Det og meget mere kan du læse om i vores flyttetips. God læselyst!

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte