Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Bliv klar til din indflytterfest

Skal du til at flytte ind i dit nye hjem, har du måske allerede overvejet, om du skal holde indflytterfest.
For mange, især unge mennesker, er indflytterfesten startskuddet på livet i deres nye hjem.

 

Herunder kommer vi med en række gode råd til dig, der gerne vil gøre din indflytterfest til en god oplevelse for dig selv, dine gæster og dine naboer.

Hvorfor holde en indflytterfest?

Måske spørger du dig selv, om en indflytterfest er noget for dig. For hvornår er kutymen egentlig at holde en indflytterfest, og hvornår gør man det ikke?

Der er ikke nogen faste regler for, hvornår man holder eller ikke holder en indflytterfest. Som navnet antyder, er det en fest, der holdes i forbindelse med indflytning, men derudover er der som sådan ikke nogen regler for, hvornår du kan holde din fest.

De fleste vælger dog at holde festen, efter de er kommet på plads med møbler og andet, så rammerne for festen er de mest optimale.

Om du er flyttet i en helt ny lejlighed eller ind i et eksisterende bofællesskab, er ikke afgørende for, om du kan holde en indflytterfest, men det er ofte en god idé lige at tjekke med dine nye medbeboere, om det er okay, at du holder en fest. Måske de endda vil være med til at planlægge den.

Se mere

Hvad skal du huske til indflytterfesten?

Er du ved at planlægge din indflytterfest, er du måske i tvivl om, hvad du skal have købt ind til festen.
I sidste ende er det dog meget op til dig selv, hvad du vil gøre ud af det.

Skal I sidde på hver jeres flyttekasse og drikke en øl, eller skal der diskes op med den helt store indflyttermenu?
Det er udelukkende et spørgsmål om, hvilken fest du gerne vil have. Herunder kommer vi dog med et par gode råd til, hvordan du kan spice din fest op.

Husk at pynte op

Det er en festlig begivenhed at flytte i et nyt hjem, og det skal din lejlighed, værelse eller anden bolig da også udstråle.
Derfor kan du med fordel købe lidt festlig pynt til din indflytterfest, så dine gæster kan se dit nye hjem helt pyntet op til fest.

Mad eller ej?

En af de vigtigste ting, du skal overveje i forhold til din indflytterfest, er, om der skal være mad eller ej til dine gæster.

Begge dele kan fungere fint, men vælger du ikke at servere mad, er det en god idé at tænke det ind i planlægningen, så du inviterer på et tidspunkt, hvor dine gæster har haft mulighed for at spise hjemmefra.

Derudover er det også altid en god idé at tydeliggøre i invitationen, om der serveres mad eller ej, så dine gæster ikke misforstår og møder op på tom mave.

Vælger du at servere mad til festen, er det helt op til dig, hvor meget du vil gøre ud af det. Om det blot er en pizza eller en anden nem ret, eller om du vælger, at det skal være en mere avanceret menu, afhænger kun af, hvilken fest du gerne vil have.

Fri bar eller BYOB?

Måske har du allerede overvejet, hvilke drikkevarer der skal serveres til festen, eller om der overhovedet skal serveres noget.
Det er nemlig meget forskelligt, hvad folk vælger at gøre.

Er du for eksempel studerende, er det ikke sikkert, at budgettet er til, at det er dig, der står for drikkevarerne. I dette tilfælde kan det være, du blot lægger hus til festen, og at dine gæster selv tager drikkevarer med.

Husk naboerne

Bor du i en bygning, hvor der er flere lejligheder, er det altid en god idé at gøre opmærksom på den ekstra larm, der kan forekomme i forbindelse med en fest.

Skal du holde en indflytterfest, er det derfor altid en god idé at gøre de andre beboere i bygningen opmærksom på, at der måske larmes lidt fra jeres lejlighed.

Dette kan gøres på forskellige måder. Mange lejlighedsbygninger har i dag en opslagstavle eller lignende i opgangen.
Her kan du hænge en seddel med information om dato for festen og advarsel om eventuel støj.

Hvis du føler dig tæt nok med dine naboer og tryg nok ved at banke på, kan du også overlevere beskeden direkte til dem.

Se mere

Få hjælp til flytteoverblikket hos gomule

At skulle flytte er altid en stor proces. Det er lige meget, om du flytter for første gang eller for 10. gang. Der er mange ting, der skal holdes styr på, og det kan nemt ske, at man mister overblikket over, hvor langt man er.

Det vil gomule gerne hjælpe med. Derfor kan du få adgang til din helt egen flytteliste gennem os. Med flyttelisten kan du nemt holde styr på alle dine administrative opgaver gennem hele flytterejsen.

Opret din egen flytteliste allerede i dag.

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte