Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Gode råd til dig, der skal ­flytte hjemmefra

Er du nået en alder, hvor du overvejer at flytte hjemmefra? Det kan være skræmmende og ikke mindst overvældende at holde styr på de forskellige ting, du skal, når du skal flytte, samtidig med alle de nye aspekter af livet, som begynder, når du får dit eget hjem.

 

Derfor kommer vi her med vores guide til dig, der skal flytte hjemmefra. Vi giver dig både viden om vigtige ting, som du skal have styr på, og gode råd til, hvad du skal huske, når du flytter hjemmefra.

Spar op til flytningen

At flytte hjemmefra er ikke helt billigt. Det behøver ikke at koste en bondegård, men det er sjældent, man kan flytte gratis. Helt overordnet er der udgifter til depositum og forudbetalt leje, når du skal leje en lejlighed. Det kan være forskelligt fra sted til sted, hvor meget depositum og forudbetalt leje er, men mange steder svarer det til 3 måneders husleje pr. udgiftspost.

Typisk skal du også bruge nogle møbler, når du flytter hjemmefra for første gang. Du har sikkert en seng og et skrivebord, men måske skal du også bruge en sofa eller et spisebord. Du skal garanteret også bruge diverse køkkenting, såsom tallerkener, bestik, pander og gryder.

Som du måske kan fornemme, så er det ikke helt billigt at flytte. Du kan naturligvis vælge at kigge efter gode tilbud og genbrug og på den måde spare penge, men det kan alligevel være en god idé at spare op.

 

Se mere

Læg et budget for dit forbrug

Én ting er de penge, du skal bruge på at flytte hjemmefra, men du vil måske for første gang opleve, at det er dig, der skal holde styr på regninger og faste udgifter.

  • Når du skal flytte hjemmefra, er det vigtigt at kunne lægge et budget, så du ikke pludselig står og har flere udgifter, end du har indtægter. Derfor er det en god idé at se på, hvad din månedlige indtægt er, så du ved, hvor mange penge du har til rådighed til de forskellige udgifter, du har, når du bor ude.
  • Først og fremmest er der nemlig de faste udgifter. Det er poster som huslejen, elregningen, vand og varmeregningerne, forsikringer og abonnementer på tv, telefoni og internet. Med andre ord er det de penge, som du ved, du fast kommer til at betale hver måned eller kvartalsvis.
  • Disse poster vil ofte forblive på nogenlunde samme niveau, selvom der kan være udsving i, hvor meget du betaler for eksempelvis el eller varme, men i det store og hele bør du kunne regne dig nogenlunde frem til, hvor meget du skal lægge til side til de faste udgifter hver måned.
  • Dernæst skal du tænke på, hvor mange penge du skal bruge på mad og drikke på månedsbasis. Er du studerende, er det en god idé at tænke ekstra meget over at overholde det fastlagte budget, da en bytur eller takeaway hurtigt kan løbe op i en del penge.

En god idé kan også være at have en buffer-post. Altså en post på budgettet, hvor du lægger penge til side til uforudsete udgifter. Det kan for eksempel være, hvis der pludselig kommer en ekstra stor elregning, eller hvis telefonen eller computeren går i stykker. Så er det rart at have lidt penge stående, som kan bruges på dette, så du ikke pludselig står med en udgift, du ikke kan betale.

Flytte-hjemmefra-ting

Når du skal flytte hjemmefra, vil du garanteret opleve, at der er nogle ting, du kommer til at mangle. Men derfor kan du godt forberede dig, inden du flytter. De helt basale møbler, som mange anskaffer sig, er seng, spisebord, spisestole og måske en sofa. Nogle af møblerne afhænger af, hvilken boligsituation du skal flytte ind i. Skal du være en del af et allerede etableret bofællesskab, hvor du kun har ét værelse, så kan det måske være nok med en seng og et skrivebord, hvis der i forvejen er fælleslokaler med møbler.

Det samme gælder i køkkenet. Her kan det også variere alt efter din boligsituation, hvad du får brug for. Flytter du ind i et etableret bofællesskab, kan du komme ud for, at du næsten ikke behøver at have køkkengrej med, mens du, hvis du planlægger at flytte for dig selv eller sammen med en kæreste eller roommate, måske skal have fat i gryder, pander, tallerkener, glas og andre ting.

Der kan altså være forskel på, hvilke flytte-hjemmefra-ting du har brug for, alt efter hvordan du kommer til at bo. Tænk derfor over dine egne behov, og hvordan du regner med at lige præcis din boligsituation kommer til at se ud. Husk desuden, at vi har lavet et helt blogindlæg om flytte-hjemmefra-ting, som du kan gå ind og læse allerede nu.

Se mere

Boligjagt

Når du skal flytte hjemmefra, kan du, alt efter hvor du planlægger at flytte hen i landet, komme ud for, at det er lidt af en opgave at skulle finde en bolig. Især hvis dit budget sætter nogle begrænsninger. Det kan derfor være en god idé at begynde at lede efter din næste bolig i god tid, hvis du ved, hvor du vil flytte hen.

Ved du allerede nu, at du skal til at studere, så er et rigtig godt råd at begynde at undersøge mulighederne for studiebolig i din kommende studieby. Ofte er det en billigere måde at bo på for dig som studerende, end hvis du skal finde noget på det private boligmarked.

Du skal dog huske på, at der også typisk er ventelister til mange studieboliger, hvorfor du helst skal skrive dig op lige så snart, du har mulighed for det.

Skal du flytte? Vi kan hjælpe dig

Står du og skal flytte for første gang, så er der ikke noget at sige til, hvis du synes, det er lidt overvældende med de forskellige ting, du skal holde styr på.

Hvor skal du for eksempel melde flytning? Hvordan får du internet og el i dit hjem? Heldigvis kan vi hos gomule® hjælpe dig. Vi har samlet en helt masse administrative opgaver her hos os, så du hurtigt og nemt kan få klaret en del af flyttebøvlet hos gomule®.

Klik her, og opret din egen flytteliste hos gomule® allerede i dag.

Få mere viden hos gomule®

Er du interesseret i flytning? Hos gomule® vil vi gerne give dig gode råd til din flytning. Derfor kan du gå ind på vores blogunivers, hvor vi løbende deler viden samt tips og tricks til din flytning.

Her kan du blandt andet læse om, hvordan du sparer penge i hverdagen og finde vores store huskeliste til din flytning. God læselyst!

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København