Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Flytteforsikring

Når du flytter fra dit gamle hjem til dit nye, er der rigtig mange ting, du skal holde styr på.

 

En af de vigtigste ting i forbindelse med flytningen er, hvordan du får flyttet dine ejendele fra A til B. Alt efter din situation, kan det for eksempel være en rigtig god idé at hyre et flyttefirma til at hjælpe dig med flytningen.

 

Og hvis du gør dette, så vil du ofte støde på ordet flytteforsikring. Men hvad er det egentlig, og hvad betyder det for dig, der måske skal overveje, om det er noget, der er relevant for dig. Alt dette og mere kan du blive klogere på i dette blogindlæg.

Hvad er flytteforsikring?

Lad os starte fra toppen. Hvad er en flytteforsikring egentlig?

 • Flytteforsikringen er noget, som flyttefirmaer som oftest har tegnet, når de skal håndtere dine ejendele. Det betyder typisk, at dine ejendele er forsikret under flytningen, hvis noget skulle gå i stykker eller blive væk undervejs i flytteprocessen.
 • Vil du vide mere om flytteforsikringen hos det enkelte flyttefirma, er det altid en god idé at spørge dem inden flytningen, så du er helt sikker på, hvordan dine ejendele er forsikret.
Se mere

Hvorfor er flytteforsikring en god idé?

Der er rigtig mange forskellige måder at tilgå en flytning på. Mange får for eksempel deres familie og venner til at hjælpe med flytningen. Det er en måde, man kan spare penge under en for mange i forvejen dyr tid, når et hjem skal skiftes ud med et nyt.

 • Men vælger du at få venner eller familie til at hjælpe, så kan det faktisk godt gå hen og blive dyrere, end du måske havde forudset.
 • Når du får hjælp af venner, bekendte eller familie og i selv transporterer dine ejendele fra A til B, er dine ting nemlig ikke dækket af hverken en flytteforsikring eller din indboforsikring, og skulle noget gå i stykker undervejs eller bortkomme, vil du som oftest selv skulle erstatte det.
 • Men vælger du at få flyttefirma til at hjælpe dig, så vil du oftest have dine ting dækket gennem det professionelle flyttefirmas flytteforsikring, og du kan derfor typisk få erstatning, hvis noget skulle gå i stykker undervejs.
 • Vælger du derimod selv, at transportere dine ejendele, er det bedst at kontakte dit nuværende forsikringsselskab og få lavet et flytteforsikringstillæg til din nuværende indboforsikring.
 • Det er altså på mange måder en overvejelse, man bør gøre sig, når man flytter, og alt efter hvor mange værdifulde ejendele, der skal flyttes, kan det give mening at hyre professionel hjælp til flytningen.

Flytning og forsikringer

Nu har du hørt lidt om flytteforsikring, som kan være relevant for dig under selve flytningen. Men når du står over for en flytning, er det altid en god idé også at kigge på en række andre forsikringer, som måske skal skiftes eller opdateres i forbindelse med dit nye hjem.

 • En flytning indebærer altid typisk en ændring af din indboforsikring, husforsikring samt bilforsikring.
 • Får du ikke revurderet dine forsikringer ved din flytning, vil du i værste fald ikke været dækket korrekt i forhold til dine nye boligforhold.
 • Prisen på dine forsikringer kan for eksempel ændre sig, alt efter hvor du bosætter dig. Et eksempel kan være din indboforsikring. Denne forsikring vil hos nogle forsikringsselskaber kunne blive dyrere eller billigere for dig, når du flytter.
 • En anden forsikring, der kan være relevant for dig, som flytter i ejet hus, er en husforsikring. Den kan være med til at give dig noget mere tryghed i hverdagen som husejer.
 • Din bilforsikring vil også typisk ændre sig, da prisen på en bilforsikring bl.a. er baseret på postnummeret, hvor din bolig er beliggende.

Tag et ekstra kig på indboforsikring, når I flytter sammen

Når du flytter, er især indboforsikring værd at kigge ekstra på. Der kan nemlig være omstændigheder, der gør, at denne bør ændres. Flytter du for eksempel sammen med en kæreste, der også har en indboforsikring, kan I typisk nøjes med at beholde den ene indboforsikring. En indboforsikring dækker nemlig typisk begge jeres indbo.

Når I skal vælge en indboforsikring, kan det være en god idé at undersøge, hvordan I og jeres ejendele er dækket under de forskellige forsikringer. Har I for eksempel værdifuldt elektronik eller cykler, som I gerne vil have forsikret, så er der hos nogle selskaber mulighed for tilvalgsordninger for disse ejendele i indboforsikringen.

Find flere flyttetips

Gør din flytning nemmere med gomule

Om det handler om forsikringer, flyttefirmaer eller flytning af adresse, så er der rigtig mange ting, som du skal holde styr på, når du skal flytte. Hos gomule vil vi gerne hjælpe dig med at holde styr på de administrative opgaver i forbindelse med flytningen, så du kan bruge energien på at komme godt på plads i dit nye hjem.

Derfor har vi hos gomule lavet flyttelisten. En interaktiv huskeliste med de vigtige administrative opgaver, der følger med, når du skal flytte. Klik ind forbi allerede i dag og opret din personlige flytteliste.

Husk desuden at du hos gomule kan købe vigtige flytteredskaber gennem vores webshop. Her finder du FSC-mærkede flyttekasser, tommestokke og mere til din flytning. Klik ind forbi og køb det, du skal bruge for at gøre din flytning nem og overskuelig.

Få mere viden hos gomule

Du er nu nået til vejs ende i vores blogindlæg om flytteforsikringer, vi håber, du har fået ny viden om emnet, som du kan bruge i forbindelse med din egen flytning.

Hos gomule er flytning vigtigt. Derfor deler vi også løbende gode råd, tips og tricks samt andet god viden om emnet. Hos os kan du blive klogere på en lang række flytterelaterede emner, som for eksempel, hvordan du flytter adresse ved flytning. Eller hvad du skal vide om flyttekasser.

Så kig ind forbi vores blogunivers allerede i dag og læs meget mere om flytning. God læselyst!

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte