Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Hvilke forsikringer er nødvendige, når man flytter hjemmefra?

Der er mange vigtige ting, du skal have styr på, når du flytter hjemmefra og skal bo for dig selv for første gang.

 

En af de vigtigste ting, som mange unge og studerende desværre negligerer eller sparer væk, er de forsikringer, der er nødvendige at have, når du flytter hjemmefra.

 

Da du boede hjemme, var du dækket af dine forældres nødvendige forsikringer, og derfor var sådan noget som indbo- og ulykkesforsikringer sikkert ikke noget, der kunne holde dig vågen om natten.

Hvilke forsikringer skal jeg have?

Men nu hvor du bor for dig selv – også selv om du er flyttet sammen med en kæreste, i et bofællesskab eller bor i en studiebolig – er der en række nødvendige forsikringer, som du skal have. At vælge de nødvendige forsikringer fra kan nemlig koste dig en gæld, som du ender med at betale af på resten af livet.

Det er i den grad ikke det, man har brug for, når ens lejlighed er brændt ned. Hvis du ikke har de nødvendige forsikringer, ender du med selv at skulle bære udgiften, hvis der sker en ulykke.

Vi vil gerne hjælpe dig med at sørge for, at du er bedst muligt dækket ind på forsikringer, når du flytter hjemmefra.

Så hvilke forsikringer skal man have? Hvilke forsikringer er nødvendige, og hvilke er blot rare at have som et ekstra sikkerhedsnet?

Se mere

Indboforsikring

Du bør som absolut minimum have en indboforsikring, når du flytter hjemmefra. Det er den allervigtigste, hvis du absolut må prioritere pga. en stram økonomi. Det er nemlig din indboforsikring, der eksempelvis dækker, hvis:

  • Der opstår brand eller vandskade
  • Du får stjålet din mobil
  • Du ødelægger andres ting
  • Din bærbare kortslutter.
  • Du synes måske ikke, at du ejer så meget af betydelig værdi, når du lige er flyttet hjemmefra, men når alle dine genstande tælles sammen, løber beløbet alligevel hurtigt op. Tænk blot på alle dine nipsting, køkkenting, tøj, smykker, møbler og gadgets.

Ulykkesforsikring

Ulykkesforsikringen dækker, hvis du kommer til skade. Det kan være, hvis du vælter på cykel, snubler på en løbetur eller bliver ramt af en vildfaren raket nytårsaften. Denne forsikring sikrer dig et økonomisk plaster på såret, hvis du kommer alvorligt til skade og får men deraf.

Hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, er det din ansvarsforsikring, som tit er en del af din indboforsikring, der skal dække – og altså ikke din ulykkesforsikring.

Rejseforsikring

En rejseforsikring kan også være nødvendig at have. Det gælder fx, når du skal på studietur, ferie eller udveksling. Her dækker dit blå sygesikringsbevis naturligvis en del, når du rejser inden for Europa, så du er dækket på lige fod med andre i hvert enkelt land.

  • Men det blå kort dækker ikke alt. Du står selv for udgiften til at blive transporteret hjem, hvis du er syg – medmindre du har en god rejseforsikring, der kan varetage den udgift for dig.
  • Rejser du uden for Europas grænser, skal du have en god rejseforsikring til at dække det hele, hvis du bliver syg, skal på hospital eller skal have transport hjem til Danmark.

 

Vigtige tilvalg til dine nødvendige forsikringer

Ud over de nødvendige basisforsikringer anbefales en række tilvalg i forskellige situationer. Det kan fx være, hvis du dyrker en farlig sportsgren eller har en hobby, som kræver meget dyrt udstyr, du gerne vil have forsikret ekstra godt.

Du kan ofte også vælge at have en sundhedssikring, en såkaldt fjumreforsikring, der dækker over hændelige uheld, som hvis du fx vælter kaffe ned i din computer. Her bør du forhøre dig om mulighederne hos det enkelte forsikringsselskab.

Der er ganske få lovpligtige forsikringer, men hvis du fx tager en hund med dig, når du flytter hjemmefra, er det lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring på din hund. Det samme gælder, hvis du har en bil.

 

Se mere

Hvordan får jeg de billigste forsikringer?

Vi er udmærket klar over, at hvis du er studerende, er dit budget presset og begrænset. Vi ved også, at det kan få rigtig mange til at nedprioritere at bruge penge hver måned på nødvendige forsikringer. Det betaler sig absolut ikke i længden – specielt ikke hvis uheldet først er ude. Du er nemlig kun dækket af dine forældres indboforsikring, så længe du bor under samme tag som dem.

  • Priserne på gode forsikringer til studerende varierer hos de forskellige forsikringsselskaber. Nogle forsikringsselskaber har særlige billige forsikringer til studerende, hvor du får studierabat, så længe du er under uddannelse.
  • Andre forsikringsselskaber har forsikringer til unge, hvor du får alle de nødvendige forsikringer i én samlet ungdomspakke, hvor du på samme måde som med almindelige forsikringer, som du vælger enkeltvist, har mulighed for at foretage diverse tilvalg.

Hos gomule® er vi din samlede portal til al den viden, du har behov for, når du flytter hjemmefra. Se fx også vores guide til at forstå forskellen på privat leje, andel, boligforening og eje, eller læs med, når vi vejleder dig i depositum og forudbetalt husleje.

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København