Få en Tote bag i gave ved køb af minimum 20 flyttekasser! Læg Tote bag i kurven og vi modregner prisen

TIPS OG RÅD

Hvad er boligstøtte, og hvem kan få det?

Når man skal flytte i en ny bolig, er der mange ting, man skal overveje. Og er du en af de mange unge danskere, der skal flytte for første gang, så er der mange nye ting, du skal holde styr på, når du flytter. En af de vigtige ting, som du skal overveje, når du flytter i en lejebolig, er, hvorvidt du skal søge om at få boligstøtte.

 

Måske har du hørt om begrebet boligstøtte, men er i tvivl om, hvad det egentlig er, og hvem støtten er tiltænkt? Så er du landet det helt rigtige sted. I dette blogindlæg vil vi nemlig gøre dig klogere på, hvad boligstøtte er, hvem der kan få boligstøtte, og hvordan støtten fungerer.

Hvad er boligstøtte?

Boligstøtte er en ordning, der giver visse grupper af borgere mulighed for at få økonomisk støtte fra det offentlige. Støtten er med til at dække en del af din husleje, og beløbet, du modtager, kan variere i størrelse bestemt ud fra forskellige faktorer, som vi kommer ind på senere i dette blogindlæg.

Nogle kender også boligstøtte under begrebet boligsikring, men begge begreber dækker over samme ydelse.

Boligstøtte er desuden et skattefrit bidrag, det vil altså sige, at du får det fulde beløb udbetalt, og der bliver ikke trukket skat for denne ydelse. Det er vigtigt at huske på, at støtten ikke dækker hele din husleje, men kun en del af den. Du skal derfor fortsat selv kunne betale en vis andel af huslejen.

Se mere

Hvem kan få boligstøtte?

Det er ikke alle, der kan få boligstøtte. Som udgangspunkt er støtten tænkt som en mulighed for alle borgere, der lejer en bolig. Bor du derfor i ejerbolig, kan du som udgangspunkt ikke få boligstøtte.

Overvejer du at søge boligstøtte, er der en række kriterier, som du og din lejebolig skal opfylde. Din lejebolig skal nemlig have eget køkken, og du skal bo fast i boligen.

Du må ikke eje boligen, og du må heller ikke eje dele af boligen. Bor du sammen med en, som ejer hele eller dele af boligen, kan du heller ikke få støtten til din husleje.

Bor du sammen med nogle roommates i en lejlighed, hvor I deler et køkken, skal I derfor også være opmærksom på, at det kun er en af jer, der kan søge støtte til boligen.

Hvad kan du få i boligstøtte?

Hvis du overvejer at søge boligstøtte, så er det meget naturligt at være nysgerrig på, hvor meget du kan få i boligstøtte. Mange stiller derfor sig selv spørgsmålet, ”hvad kan jeg få i boligstøtte?”. Desværre er der ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af flere faktorer, der kan være meget forskellige fra person til person.

Hvad du kan få i boligstøtte, afhænger typisk af faktorer som hustandens samlede indkomst, hustandens samlede formue, antallet af personer, der er bosat i hustanden, størrelsen på huslejen og antallet af kvadratmeter i boligen.

Som du måske nok kan fornemme, kan der derfor være forskel på, hvad man kan få i boligstøtte, alt efter ens situation.

Du kan dog på borger.dk beregne den potentielle boligstøtte, du kan få. Det beregnede beløb på boligstøtte er vejledende, og du vil få et endeligt svar på, hvor meget du kan få i boligstøtte, når din ansøgning om boligstøtte er blevet behandlet.

FInd flere flyttetips

Boligstøtte ved fremleje

Når man bor til fremleje, lejer man typisk en bolig af en person, der er den oprindelige lejer af boligen. Dette benyttes ofte, hvis den oprindelige lejer har brug for at flytte ud af boligen i en bestemt periode.

Som fremlejer har du også ret til boligstøtte, der er dog nogle ting, som er værd at være opmærksom på. For eksempel er det vigtigt, at den oprindelige lejer husker at melde flytning i folkeregisteret, så vedkommende ikke står som beboer.

Hvis den oprindelige lejer fortsat står som beboer, vil vedkommendes indkomst nemlig blive indregnet i den samlede indkomst for boligen, og det kan påvirke, hvor meget du får i støtte.

Se mere

Hvordan fungerer boligstøtte?

Boligstøtte er en månedlig støtte, som bliver udbetalt af det offentlige som et tilskud til din husleje. Du kan altså kun få tilskud til huslejen gennem din boligstøtte og ikke til andre udgifter, som du har ved lejeboligen.

Størrelsen af beløbet, som du kan få i boligstøtte, kommer an på en lang række faktorer, som du skal oplyse, når du søger om støtten. Først og fremmest er den samlede indkomst for hustanden en faktor. Det vil altså sige, at hvis I bor flere sammen i den samme lejebolig, er det alles indkomst, der kan påvirke beløbets størrelse.

Derudover er det faktorer som størrelsen på huslejen og størrelsen på boligen, der påvirker, hvor meget du kan få i boligstøtte. Har du hjemmeboende børn, kan det også have en indflydelse på beløbet, ligesom den samlede formue i husstanden også har betydning. På borger.dk kan du læse mere om, hvilke faktorer der har indflydelse på, hvor meget du kan få udbetalt i boligstøtte.

Sådan søger du boligstøtte

Når du skal søge boligstøtte, foregår det på borger.dk. Her vil du alt efter din boligsituation skulle dele en række oplysninger med myndighederne. Nogle af oplysningerne kan de selv finde frem til, mens andre kræver, at du selv indtaster dem. Hos GoMule har vi desuden lavet et blogindlæg specielt til dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du søger boligstøtte.

Er du ved at flytte, eller skal du snart til at flytte? Så er der masser af nyttig viden for dig at hente i vores blogunivers. Her kan du blive klogere på alt fra boligstøtte til flytte-huskelister.

Boligstøtte og flytning

Får du i øjeblikket boligstøtte og skal flytte fra en lejebolig til en ny, hvor du fortsat ønsker boligstøtte, så er det vigtigt, at du giver Udbetaling Danmark besked om din flytning. Din boligstøtte flytter nemlig ikke automatisk med, når du flytter. Derfor skal du huske selv at flytte din boligstøtte.

borger.dk kan du flytte din boligstøtte fra din gamle adresse til din nye. Husk desuden også at flytte din adresse i folkeregisteret, da du kun kan få boligstøtte til den adresse, du har oplyst til folkeregisteret.

Få overblik over din flytning med gomule

Boligstøtte er bare en af de mange ting, som du potentielt skal holde styr på, når du står over for en flytning. Der er både flytning af adresse, forsikringer, tilmelding til elselskab og meget andet, som du skal huske på, når du skal flytte.

Hos gomule vil vi gerne hjælpe dig med at gøre processen mere overskuelig. Derfor kan du på vores hjemmeside oprette din helt egen personlige flytteliste. En interaktiv huskeliste, som du løbende kan tilgå under flytningen, så du hele tiden kan bevare overblikket over, hvor langt du er i flytteprocessen.

Klik ind forbi, og opret din personlige flyttehuskeliste i dag.

Opret din egen flytteliste

Få mere viden hos gomule

Er du ved at flytte, eller skal du snart til at flytte? Så er der masser af nyttig viden for dig at hente i vores blogunivers. Her kan du blive klogere på alt fra boligstøtte til flyttehuskelister.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København