Sådan får du det til at fungere med roomies

Del - 
Twitter
Facebook
Copy link

Er du lige flyttet hjemmefra, eller overvejer du at gøre det? Så kigger du måske på lejlighed sammen med potentielle roomies. Der er nemlig mange fordele ved at bo sammen med andre, men det betyder også, at du ikke kan få tingene helt på din egen måde.
En af de vigtigste ting, når du bor sammen med andre, er nemlig, at I skal lave kompromisser for at få tingene til fungere i hverdagen, når I bor sammen.

Hvad er en roomie?

Er du i tvivl om, hvad begrebet roomie dækker over? Så lad os lige starte der. Roomie er et engelsk slangord for roommate, som løst oversat til dansk betyder værelseskammerat. En roomie er dog i dag ikke nødvendigvis en, som du deler værelse med, men kan også bare være en eller flere personer, som du vælger at dele bolig med.

Hvordan finder jeg den gode roomie?

Det første skridt på vejen mod et godt forhold til de personer, du bor sammen med, er at finde den eller de personer, som vil nogenlunde det samme som dig. Man kan selvfølgelig godt lave aftaler om rengøring eller lydniveau, men hvis du og din roomie er uenige om de fleste husregler, kan det blive svært at få en god hverdag til at fungere, hvor I alle sammen føler jer hjemme.
Det betyder også, at det ikke altid er din bedste kammerat, der nødvendigvis er din bedste roomie. Selvom det kan lyde utrolig hyggeligt at flytte sammen med sine gode venner, kan det være en god idé lige at sætte jer sammen og tale om, hvorvidt I har de samme forventninger til det at bo i et fælles hjem.

 

Hvilke roomieregler skal vi sætte op?

Roomieregler kan måske lyde lidt hårdt, og I skal måske også mere tænke det som en række guidelines, som I sætter op for den måde, I gerne vil bo på sammen. Der kan være forskellige roomieregler, som det kan være en god idé at kigge på, når du overvejer at flytte sammen med en eller flere roomies. Vi kommer her med en række bud på, hvad I eventuelt kan tale om.

Roomies og rengøring

Når man flytter hjemmefra, er der ikke længere en mor eller far, som beder en om at få ryddet op eller gjort rent. Det kan være dejligt, men det sætter også nogle forventninger til ens egen måde at styre sit hjem på.
Der kan nemlig være forskellige smertetærskler, når det kommer til rengøring, og hvor grundigt eller hvor ofte det skal gøres. Derfor er det helt sikkert en god samtale at have med en potentiel roomie, inden I beslutter jer for at bo sammen.

Lydniveau i lejligheden

Der kan være stor forskel på, hvor meget støj man synes, det er rart at være i. Og derfor er dette en rigtig god idé at tale om, inden I flytter sammen.
Skal det for eksempel være okay at spille høj musik, eller skal man tage det i ørene. Er det okay at spille på sit instrument i lejligheden om aftenen, eller skal der være mere roligt?
Husk på, at det ene ikke er mere rigtigt end det andet, men der kan være forskel på, hvad man synes, er rart, og derfor er det en god snak at have med en potentiel roomie.

Festlig stemning

En fest er som regel sjov, men mest for dem, der deltager i den. Og er du typen, der foretrækker et stille hjem, er en festglad roomie måske ikke den rette for dig. Det kan være svært at lave roomieregler for antallet af fester, der skal holdes i den fælles lejlighed, men det kan alligevel være en god idé at få forventningsafstemt, inden I flytter sammen.
Det er nemlig ærgerligt at skulle leve med de mange fester, hvis man ikke synes, det er behageligt, og det er lige så ærgerligt at skulle begrænse sig, hvis man har lyst til at holde en fest med vennerne.

Få styr på det formelle

Mens de andre ting på listen over potentielle roomieregler er noget, som måske bliver lidt flyvsk, når I skal blive enige om det, er dette punkt et, hvor I bør være ret konkrete. Det er nemlig ærgerligt, hvis du og din(e) roomie(s) bliver uenige om de økonomiske aftaler, der er lavet med hinanden.
En af de vigtige ting at have på plads er at tage stilling til en lejekontrakt. Hvis det for eksempel kun er en af jer, som står på lejekontrakten med udlejer, er det også den person, som hæfter for skader, og hvis andre beboere ikke står på lejekontrakten, og du vælger at flytte, er det ikke sikkert, de kan blive boende i hjemmet.
Derudover er det også en god idé at få aftalt, hvordan betaling af husleje og andre udgifter til nødvendigheder skal foregå. Det kunne for eksempel være, om I skal betale lige meget i husleje, eller hvordan I fordeler udgifter til fælles ting som rengøringsartikler og toiletpapir.

Lad os hjælpe dig med flytningen

Hos gomule® vil vi gerne hjælpe dig med din flytning. Vi kan ikke hjælpe dig med at flytte dine møbler ind i dit nye hjem, men vi vil så gerne hjælpe dig med alt det administrative bøvl, der følger med en flytning. Derfor kan du hos gomule oprette din egen flytteliste, der hjælper dig med at holde overblik over din flytning.
Klik her og opret din flytteliste allerede i dag.

Få mere viden hos gomule®

Ved du godt, at du hos gomule® kan få meget mere viden om flytning og flytterelaterede emner? Du skal blot kigge ind forbi vores vidensunivers, hvor vi løbende deler nye blogindlæg med tips og tricks til din flytning. Her kan du blandt andet finde vores huskeliste til din flytning og meget andet. God læselyst.

Flere flyttetips

Flyt i
en fart

Få styr på A til Z
før du skal fra A til B.

Hurtigt, nemt og bøvlfrit.