Få en Tote bag i gave ved køb af minimum 20 flyttekasser! Læg Tote bag i kurven og vi modregner prisen

TIPS OG RÅD

Sådan finder du studiebolig i Aarhus

I dag skal vi tale om noget, der kan være en udfordring for mange studerende – at finde studiebolig i Aarhus. Aarhus er en smuk og livlig by med den højeste procentdel af studerende i Danmark, hvilket gør det til et af de bedste steder at tilbringe dine studieår. Men det betyder også, at boligmarkedet kan være ret konkurrencedygtigt.

 

Før du starter din boligsøgning, skal du stille dig selv nogle spørgsmål: Hvad er dit prisleje? Hvor langt fra universitetet er du villig til at bo? Vil du søge alene eller med en ven/partner? Der er altså mange ting, du skal være opmærksom på, når du søger studiebolig i Aarhus.

 

I dette blogindlæg har vi samlet tips og tricks til din boligsøgning som kommende studerende i smilets by.

Hvor kan jeg finde studiebolig i Aarhus?

Hvis du er studerende og gerne vil finde bolig i Aarhus, er der flere muligheder, som for eksempel enten UngdomsboligAarhus eller det private marked.

  • Hvis du planlægger at bo i studiebolig i Aarhus, kan UngdomsboligAarhus være det bedste valg for dig. Her er der samlet en lang række studieboliger i Aarhus og omegen, som du kan søge gennem en fælles portal. Du kan finde en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du ansøger om en bolig gennem UngdomsboligAarhus her.
  • På det private marked sker meget af boligsøgningen gennem Facebook, både Marketplace og private grupper. Du kan tage et kig på: Lejligheder til salg og leje i Aarhus, Lejebolig og lejligheder i Aarhus, eller Housing in Aarhus (Facebook-gruppe for internationale).
  • Udover UngdomsboligAarhus er der flere boligportaler, du kan bruge til at finde bolig i Aarhus, disser er ikke specifikt henvendt til dig, der søger ungdomsbolig, men her kan du finde forskellige lejligheder, hvis du er åben for andre boformer. De mest populære inkluderer Boligportal.dk, Lejebolig.dk, og Findroommate.
Se mere

Gode råd til boligsøgningen

Når du søger om en bolig, skal du skrive lidt om dig selv og, hvad de kan forvente fra dig som roomie. Især hvis du ansøger om et værelse i en delt lejlighed med andre mennesker.

Her er nogle hurtige tips til at finde studiebolig i Aarhus:

  • Start ASAP: Jo tidligere du starter din søgning og ansøger, jo højere er dine chancer. På UngdomsboligAarhus kan du oprette en ansøgning op til 6 måneder før dine studier begynder.
  • Lav din research: Læs meget og spørg meget. Selvom du ville forvente, at Danmark er fladt, er Aarhus faktisk ret kuperet, og hvis du bor lidt uden for byens centrum, skal du muligvis vænne dig til at cykle op ad bakke fra universitetet eller dit arbejde.
  • Husk det økonomiske: Husk at husleje er sandsynligvis den største post i dit udgiftsbudget, især som studerende. Jo mere centralt du bor, jo højere er prisen. Depositter er høje! Udlejere kan ofte bede om op til 3x din månedlige husleje for et depositum + forudbetalt leje.At finde den rigtige bolig kan være en udfordring, men med den rigtige forberedelse og viden kan det gøres meget nemmere. Held og lykke med din boligsøgning i Aarhus!

Skal du flytte til en studiebolig i Aarhus? gomule kan hjælpe dig med flytningen

Står du og skal flytte ind i en studiebolig i Aarhus, eller er det bare tid til at flytte? Så kan gomule hjælpe dig. Hvad end du er på vej til en studiebolig i Aarhus, et parcelhus i Odense eller noget helt tredje, så kan du benytte gomules flytteliste til at holde overblik over din flytning, både før, under og efter.

Du kan oprette din egen personlige flytteliste i dag, hvor du kan få et overblik over alle de adminisrative opgaver, der følger med, når du skal flytte.

Find mere viden hos gomule

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om, hvordan du kan finde studiebolig i Aarhus, vi håber du er blevet klogere og er klar til at søge din næste studiebolig i smilets by. Er du på udkig efter gode tips og tricks til flytningen? Så skal du klikke ind forbi vores blogunivers. På gomule har vi nemlig samlet en masse tips, tricks og gode råd til dig, der står overfor en flytning.

Om du leder efter gode råd til livet med roommate eller er på udkig efter huskelisten til din flytning, så er der noget for dig. Så kig ind forbi vores flyttetips allerede i dag og læs meget mere om flytning. God læselyst!

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København