Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Hvordan søger jeg boligstøtte?

Er du lige flyttet ind i en lejebolig, og vil du gerne søge boligstøtte? Så skal du læse med her.

 

Vi giver dig nemlig gode råd til, hvordan du kan søge boligstøtte, og hvad du skal være opmærksom på, når du søger.

 

Vi har desuden lavet et blogindlæg til dig, der vil vide mere om, hvad boligstøtte er, og hvem der kan søge det.

Hvor søger jeg boligstøtte?

Når du skal søge boligstøtte til din lejebolig, foregår det gennem det offentlige – nærmere betegnet borger.dk.

Du søger altså ikke boligstøtte gennem din udlejer, men gennem det offentlige, da det er en støtte til din husleje, som det offentlige udbetaler.

Så frem med computeren, og ind på borger.dk, hvor du under genveje kan finde frem til boligstøtte, og så er du faktisk klar til at søge.

Er du digitalt undtaget, så har du også mulighed for at søge boligstøtte via en blanket.

Se mere
Lejekontrakt

Er din husleje for høj?

 
Indsend din lejekontrakt til os, så kigger vi den igennem for dig, helt gratis!
Bare rolig! Vi sletter din lejekontrakt igen efter 14 dage.

Hvordan søger jeg boligstøtte?

Når du har fundet vej til borger.dk, skal du i gang med at søge. Her skal du undervejs oplyse en hel del ting om dit boligforhold. Du skal blandt andet oplyse, hvad du betaler i husleje, når du ikke regner et eventuelt forbrug med.

Alt efter om du bor til leje ved en privat udlejer, eller om du for eksempel bor i et alment boligselskab, kan der være forskel på, hvad du skal oplyse og uploade, og hvilke oplysninger der automatisk bliver sendt ind til borger.dk.

Hvis det lyder af meget, så bare rolig. Har du ikke lige de nødvendige oplysninger ved hånden, så er der altid mulighed for at gemme ansøgningen undervejs og komme tilbage til den, når de nødvendige oplysninger er indhentet.

Hvad sker der, når jeg har søgt?

Når du har søgt boligstøtte, vil din ansøgning blive behandlet hurtigst muligt. Det kan være en rigtig god idé at være ekstra omhyggelig i ansøgningsprocessen, så du slipper for at skulle eftersende dokumenter, som måske skulle have været med i ansøgningen.

  • Ifølge borger.dk kan sagsbehandlingen tage op til syv uger, men i det seneste år har det gennemsnitligt taget fire uger at behandle en ansøgning om boligstøtte.
  • Når din ansøgning er behandlet, vil du få besked om, at du vil modtage en månedlig støtte, som er beregnet ud fra den ansøgning, som du har sendt afsted.

Hvor meget kan jeg få i boligstøtte?

Hvilket beløb du kan få udbetalt i boligstøtte, afhænger af mange ting, herunder din indkomst, størrelsen på huslejen, antallet af børn og voksne i hjemmet og størrelsen på din bolig.

Det er derfor svært at sige præcist, hvor meget du kan få, hvis du endnu ikke har søgt. På borger.dk kan du se en oversigt over, hvor meget du maksimalt kan få udbetalt i den gruppe, som du falder under.

Når du er færdig med din ansøgning, vil borger.dk typisk give dig et estimat på, hvor meget du kan forvente at få udbetalt. Det endelige beløb kender du dog først, når ansøgningen er behandlet og godkendt.

Se mere

Hvornår skal jeg søge boligstøtte?

Står du foran en flytning, og vil du gerne søge boligstøtte i den forbindelse, skal du huske at sætte et kryds i kalenderen. Hvis du vil have boligstøtte fra den dag, du flytter ind, skal du nemlig søge inden for et bestemt tidsrum.

  • Senest 30 dage efter at du er flyttet ind, skal du søge om boligstøtte. Gør du det, kan du få udbetalt boligstøtten med tilbagevirkende kraft, og du går ikke glip af din støtte.
  • Søger du senere end de 30 dage, kan du stadig få boligstøtte, men du har ikke længere mulighed for at få den udbetalt med tilbagevirkende kraft til din indflytningsdato.

Husk at giver besked, hvis din indkomst ændrer sig

Hvis din indkomst eller nogle af de andre ting, som påvirker din boligstøtte, ændrer sig, skal du huske at give besked på borger.dk. Det gælder også, hvis der er andre, der flytter ind i din bolig. Hvis du ikke husker dette, så risikerer du at skulle tilbagebetale noget af din boligstøtte på et tidspunkt.

Er du i tvivl om, hvilke ændringer du skal give besked om, så kan du læse mere på borger.dk.

Du er nu kommet til vejs ende i vores blogindlæg om, hvordan du søger boligstøtte. Hos GoMule er vores blogunivers fyldt med gode råd og vejledning til dig, der står over for en flytning eller netop er flyttet.

Om du er erfaren, flytter med mange adresser bag dig, eller om du netop skal til at forlade reden for første gang, så er vi sikre på, at der også er noget viden, som du kan bruge.

Find flere flyttetips

Sådan beregner du din boligstøtte

Ved at trykke på knappen nedenunder, bliver du ført over til borger.dk´s boligstøtteberegner. Det er også her du kan vælge at ansøge om boligstøtte, efter du har beregnet hvor meget du er berettiget til. Det gode ved denne beregner er, at du ikke skal logge ind med Mitid for at få et resultat, hvilket man skal nogle steder.

Beregn boligstøtte
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte