Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Gode råd om lejekontrakter

Er du på jagt efter dit næste og måske første hjem, har du måske allerede nu stødt på lejekontrakten. Lejekontrakten er en kontrakt, som du indgår med en udlejer, når du skal flytte ind i en lejebolig.

 

Og hvis det er nyt for dig at skulle flytte, er der ikke noget at sige til, hvis der opstår en del spørgsmål angående lejekontrakten, både før og efter du har fået den tilsendt.

 

Derfor vil vi på denne side gennemgå nogle af de mest almindelige spørgsmål, der kan opstå, når du kigger en lejekontrakt igennem.

Lejekontrakt – hvad er det?

Når du får tilbudt en lejelejlighed, hvad enten det er gennem en privat udlejer, boligforening eller andet, vil du næsten altid få tilsendt en lejekontrakt.

  • Hvis du ikke får en kontrakt til underskrivelse, kan det være en rigtig god idé at bede om en, da det vil stille dig noget bedre som lejer, hvis der skulle komme uoverensstemmelser.
  • For i lejekontrakten findes nemlig de aftaler, som du indgår med udlejer: Hvilken bolig du lejer, hvordan lejeforholdet er skruet sammen (fx om det er begrænset eller ubegrænset), hvad din månedlige husleje er, og hvor lang opsigelsesfrist du har.
  • Det er altså vigtige ting, som kan være en rigtig god idé at have på skrift og i et underskrevet dokument, så der ikke pludselig opstår uenigheder om lejeaftalen.
  • Derudover kan lejekontrakten også indeholde andre oplysninger, som kan være relevante for det lejemål, som du skal flytte ind i.
Se mere

Får man altid en lejekontrakt?

En lejekontrakt er meget almindelig, når man indgår en aftale om et lejemål med en udlejer.

I langt de fleste tilfælde vil du helt automatisk få en lejekontrakt tilsendt af udlejer, som du kan læse igennem og underskrive.

Lejer du af private personer, for eksempel et værelse i en lejlighed eller fremleje, kan du også sagtens bede om en lejekontrakt, og det vil stort set altid være en god idé at få lavet en, også selvom det er venner eller bekendte, som du lejer dig ind hos. Det sikrer både lejer og udlejer mod eventuelle uoverensstemmelser om aftalen.

Læs altid lejekontrakten grundigt igennem

Når du har modtaget din lejekontrakt fra udlejer, er det vigtigt, at du husker at læse den grundigt igennem, inden du skriver under.

Tjek op på, at såvel dine som udlejers oplysninger er korrekte, og at de angivne oplysninger om lejemålet stemmer overens med den bolig, som du har sagt ja til.

Få overblik over din flytning med gomule

Hos gomule ved vi, hvor meget du skal holde styr på under en flytning.

Derfor vil vi gerne hjælpe dig. Hos gomule kan du nemlig oprette din helt egen personlige flytteliste. Med den interaktive huskeliste kan du nemt holde styr på, hvor du er i flytteprocessen.

Du kan løbende krydse de løste opgaver af, så du kan holde overblikket – før, under og efter din flytning.

Få en anden til at læse din lejekontrakt

Når du har modtaget din lejekontrakt, er det en god idé at læse den grundigt igennem, så du ved, hvad du skriver under på. Men hvis du ikke er vant til at læse lejekontrakter, kan det måske være svært at bedømme, om alt er, som det skal være.

Derfor kan det være en fin løsning at få et par andre sæt øjne på kontrakten, inden du skriver under. Måske kender du nogen, som har erfaring med den slags og derfor kan hjælpe dig med at tjekke op på, om alle detaljer er, som de skal være.

Få mere viden hos gomule

Vi går op i flytning, og vi vil gerne hjælpe dig med at blive klogere på forskellige aspekter af flytningen. Derfor deler vi løbende nye blogindlæg i vores blogunivers, hvor du kan få gode råd samt tips og tricks til din flytning.

Er du for eksempel i tvivl om, hvilke forsikringer du skal bruge, når du flytter hjemmefra? Eller vil du gerne vide mere om, hvordan du får det til at fungere med roomies? Så skal du tage et kig på vores flyttetips. Her kan du læse om dette og meget andet. God læselyst!

Find flere flyttetips
Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København