Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Er du en af de mange unge danskere, der er ved at forlade reden? I så fald er det et spændende nyt kapitel, der venter dig forude, men der er også mange ting, som du skal til at tage stilling til.

Du skal have købt en masse ting, og der er mange ting, der skal læres.

gomule hjælper dig på vej

Vi har lavet et blogindlæg om de mange ting, som du som førstegangsflytter skal huske på.

I dette blogindlæg vil vi hjælpe dig med, hvilke ting du skal overveje at anskaffe, når du flytter hjemmefra.

Med andre ord: Du får her nogle gode råd til, hvad du kan putte på din liste over flytte-hjemmefra-ting, som du skal have fat i.

Flytter du ud i en lejlighed eller en anden bolig, hvor du skal bo sammen med andre, kan mange af de essentielle ting på denne liste koordineres med dine kommende roommates, så I ikke pludselig møder op med tre støvsugere og ingen gryder.

Se mere

Møbler i den rette mængde

Et hjem er først et hjem, når det er møbleret, og når du har skabt den personlige stil, som hører til, når man sætter sit præg på sit nye hjem. Derfor er møbler også oplagte at have på sin liste over flytte-hjemmefra-ting.
Når du flytter hjemmefra for første gang, kan det dog være lidt af en mundfuld at skulle købe en masse nye møbler, som man aldrig har tænkt på før.

 • Antallet af møbler i dit nye hjem afhænger naturligvis meget af den plads, som du har til rådighed, og din personlige stil.
 • Er det småt med pladsen i din nye bolig, er det altid en god idé at tænke i kreative opbevaringsmøbler som for eksempel en seng med opbevaringsplads under madrassen.
 • Skal du have møbler til en stue, skal du tænke på møbler som spiseborde og spisestole, så du og dine gæster har et sted at nyde jeres mad.
 • Derudover er en sofa og et sofabord næsten altid gode idéer til en stue.
 • I dit soveværelse er det naturligvis en seng, der er det mest oplagte møbel at anskaffe sig, men tænk også i opbevaringsløsninger.
 • Soveværelset er et oplagt sted at opbevare dit tøj, så overvej, hvad du har af behov og muligheder for skabsplads.

Er det din første flytning, kan du se nærmere på vores huskeliste til flytning her, som kommer rundt om de vigtigste ting, du skal have for øje, når du flytter

Flytte-hjemmefra-startpakke: Gryder, pander og andre køkkenting

Det er ikke sjovt at stå op en søndag morgen for at lave scrambled eggs og så finde ud af, at man ikke har købt en pande.

 • Derfor bør du helt sikkert købe en pande til dit nye køkken.
 • Samtidig er det også en god idé at få styr på mange andre vigtige køkkenredskaber som fx. grydeskeer, knive, service og ikke mindst gryder, så du kan imponere dine roomies med en omgang spaghetti bolognese. Skriv derfor gerne køkkenredskaber på listen over dine flytte-hjemmefra-ting.

Når du er færdig med maden, skal der ryddes af og vaskes op.
Måske er du så heldig, at der er en opvaskemaskine i dit nye hjem, eller måske skal du i gang med at vaske op i hånden. Hvis det sidste er tilfældet, kan et godt opvaskesæt gøre opgaven meget nemmere.

 • En god balje, en opvaskebørste og et sted, hvor du kan stille dine rene tallerkener og glas, vil hjælpe dig med opvasken og sørge for, at hele køkkenbordet ikke er fyldt med vand.

Flyt-hjemmefra-ting: Glem ikke støvsugeren og gulvmoppen

For de fleste hører rengøringen af ens bolig til de pligter, som bare skal overstås.

Alligevel er rengøringen en af de vigtige ting at huske på, når man laver sin liste over flytte-hjemmefra-ting. Om det er støvsugning, gulvvask eller rengøring af toilettet, så bliver det alt sammen meget nemmere, hvis man har det rigtige værktøj til opgaven.

 • Derfor kan det være en god idé at investere i en støvsuger, når du skal bo selv for første gang. De findes efterhånden i mange størrelser og former, lige fra den klassiske med slange og mundstykker til de nyeste robotstøvsugere, der klarer støvsugningen for dig, uden at du behøver at gøre noget som helst.

Skal du selv stå med rengøring fra det hjem, du flytter fra, kan du læse mere om flytterengøring her.

De praktiske ting til tøjvasken

At vaske tøj er for nogle en hel ny pligt, når de flytter hjemmefra.
For andre er denne opgave måske ikke helt så fremmed.

Om man hører til den ene eller anden gruppe, så skal man højst sandsynligt i gang med tøjvasken, når man flytter hjemmefra, og derfor er de næste par ting en vigtig del af din liste over flytte-hjemmefra-ting.

 • Det er nemlig en god idé at anskaffe sig et tørrestativ, så det våde tøj ikke skal hænges op på diverse stole rundt omkring i lejligheden.
 • Dernæst giver det god mening at få købt et strygejern og et strygebræt, så du ikke behøver at forlade hjemmet i krøllet tøj.

Husk lyset

Du kan indrette dit nye hjem nok så fedt, men hvis du ikke husker at få købt lamper og pærer til din nye bolig, får hverken du eller dine venner noget at se.
Tænk derfor over, hvilke behov du har for lyskilder i dine forskellige rum.

 • Hvis det naturlige lysindfald ikke er så godt i din nye bolig, så er det ekstra vigtigt at tænke over, hvor meget lys der skal til.

Hos gomule har du mulighed for at blive klogere på mange forskellige flytteemner. I vores blogunivers udgiver vi løbende blogindlæg om alt – lige fra boligstøtte til valg af flyttekasser. Så skynd dig at læse med, hvis du skal til at flytte.

Se mere

Hvor skal dine flytte-hjemmefra-ting komme fra?

Når man i forbindelse med at skulle flytte hjemmefra ikke ejer så mange ting, kan det være en stor drøm at skaffe sig helt nye flytte-hjemmefra-ting. For mange mennesker er der dog tale om en ganske stor udskrivning, hvis alle møbler og køkkenting og al belysning skal komme i ubrudt emballage.

En god måde at anskaffe sig flytte-hjemmefra-ting på kan være ved at købe nogle af tingene brugt. På den måde giver du nyt liv til brugt inventar. Men du gør også din pengepung en tjeneste, da du som regel vil kunne finde mange essentielle flytte-hjemmefra-ting i fin stand, men til en brøkdel af nyprisen. Dem kan du fx finde i en genbrugsforretning eller på en hjemmeside, der handler med brugte ting.

For nogle mennesker skal flytte-hjemmefra-ting bare fungere, mens de for andre gerne må tale ind i en personlig stil. Uanset hvem du er, vil du have gode chancer for at finde, hvad du søger, hvis du gransker et par genbrugsbutikker igennem. Det er naturligvis ikke alting, der kan lade sig gøre at finde her, og nogle ting vil man måske helst købe som nye. Nogle gange kan man dog være heldig at finde fine snedkerstole, antikke lampeskærme eller måske endda en gryde med kobberbund, så du kan kokkerere i dit nye hjem med godt udstyr, uden at du har brugt for mange penge.

De praktiske flytteting, når du flytter hjemmefra

Én ting er at købe nok flytte-hjemmefra-ting, så du har, hvad du skal bruge, når du er kommet på plads i dit nye hjem, men hvad er flytte-hjemmefra-ting egentlig værd, hvis du ikke ved, hvordan du skal flytte dem ind i dit nye hjem?

Derfor er de praktiske ting i forbindelse med din flytning også et centralt emne at få styr på.

 • Det kan for eksempel være flyttekasser. Flyttekasser er en vigtig del af enhver flytning. De gør det nemmere for dig at transportere dine flytte-hjemmefra-ting. Med gode og solide flyttekasser kan du nemt pakke dine ting og stable kasserne, så du optimerer pladsen bedst muligt i flyttebilen.
 • Derudover kan du med fordel overveje andre praktiske ting til din flytning som for eksempel flyttetæpper til at pakke mere værdifulde ejendele ind i.
 • Tilmed kan det være en god idé at anskaffe en møbelhund. Med en møbelhund kan du nemmere transportere dine ejendele ved hjælp af hjulene på møbelhunden.

Du kan finde mange praktiske ting til din flytning på gomules webshop.

Få mere overblik over din flytning hos gomule

At flytte kan være en stor omgang, uanset om det er første gang, du flytter, eller om du er en rigtig flytteveteran.
Der er mange opgaver, der følger med, når du skal flytte, og det kan være svært at bevare overblikket over dem alle.

 • Det er lige præcis derfor, vi her hos gomule lavet flyttelisten. Den er din helt egen personlige huskeliste, som du kan gå til og fra og løbende krydse af, så du kan bevare overblikket over din flytning.
 • Opret din flytteliste allerede i dag, og få overblikket over flytningen.
Se mere

Tjekliste til flytte-hjemmefra-ting

Nu er du ved at være ved vejs ende i vores blogindlæg om praktiske og nødvendige flytte-hjemmefra-ting, når du flytter hjemmefra. For overblikkets skyld har vi herunder lavet en flytte-hjemmefra-tjekliste, som du med fordel kan tage med dig, så din flytte-hjemmefra-startpakke har, hvad den skal bruge.

 • Møbler: Hav styr på, hvor meget plads du har, så du kan få dine møbler med dig i din nye bolig. En seng er altid god, men det er også vigtigt med et sted, hvor du kan spise og slappe af. Er det sparsomt med pladsen, bør du huske at tænke i skabs- og kommodeplads, så du har plads til dit tøj. Hylder på væggene er ofte en god idé, da du kan opbevare dine ting uden at tage pladsen fra gulvet.
 • Køkkenting: Gennemgå, hvad du tænker, at du skal bruge for at kunne gennemføre et måltid. Hvad kræver det fx at kunne spise scrambled eggs eller at lave en spaghetti bolognese? Skriv altid det mest essentielle som gryder, pander, skærebrætter, knive, grydeskeer og service ned på din flytte-hjemmefra-liste, inden du begynder at købe juliennejern eller ravioliudstikkere.
 • Rengøring: At flytte hjemmefra betyder også, at du skal huske rengøringsartikler. Du kommer langt med en kost og en moppe, men en støvsuger er nødvendig for at komme skidtet til livs fra tid til anden. Husk også klude og sæbe på din flytteliste.
 • Tøjvask: Har du brug for tørrestativ, strygejern og strygebræt? Så skal de også på din liste over flytte-hjemmefra-ting.
 • Belysning: De fleste flytter deres ting i løbet af dagtimerne, men når det bliver mørkt, er det rart at kunne tænde noget lys. Husk derfor at få købt et par lamper med tilhørende pærer. Det kan både være ophængte loftslamper, læselamper eller hyggelys.
 • Praktiske flytteting: Vil du gøre selve flytningen så let som muligt, kan du med fordel tænke i flyttekasser, flyttetæpper og møbelhunde. Det er ikke flytte-hjemmefra-ting, men de er gode at have, når det fysiske arbejde begynder.

Listen er naturligvis ikke udtømmende, og derfor vil vi opfordre dig til, at du altid opdaterer din flytteliste, hver gang du kommer i tanke om noget, du ikke kan undvære.

Få mere viden hos gomule

Hos gomule deler vi løbende spændende viden om flytning og flytterelaterede emner.
Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre flytning så nemt og overskueligt som muligt. Derfor kan du altid finde gode tips, tricks og råd til flytning hos gomule.

Her kan du for eksempel læse om, hvad du skal vide, når du flytter sammen med en kæreste, eller finde gode sparetips, hvis du lige er flyttet hjemmefra.

Så kig ind forbi vores blogunivers, og læs med allerede i dag.

Flyttetips

Også relevant for din flytning

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Tips og råd

Din huskeliste til flytning

Tips og råd

Skift adresse: Sådan gør du

Tips og råd

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Tips og råd

Betaler jeg for meget i husleje?

Tips og råd

Sådan finder du en studiebolig i København