Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting

Er du en af de mange unge danskere, der er ved at forlade reden? I så fald er det et spændende nyt kapitel, der venter dig forude, men der er også mange ting, som du skal til at tage stilling til.

Du skal have købt en masse ting, og der er mange ting, der skal læres.

gomule hjælper dig på vej

Vi har lavet et blogindlæg om de mange ting, som du som førstegangsflytter skal huske på.

I dette blogindlæg vil vi hjælpe dig med, hvilke ting du skal overveje at anskaffe, når du flytter hjemmefra.

Med andre ord: Du får her nogle gode råd til, hvad du kan putte på din liste over flytte-hjemmefra-ting, som du skal have fat i.

Flytter du ud i en lejlighed eller en anden bolig, hvor du skal bo sammen med andre, kan mange af de essentielle ting på denne liste koordineres med dine kommende roommates, så I ikke pludselig møder op med tre støvsugere og ingen gryder.

Se mere

Møbler i den rette mængde

Et hjem er først et hjem, når det er møbleret, og når du har skabt den personlige stil, som hører til, når man sætter sit præg på sit nye hjem. Derfor er møbler også oplagte at have på sin liste over flytte-hjemmefra-ting.
Når du flytter hjemmefra for første gang, kan det dog være lidt af en mundfuld at skulle købe en masse nye møbler, som man aldrig har tænkt på før.

 • Antallet af møbler i dit nye hjem afhænger naturligvis meget af den plads, som du har til rådighed, og din personlige stil.
 • Er det småt med pladsen i din nye bolig, er det altid en god idé at tænke i kreative opbevaringsmøbler som for eksempel en seng med opbevaringsplads under madrassen.
 • Skal du have møbler til en stue, skal du tænke på møbler som spiseborde og spisestole, så du og dine gæster har et sted at nyde jeres mad.
 • Derudover er en sofa og et sofabord næsten altid gode idéer til en stue.
 • I dit soveværelse er det naturligvis en seng, der er det mest oplagte møbel at anskaffe sig, men tænk også i opbevaringsløsninger.
 • Soveværelset er et oplagt sted at opbevare dit tøj, så overvej, hvad du har af behov og muligheder for skabsplads.

Er det din første flytning, kan du se nærmere på vores huskeliste til flytning her, som kommer rundt om de vigtigste ting, du skal have for øje, når du flytter

Gryder, pander og andre køkkenting

Der er ikke meget sjov i at stå op en søndag morgen for at lave scrambled eggs kun for at finde ud af, at man ikke har fået købt en pande.

 • Derfor bør du helt sikkert købe en pande til dit nye køkken.
 • Samtidig er det også en god idé at få styr på mange andre vigtige køkkenredskaber som fx. grydeskeer, knive, service og ikke mindst gryder, så du kan imponere dine roomies med en omgang spaghetti bolognese. Skriv derfor gerne køkkenredskaber på listen over dine flytte-hjemmefra-ting.

Når du er færdig med maden, skal der ryddes af og vaskes op.
Måske er du så heldig, at der er en opvaskemaskine i dit nye hjem, eller måske skal du i gang med at vaske op i hånden. Hvis det sidste er tilfældet, kan et godt opvaskesæt gøre opgaven meget nemmere.

 • En god balje, en opvaskebørste og et sted, hvor du kan stille dine rengjorte tallerkner og glas, vil hjælp dig med opvasken og sørge for, at hele køkkenbordet ikke er fyldt med vand.

Husk støvsugeren og gulvmoppen

For de fleste hører rengøringen af ens bolig til de pligter, som bare skal overstås.

Alligevel er rengøringen en af de vigtige ting at huske på, når man laver sin liste over flytte-hjemmefra-ting. Om det er støvsugning, gulvvask eller rengøring af toilettet, så bliver det alt sammen meget nemmere, hvis man har det rigtige værktøj til opgaven.

 • Derfor kan det være en god idé at investere i en støvsuger, når du skal bo selv for første gang. De findes efterhånden i mange størrelser og former, lige fra den klassiske med slange og mundstykker til de nyeste robotstøvsugere, der klarer støvsugningen for dig, uden at du behøver at gøre noget som helst.

Skal du selv stå med rengøring fra det hjem, du flytter fra, kan du læse mere om flytterengøring her.

De praktiske ting til tøjvasken

At vaske tøj er for nogle en hel ny pligt, når de flytter hjemmefra.
For andre er denne opgave måske ikke helt så fremmede.

Om man hører til den ene eller anden gruppe, så skal man højst sandsynligt i gang med tøjvasken, når man flytter hjemmefra, og derfor er de næste par ting en vigtig del af din liste over flytte-hjemmefra-ting.

 • Det er nemlig en god idé at anskaffe sig et tørrestativ, så det våde tøj ikke skal hænges op på diverse stole og snore rundt omkring i lejligheden.
 • Dernæst giver det god mening at få købt et strygejern og et strygebræt, så du ikke behøver at forlade hjemmet i krøllet tøj.

Husk lyset

Du kan indrette dit nye hjem nok så fedt, men hvis du ikke husker at få købt lamper og pærer til din nye bolig, så får hverken du eller dine venner noget af det at se.
Tænk derfor over, hvilke behov du har for lyskilder i dine forskellige rum.

 • Hvis det naturlige lysindfald ikke er så godt i din nye bolig, så er det ekstra vigtigt at tænke over, hvor meget lys der skal til.

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om gode råd til flytte-hjemmefra-ting.

Hos GoMule har du mulighed for at blive klogere på mange forskellige flytteemner. I vores blogunivers udgiver vi løbende blogindlæg om alt – lige fra boligstøtte til valg af flyttekasser. Så skynd dig at læse med, hvis du står og skal til at flytte.

Se mere

De praktiske flytteting

Én ting er at købe nok flytte-hjemmefra-ting, så du har, hvad du skal bruge, når du er kommet på plads i dit nye hjem, men hvad er flytte-hjemmefra-ting egentlig værd, hvis du ikke ved, hvordan du skal flytte dem ind i dit nye hjem?

Derfor er en af de centrale ting at få styr på, ud over dine flytte-hjemmefra-ting, de praktiske ting, som du skal bruge som en del af din flytning.

 • Det kan for eksempel være flyttekasser. Flyttekasser er en vigtig del af enhver flytning. De gør det nemmere for dig at transportere dine flytte-hjemmefra-ting. Med gode og solide flyttekasser kan du nemt pakke dine ting og stable kasserne, så du optimerer pladsen bedst muligt i flyttebilen.
 • Derudover, kan du med fordel overveje andre praktiske ting til din flytning som for eksempel flyttetæpper til at pakke mere værdifulde ejendele ind i.
 • Tilmed, kan det være en god idé at anskaffe en møbelhund. Med en møbelhund kan du nemmere transportere dine ejendele ved hjælp af hjulene på møbelhunden.

Du kan finde mange praktiske ting til din flytning hos gomules webshop.

Få mere overblik over din flytning hos gomule

At flytte kan være en stor omgang, uanset om det er første gang, du flytter, eller om du er en rigtig flytteveteran.
Der er mange opgaver, der følger med, når du skal flytte, og det kan være svært at holde overblikket over dem alle.

 • Det er lige præcis derfor, vi her hos gomule lavet flyttelisten.
  Den er din helt egen personlige huskeliste, som du kan gå til og fra og løbende krydse af, så du kan bevare overblikket over din flytning.
 • Opret din flytteliste allerede i dag, og få overblikket over flytningen.
Se mere

Få mere viden hos gomule

Hos gomule deler vi løbende spændende viden om flytning og flytterelaterede emner.
Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre flytning så nemt og overskueligt som muligt. Derfor kan du altid finde gode tips, tricks og råd til flytning hos gomule.

Her kan du for eksempel læse om, hvad du skal vide, når du flytter sammen med en kæreste, eller finde gode sparetips til dig, der lige er flyttet hjemmefra.

Så kig ind forbi vores blogunivers, og læs med allerede i dag.

Flyttetips

Også relevant for din flytning

Tips og råd

Regler for depositum ved fraflytning

Tips og råd

Så mange kWh bruger en vaskemaskine

Tips og råd

Bliv klar til din indflytterfest

Tips og råd

Navne- og adressebeskyttelse, når du flytter

Tips og råd

Lån til beboerindskud, når du flytter i almen bolig

Tips og råd

Flytte med børn: en guide til en problemfri overgang