Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Hvem ejer boligen? Bliv klogere på din udlejer

At finde en lejebolig kan være en jungle – især i de større byer hvor efterspørgslen er stor, og udbuddet ofte er begrænset. Derfor kan det også være fristende at takke ja til det første tilbud, som du får.

 

Men der kan være god grund til lige at stoppe op og undersøge om boligtilbuddet nu også er godt nok, inden du går videre med det.

 

Det hænder nemlig, at folk forsøger at snyde, og selvom det kan være svært at takke nej til et boligtilbud, kan det være en god idé at undersøge, om den person, som du taler med, faktisk også ejer den bolig, som du gerne vil leje.

Sådan undersøger du, hvem der ejer boligen

Der er forskellige måder, hvorpå du kan vælge at leje en bolig. Nogle boliger udlejes af almene boligselskaber og andre af private virksomheder. Der er også nogle, som udlejes af private personer.

  • Du bør altid være opmærksom på, om et tilbud er ægte. Især når der er tale om privat udlejning, kan det være en rigtig god idé at undersøge, hvem der ejer boligen, som du overvejer at leje.
  • På den måde kan du dobbelttjekke, at navnet på den person, som du overvejer at leje boligen fra, stemmer overens med, hvem der er registreret som ejer af boligen.

På siden boligejer.dk kan du søge på adresser og undersøge, hvilke personer der ejer den bolig, som du overvejer at leje. På denne side kan du i mange tilfælde se, hvem der ejer boligen.

Se mere

Andre gode råd mod snyd med lejebolig

Én ting er at undersøge, hvem der ejer boligen, men der er også andre ting, som du kan gøre for at mindske risikoen for at blive snydt i jagten på en ny bolig.

 

Se altid boligen inden

Det kan altid anbefales, at du ser boligen, inden du indgår en aftale. Det er altid en god idé at se med egne øjne, om boligen matcher beskrivelse og billeder, som du har set online. På den måde mindsker du også risikoen for, at boligen ikke passer til dit behov.

 

Er lejetilbuddet realistisk?

Når du kigger efter lejebolig, handler det om sund fornuft og research. En god start er at kende den normale lejepris for det område, som du gerne vil leje en bolig i. Så er der mindre risiko for, at du ender med at betale en alt for høj husleje, og omvendt er det også nemmere at spotte boligtilbud med en mistænkelig lav husleje.

 

Få altid en skriftlig lejekontrakt

Når du indgår en aftale om at leje en bolig, er det altid en god idé at få en lavet skriftlig lejeaftale. På den måde er alle aftaler skrevet ned, og det mindsker risikoen for, at der opstår uenigheder om, hvad der egentlig er aftalt i forbindelse med lejemålet.

Tjek for fejl og mangler

Når du bor i en lejebolig, kan der ske skader på boligen, som skal udbedres, når du flytter. Det kan komme til at koste penge for dig som udlejer, hvis der for eksempel skal slibes gulve eller repareres andet, som har taget skade.

Men for at undgå at betale for eventuelle fejl og mangler, der allerede var der, da du flyttede ind, er det også altid en god idé at kigge boligen igennem for fejl og mangler, når du overtager lejemålet.

Notér eventuelle fejl ned, og husk at tage billeder eller video af fejl og mangler i boligen, og send dokumentationen ind til din udlejer senest 14 dage efter overtagelse af nøglerne.

 

Se mere

Få hjælp til at holde overblikket med gomule

At flytte kan være en stor proces, uanset om det er dit første hjem, eller om du flytter for tiende gang. Der er mange ting at holde styr på, organisere, afmelde, tilmelde og meget andet. Og hvis man ikke har tungen lige i munden, kan man hurtigt miste overblikket.

Med gomule kan du få hjælp til at holde styr på din flytteproces. Hos os kan du oprette din helt egen personlige flytteliste. Det er en interaktiv huskeliste, som du kan tilgå under hele flytteprocessen og løbende krydse af, når du har færdiggjort en opgave.

Få mere viden hos gomule

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg, hvor vi har givet dig viden om, hvordan du kan se, hvem der ejer boligen. Vi har også givet dig tips og tricks til, hvordan du undgår snyd i jagten på din næste lejebolig.

Husk, at du altid kan finde meget mere viden om flytning og flytterelaterede emner hos gomule. I vores blogunivers deler vi løbende tips og tricks samt gode råd til din flytning. Her kan du blandt andet læse om, hvordan du skifter adresse, og hvad du skal overveje, når du flytter sammen med kæresten.

Så kig ind forbi vores flyttetips, og læs meget mere allerede i dag. God læselyst!

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte