Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Del - 
Twitter
Facebook
Copy link

Står du over for en flytning? Så har du måske hørt om folkeregisteret, og at du skal melde din flytning hertil. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan gør man det?

Dette kan du blive klogere på her på denne side, hvor vi også kommer med gode råd til, hvordan du gør din flytning lettere og mere overskuelig.

Hvad er folkeregisteret?

Lad os først dykke ned i, hvad folkeregisteret egentlig er. Folkeregisteret er, som navnet antyder, et register over folk, som bor i en given kommune. Flytter man, skal man derfor melde sin flytning til folkeregisteret, så kommunen, man flytter til, har et overblik over, hvem der bor i kommunen.

Folkeregisteret i Danmark har vi haft siden 1924, og det er altså en fortegnelse over, hvem der er bosat i de forskellige kommuner.

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Nu har vi fået på plads, hvad folkeregisteret er, så det er tid til at kigge på, hvordan man egentlig melder en flytning til folkeregisteret.

Når du flytter fra dit gamle hjem til dit nye hjem, skal du nemlig huske, at din flytning skal registreres i folkeregisteret, så kommunen og offentlige myndigheder ved, at du bor i kommunen, og hvad din adresse er.

Du skal huske at registrere din flytning til folkeregisteret senest fem dage, efter du er flyttet. Det er heldigvis rigtig nemt at gøre dette, og det tager ikke lang tid.

Det foregår alt sammen på borger.dk, hvor du hurtigt og nemt kan registrere din flytning, så du er sikker på, at kommunen kender din nye adresse.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at melde flytning til folkeregisteret?

Som sagt skal du senest fem dage efter din flytning melde det til folkeregisteret. Hvis du ikke gør dette, kan du risikere at få en bøde, så det er en rigtig god idé at få det gjort i tide.

Faktisk kan du i de fleste kommuner allerede melde flytning, før du flytter. Det kan være en god idé at gøre dette, så du ikke glemmer det, når du står midt i en hektisk flytning, og der er mange ting at holde styr på.

Mange kommuner giver dig mulighed for at melde flytning op til fire uger, før du skal flytte, så du har altså ofte god mulighed for at melde flytning til folkeregisteret i god tid.

Overblik over flytteopgaver

At registrere din flytning i folkeregisteret er blot en af de mange opgaver, der følger med, når du skal flytte.

Du skal have styr på internet, tv, el, vand og varme, du skal ofte kigge dine forsikringer igennem, og måske skal du booke et flyttefirma til at hjælpe dig med flytningen.

Der er med andre ord rigtig meget at holde styr på, og der er ikke nået at sige til, hvis du bliver helt rundtosset af at skulle have overblik over alle de opgaver.

Et godt råd til at huske det hele er at lave en liste. Lav en liste over alle de ting, du skal have styr på, inden du flytter, imens du flytter, og efter du er flyttet. Så minimerer du risikoen for, at du glemmer noget undervejs.

Hos gomule får du hjælp til at holde overblikket

Men hvad skal man så lige huske at skrive på sådan en liste? Ja, det kan være en opgave i sig selv at finde ud af. Men frygt ej, gomule hjælper dig med overblikket.

Vi har nemlig lavet en interaktiv flytteliste, hvor du løbende kan krydse af, når du har udført en opgave, så du hele tiden har styr på, hvor langt du er i flytteprocessen.

Vi har samlet alle de administrative opgaver i én samlet liste, så du har overblik over din flytterejse.

Klik ind, og opret din personlige flytteliste allerede i dag.

Få mere viden hos gomule

Hos gomule vil vi gerne give dig de bedste forudsætninger for en vellykket flytning. Derfor har vi samlet en række gode flyttetips til dig, der står over for en flytning.

Her kan du blandt andet læse om, hvordan du kan være en god roomie, eller hvordan du finder den rigtige studiebolig. Vi deler løbende gode råd og flyttetips på vores blogunivers, så du altid kan blive klogere på flytning hos gomule.

Så kig ind forbi vores flyttetips, og få mere viden om flytning og flytterelaterede emner.

Flere flyttetips

Flyt i
en fart

Få styr på A til Z
før du skal fra A til B.

Hurtigt, nemt og bøvlfrit.