Spar 20% på dine flyttekasser med koden "flyt20" - Gælder hele August

TIPS OG RÅD

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Står du over for en flytning? Så har du måske hørt om folkeregisteret, og at du skal melde din flytning hertil. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan gør man det?

Dette kan du blive klogere på her på denne side, hvor vi også kommer med gode råd til, hvordan du gør din flytning lettere og mere overskuelig.

Hvad er folkeregisteret?

Lad os for det første få på plads, hvad folkeregisteret overhovedet er for en størrelse. Siden 1968 har vi i Danmark haft et register til at fastslå, hvem der bor eller har boet i landet. Formelt hedder folkeregisteret Det Centrale Personregister. Lad os med det af vejen kigge nærmere på, hvordan man egentlig melder en flytning til folkeregisteret.

  • Når du flytter fra dit gamle hjem til dit nye hjem, skal du huske, at din flytning skal registreres i folkeregisteret, så kommunen og offentlige myndigheder ved, at du bor i kommunen, og hvad din adresse er.
  • Du skal huske at registrere din flytning til folkeregisteret senest fem dage efter din flytning. Det er heldigvis rigtig nemt at gøre dette, og det tager ikke lang tid.
  • Det foregår alt sammen på borger.dk, hvor du hurtigt og nemt kan registrere din flytning, så du er sikker på, at kommunen kender din nye adresse.
Se mere

Hvordan skifter jeg adresse?

Herunder har vi overskueliggjort, hvordan du konkret skifter din adresse i folkeregisteret, og hvad du skal være opmærksom på:

  •     Log ind på borger.dk med dit MitID. Er du undtaget digitale løsninger, kan du melde din flytning hos kommunens borgerservice.
  •     Her vælger du den kommune, du flytter til.
  •     Skriv de personer på, der kommer til at bo på den nye adresse.
  •     Vælg dato for adresseflytning og navnet på den nye adresse.
  •     Vælg evt. ny læge.
  •     Print evt. kvitteringen for din flytning ud.

Vær opmærksom på at udfylde feltet c/o-adresse med ejerens eller lejerens navn, hvis du flytter ind et sted, hvor dit eget navn ikke fremgår af postkassen. Ønsker du hemmelig adresse, er det også under denne folkeregisterflytning, at det foregår.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at melde flytning til folkeregisteret?

Som sagt skal du senest fem dage efter din flytning melde det til folkeregisteret. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at få en bøde, så det er en rigtig god idé at få det gjort i tide.

Faktisk kan du i de fleste kommuner allerede melde flytning, før du flytter. Det kan være en god idé at gøre dette, så du ikke glemmer det, når du står midt i en hektisk flytning, og der er mange ting at holde styr på.

Mange kommuner giver dig mulighed for at melde flytning i op til fire uger, før du skal flytte, så du har altså ofte god mulighed for at melde flytning til folkeregisteret i god tid.

Hvad er der ellers af flytteopgaver ud over at melde flytning til folkeregistret?

At registrere din flytning i folkeregisteret er blot en af de mange opgaver, der følger med, når du skal flytte.

Du skal have styr på internet, TV, el, vand og varme, du skal ofte kigge dine forsikringer igennem, og måske skal du booke et flyttefirma til at hjælpe dig med flytningen.

Der er med andre ord rigtig meget at holde styr på, og der er ikke nået at sige til, hvis du bliver helt rundtosset af at skulle bevare overblikket over alle de opgaver.

Et godt råd til at huske det hele er at lave en liste. Lav en liste over alle de ting, du skal have styr på, inden du flytter, imens du flytter, og efter du er flyttet. Så minimerer du risikoen for, at du glemmer noget undervejs.

Se mere

Skriv folkeregisteret på en liste

Som du kan læse i boksen herover, råder vi altid til at gøre flytteprocessen så overskuelig som muligt. Det kan du fx gøre ved at lave en liste, hvorpå alle dine administrative opgaver står.

Men hvad skal man så lige huske at skrive på sådan en liste? Ja, dét kan være en opgave i sig selv at finde ud af. Men frygt ej; gomule hjælper dig med overblikket.

Vi har nemlig lavet en interaktiv flytteliste, hvor du løbende kan krydse af, når du har udført en opgave, så du hele tiden har styr på, hvor langt du er i flytteprocessen.

Vi har samlet alle de administrative opgaver i én samlet liste, så du har overblik over din flytterejse. Her bør du som noget af det første være opmærksom på, at folkeregistret er skrevet på, da denne opgave ikke må blive væk i tankemylderet.

Klik ind, og opret din personlige flytteliste allerede i dag.

Få mere viden hos gomule

Hos gomule vil vi gerne give dig de bedste forudsætninger for en vellykket flytning. Derfor har vi samlet en række gode flyttetips til dig, der står over for en flytning.

Her kan du blandt andet læse om, hvordan du kan være en god roomie, eller hvordan du finder den rigtige studiebolig. Vi deler løbende gode råd og flyttetips på vores blogunivers, så du altid kan blive klogere på flytning hos gomule.

Så kig ind forbi vores flyttetips, og få mere viden om flytning og flytterelaterede emner.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting