Spar 20% på dine flyttekasser med koden "flyt20" - Gælder hele August

TIPS OG RÅD

Sådan finder du en studiebolig i København

At finde en studiebolig i København kan være en udfordrende opgave, især hvis du er en ung studerende, der er ny i byen.

Men med den rigtige tilgang og de rigtige ressourcer kan det gøres meget lettere.

I dette blogindlæg vil vi dele nogle nyttige tips og tricks til at finde en studiebolig i København samt nogle hjemmesider, der kan hjælpe dig med din boligsøgning.

Hvor skal jeg starte?

Hvor skal jeg starte?

Først og fremmest skal du have et overblik over, hvor du kan søge efter en studiebolig i København. Her er nogle hjemmesider, der kan være en god start:

  • Kbh-Kollegier.dk: Hvis du er interesseret i at bo på et kollegium, er denne hjemmeside et godt sted at starte. Den er dedikeret til studieboliger i København og kan hjælpe dig med at finde det perfekte kollegium​.
  • s.dk: At finde en studiebolig i København kan være svært. Men gennem denne side er der samlet tusindvis af studieboliger. Det gør din søgning efter studiebolig i København lettere.
  • BoligPortal.dk: Denne side lister en bred vifte af ledige lejeboliger i København. Vær opmærksom på, at der ikke er tale om studieboliger, men normale lejelejligheder. Hjemmesiden er let at navigere rundt i og giver dig mulighed for at filtrere dine søgninger efter dine præferencer.
  • FindRoommate.dk: Denne hjemmeside er især nyttig, hvis du er åben for at dele din bolig med en roomie​, eller hvis du er på jagt efter et værelse i en lejlighed, hvor du kan bo med en roomie. At bo sammen med andre kan ofte være en god måde at spare penge på.
Se mere

Studiebolig – Københavns venteliste kan være lang

Det er populært at studere i København, og ventelisten for studieboliger i København kan derfor også være lang, og det kan tage tid at finde den perfekte bolig.

  • Hvis du ønsker at bo i centrum af byen, kan du forvente lang ventetid. Er du derimod klar på at bo uden for byen, kan du ofte finde en studiebolig hurtigere.
  • Det er derfor en god idé at begynde boligsøgningen i god tid. Husk, at jo længere tid du har stået på ventelisten, jo højere anciennitet har du, og jo hurtigere kan du komme frem i køen​.

Hvad kan jeg gøre?

  1. Start tidligt: Boligsøgningen i København kan tage tid, især hvis du ønsker at bo i midtbyen. Begynd derfor din søgning flere måneder før, at du planlægger at flytte​.
  2. Vær fleksibel med beliggenhed: Overvej områderne uden for Københavns centrum i din søgning. Disse områder er ofte lidt billigere, og du kan stadig komme hurtigt og nemt til universitetet og byens centrum med offentlig transport eller på cykel​.
  3. Brug flere boligsøgningssider: Tjek flere forskellige hjemmesider for at finde ledige studieboliger. Nogle gode steder at starte kunne være findboliger.dk, boligportal.dk, kbh-kollegier.dk og findroommate.dk​.
  4. Registrér dig på ventelister: Hvis du er studerende og planlægger at flytte til København, kan du overveje at registrere dig på en studiebolig via S (CIU) eller gennem Kollegiernes Kontor (KKIK). Disse organisationer stiller mange boliger til rådighed for studerende, og det er gratis at registrere sig på deres hjemmesider​​.
Se mere

Studiebolig: Københavns periferi kunne være en mulighed

Tænker du “Studiebolig, København”, tænker du muligvis, at det er bedre, jo tættere du er på dit studie. Men selvom studiet naturligvis kommer til at være en central del af dit liv, kan du med fordel tænke din base lidt større, så længe transporten til studiet er overkommelig. Infrastrukturen i landets hovedstad er nemlig ganske veludviklet, uanset om du er til at cykle eller hellere vil benytte dig af offentlig transport.

Når du tænker “Studiebolig, København”, vil du også udvide dine chancer for at finde et hjem, der sagtens kan fungere i balancen mellem studie og fritid. Dit liv skal nemlig også fungere uden for studiet. For mange er det derfor lidt af en hovedpine, hvis centrum er det eneste, der rimer på studiebolig. København kan dog heldigvis meget, meget mere, selvom du bevæger dig væk fra broerne og Frederiksberg.

For eksempel kan Amager og Valby nævnes som muligheder, og selvom der naturligvis kan være lidt transport til dit uddannelsessted, kan det være, at du opdager, at du faktisk kommer til at bo i en af de fede studieboliger, som København også kan tilbyde. Det er i hvert fald en overvejelse værd, som kan være grunden til, at du kommer godt fra land i det næste kapitel i dit liv.

Skal du flytte til studiebolig i København? Hold styr på flytningen med gomule

Skal du flytte til en studiebolig i København eller hvilken som helst anden by i Danmark, er der gode nyheder til dig. Hos gomule har vi nemlig lavet flyttelisten, som hjælper dig med at holde styr på alle de administrative opgaver, som følger med, når du skal flytte fra et hjem til et nyt.

Du kan bruge flyttelisten, om du skal flytte i studiebolig, lejlighed, parcelhus eller noget helt fjerde. Så længe du står over for en flytning, kan vi hjælpe dig.

Det kan være svært at skulle holde styr på dine administrative opgaver, når du skal flytte. Der er meget, som man skal huske. Der skal meldes flytning, findes internetudbyder, tilmeldes elaftale og meget mere. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at skabe et overblik over din flytning før, under og efter.

opret din personlige flytteliste allerede i dag, og få et overblik over din flytning med gomule.

Du kan her også læse mere om, hvordan du kan søge boligstøtte – måske er det relevant for dig.

Få mere viden hos gomule

Du er nu nået i mål med vores blogindlæg om, hvordan du kan finde studiebolig i København. Vi håber, at du har fået ny viden og er klar på din flytning til landets hovedstad. Står du og skal flytte? Så har vi gode nyheder til dig.

Hos gomule går vi op i flytning og flytterelaterede emner. Så hvis du gerne vil have tips og tricks til din flytning, synes vi, at du skal kigge ind forbi vores flyttetips. Her har vi samlet en lang række gode råd til dig, så du er godt klædt på til din flytning.

Du finder vores flyttetips lige her. God læselyst!

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Tips og råd

Vores guide til køb af flytte-hjemmefra-ting