Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Sådan aflæser jeg min vandmåler?

En af de ting, som ofte skal gøres, når du flytter, er aflæsning af vandmåleren. Alt afhængigt af hvilken måler du har, skal du nemlig selv gøre dette og sende aflæsningen afsted til din vandudbyder.

 

I dette blogindlæg vil vi derfor guide dig igennem aflæsning af vandmåler, hvordan du gør, og hvad du skal være opmærksom på i denne proces.

 

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du aflæser din elmåler, når du skal flytte? Så husk, at vi i vores blogunivers også har en guide til netop dette. Du kan her læse mere om, hvordan du aflæser din elmåler

Hvilken vandmåler har du?

Når du skal aflæse din vandmåler, skal du i første omgang finde ud af, hvilken slags måler du har. Der findes nemlig både fjernaflæste vandmålere og målere, som skal aflæses manuelt.

  • Har du en fjernaflæst måler, skal du, som navnet antyder, faktisk ikke selv aflæse den. Det betyder også, at du med en fjernaflæst vandmåler ikke behøver at aflæse måleren manuelt og sende resultatet ind til vandudbyderen. Det hele sker automatisk.
  • Har du derimod en manuel vandmåler, skal du i gang med aflæsningen selv. Herunder vil vi guide dig igennem, hvordan du bedst muligt gør dette.

Er du i tvivl om, hvorvidt du selv skal aflæse din måler, kan det være en god idé at kontakte din vandudbyder. De vil typisk kunne hjælpe dig med, om manuel aflæsning af vandmåleren er aktuelt for dig.

Se mere

Aflæsning af vandmåler

Har du en manuel vandmåler, der skal aflæses, så læs med her. Der findes forskellige slags målere, så din vandmåler kan derfor se anderledes ud, end det er beskrevet her. Dette skal derfor ses som generelle råd til aflæsning af din måler.

Typisk vil din vandmåler være rund og blå, grå eller messingfarvet. Ofte vil din måler have et låg, som du skal løfte for at kunne aflæse tallene. Når du har løftet låget på din måler, kan du se en række tal. Har du tændt for en vandhane eller lignende, bør dette tal skifte. Er alt vand slukket i hjemmet, bør tallet stå stille.

Også når det kommer til selve tallene på vandmåleren, kan de se forskellige ud, alt efter hvor du bor. Er du i tvivl om, hvilke tal du skal aflæse på lige præcis din vandmåler, kan det være en god idé at kontakte din vandudbyder, så du er sikker på, at du får aflæst de rigtige tal.

Når du skriver tallene ned, er det vigtigt, at du dobbelttjekker, at der står det samme på vandmåleren, som der gør på de tal, du har skrevet ned. På den måde sikrer du nemlig, at de rigtige tal fra måleren er noteret, og du undgår at blive opkrævet en forkert regning.

Hvor sidder vandmåleren?

En ting er at aflæse vandmåleren, men før det kan gøres, skal den jo også lige lokaliseres. Desværre er der ikke et fast sted i hjemmet, hvor man kan finde måleren.

Det kan nemlig variere fra hjem til hjem. Bor du i hus, er den dog gerne placeret på din vandinstallation, som du ofte vil finde i et teknikrum, i dit bryggers eller i en kælder.

Bor du i lejlighed, er det ikke sikkert, at du har hverken teknikrum, bryggers eller kælder. Så hvor findes den så? Igen er der ikke noget facit for, hvor i lejligheden din måler sidder. Den vil dog typisk sidde der, hvor vandrørene er ført ind i boligen.

Se mere

Hvad hvis man ikke bruger vand?

Mange vandselskaber anbefaler, at man som minimum bruger en kubikmeter vand på sin vandinstallation. Dette skyldes, at hvis vandet står helt stille i rørene, trives bakterier, og det kan i sidste ende være med til at forurene vandet.

Så selv hvis du ikke bruger vandet i dit hjem, er det en god idé at lade vandet løbe lidt. Dette kan for eksempel gøres i forbindelse med den årlige aflæsning af din vandmåler, hvis du har en manuel vandaflæsning.

Hvor ofte bør jeg aflæse en vandmåler?

Typisk vil man skulle aflæse sin vandmåler en gang om året, hvis man ikke har en fjernaflæst måler. Flere forsyningsfirmaer anbefaler dog, at man aflæser sin vandmåler en gang om måneden, også selv om man har en fjernaflæst vandmåler.

Dette er for at kunne holde øje med sit forbrug, så man ikke pludselig får en overraskende stor vandregning.

Læs meget mere om flytning på vores blog

Står du over for en flytning? Måske du skal flytte i hus for første gang? Eller en ny lejlighed? Lige meget hvilken form for flytning du er i gang med eller skal i gang med, kan du i vores blogunivers læse meget mere om flytning og flytterelaterede emner.

Hos os kan du blandt andet finde den store huskeliste til flytning, så du ved, hvad du skal have styr på, når du skal flytte. Du kan også få tips og gode råd til, hvordan du flytter din adresse. Og vi giver vores bedste tips og tricks til, hvordan du klarer en flytning på budget. Så skynd dig ind for at læse meget mere om flytning.

Find flere flyttetips
Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte