Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Pendlerlejlighed og pendlerværelse: Hvad er det?

Der findes mange forskellige former for boliger i dag, og en af dem er den populære pendlerlejlighed eller et pendlerværelse. Men hvad betyder det egentlig, når vi taler om en bolig til en pendler? Det gør vi dig klogere på lige her.

 

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvor meget du bor i boligen, hvis den er rettet mod en pendler. Læs med her, og bliv meget klogere på området.

Hvad er et pendlerværelse eller en pendlerlejlighed?

Ser vi på, hvad et pendlerværelse eller en pendlerlejlighed er, handler det om en bolig, som kun bliver beboet i en periode. Typisk taler man om en periode i form af et antal dage om ugen, så du eksempelvis bor på et pendlerværelse fra mandag til torsdag.

Samtidig betyder det ofte, at du kun har adgang til at bruge lejligheden eller værelset på de aftalte dage.

Med hvad betyder det at pendle? Når du pendler, vil du have bolig et andet sted, end der hvor dit pendlerværelse ligger. Bor du eksempelvis i Aarhus og arbejder mandag til torsdag i København og har en pendlerlejlighed, kan du betegne dig selv som pendler.

Se mere

Hvad er en pendlerlejlighed?

En pendlerlejlighed betegner en lejlighed, som du kun periodisk har adgang til. Det kan være hos en ejer, der måske selv arbejder et andet sted i hverdagen, eller som ønsker at kunne bruge lejligheden i weekenderne.

Hvad er et pendlerværelse?

Et pendlerværelse er selvfølgelig et værelse, som du lejer som pendler. Det kan være en person, der eksempelvis har et gæsteværelse i sin bolig og som ønsker at leje det ud i hverdagene, men selv vil have råderet over det i weekenderne. Derfor er det også vigtigt, at du er indstillet på, at værelset bruges til gæster eller lignende, når du ikke er der. Det er selvfølgelig noget, som du aftaler med udlejer.

Find et pendlerværelse eller en pendlerlejlighed

Skal du til at pendle mellem bopæl og arbejde, kan det godt betale sig med en pendlerbolig. Du sparer dig selv for mange timers transport hver uge, og så kan du ofte slippe afsted med en lidt billigere husleje, når du vælger et pendlerværelse.

I takt med, at du ikke har råderet over boligen eller værelset hele tiden, vil huslejen automatisk være lavere end ved en fast bolig. Samtidig behøver du ikke have adresse i boligen.

Når det kommer til DBA og pendlerværelse eller pendlerlejlighed, går disse to hånd i hånd. Det er nemlig her, hvor mange tilbyder eller søger pendlerværelser eller pendlerlejligheder, og det er en god idé at undersøge mulighederne her, når du skal på jagt.

Derudover bruger stadig flere sociale medier til at søge eller tilbyde en bolig til dig, der skal pendle. Og så er der selvfølgelig forskellige lejeportaler, hvor der ikke kun tilbydes lejelejligheder men også pendlermuligheder.

Kan jeg få kørselsfradrag med pendlerværelse?

Når du har et pendlerværelse eller en pendlerlejlighed, har du helt sikkert også nogle omkostninger forbundet med din transport. Den gode nyhed er, at når du pendler mellem din bopæl og dit arbejde, vil du være berettiget til kørselsfradrag.

Kørselsfradraget beregnes fra den adresse, som du har i Folkeregistret, og til din arbejdsplads. Derfor er det en fordel, at du ikke har adresse i din pendlerbolig, så du kan beregne det fra din adresse i en anden by.

Det er til gengæld vigtigt at være opmærksom på, at du kun kan få kørselsfradrag for dine rejser. Det vil sige, at du kun kan indberette kørselsfradrag for ud- og hjemrejse, så hvis du rejser til arbejde mandag og hjem torsdag, vil det altså være disse to rejser, du kan tælle med.

Se mere

Fordelene ved et pendlerværelse og en pendlerlejlighed

Vælger du et pendlerværelse, får du en billigere bolig sammenlignet med et fast værelse eller et hotelværelse. Det giver dig mere luft i budgettet, og du vil samtidig få selskab i lejligheden, når du er hjemme.

Ved at vælge en pendlerlejlighed kan du måske risikere at skulle betale noget mere. Til gengæld får du hele lejligheden for dig selv, så du også har brugsret til eksempelvis en stue, og hvor du får masser af ro, når du kommer hjem.

Skal jeg pendle eller finde en pendlerbolig?

Et spørgsmål, der rejser sig hos mange, er, om det bedst kan betale sig at pendle hver dag eller finde en bolig i den by, hvor man arbejder.

Fordelen ved at pendle er, at du selvfølgelig kan holde udgifterne nede, da du ikke skal betale for en ekstra bolig. Til gengæld bruger du mange timer hver dag på transport, og det kan gøre det svært at få hverdagen til at fungere optimalt.

Vælger du et pendlerværelse eller en pendlerbolig, skal du give det lidt plads i budgettet. Til gengæld har du en bolig, som du kan rykke ind i, når du har fri fra arbejde, og så kan der være mulighed for at få tilskud fra arbejdspladsen til at dække omkostningerne, hvis dette bliver en del af aftalen.

Lav en kontrakt med udlejer

Skal du pendle, og vil du finde en bolig, gælder det om at få det hele ned på skrift. Som pendler er du mere udsat for pludselige opsigelser af aftalen, og derfor er det altid en god idé at lave en lejekontrakt, der sikrer dig.

Kontrakten bør indeholde husleje, lejeperiode og opsigelsesperiode. Særligt opsigelsen er vigtig, så du undgår at blive opsagt fra den ene dag til den anden. Derudover bør lejekontrakten også indeholde andre betingelser, såsom om lejligheden er møbleret og betingelser i forbindelse med fraflytning.

En pendlerbolig uden møbler? Få flyttehjælp, og kom i mål

Måske du skal starte lige om lidt, men du finder en pendlerbolig uden møbler og derfor står over for en stresset periode med pakning og flytning. Heldigvis kan du nemt få hjælp fra et professionelt flyttefirma, der hjælper dig med at få flytningen klaret, og hvor du kun selv skal bestemme, hvor tingene skal stå.

På den måde kan du også hurtigt komme på plads på dit pendlerværelse eller i din pendlerlejlighed og gøre det eller den til din egen. Lige her kan du læse mere om, hvad en flytning typisk koster.

Tips og råd

Regler for depositum ved fraflytning

Tips og råd

Så mange kWh bruger en vaskemaskine

Tips og råd

Bliv klar til din indflytterfest

Tips og råd

Navne- og adressebeskyttelse, når du flytter

Tips og råd

Lån til beboerindskud, når du flytter i almen bolig

Tips og råd

Flytte med børn: en guide til en problemfri overgang