Brug koden "rabat10" for 10% på hele din ordre på vores webshop!

TIPS OG RÅD

Værd at vide om studieboliger

Er du studerende, eller skal du til at studere i en af de større danske byer? Så ved du nok også, at det kan være en sand jungle at finde den helt rigtige bolig til en god pris, mens du er studerende.

 

Derfor er der også mange, som kigger på studieboliger, når de skal til at studere. Her finder man nemlig boliger, som er lavet specielt til studerende, og det giver nogle fordele.

 

I dette blogindlæg vil vi gøre dig klogere på studieboliger og give dig viden om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil bo i en af disse boliger.

Hvad er en studiebolig?

Lad os starte med at kigge på, hvad en studiebolig egentlig er for noget. Som du nok kan høre på navnet, er studieboliger en boligform for dig, der studerer. Med andre ord er det boliger, som typisk kun kan benyttes, mens man er tilknyttet et studie.

  • Studieboliger er ofte mere overkommelige rent prismæssigt end mange andre boliger i de større byer. Det er blandt andet, fordi de er lavet med studerende og studerendes budget in mente. Derfor er huslejen typisk sat efter, at den skal være til at betale, mens man studerer.
  • Nogle boliger har derfor en husleje, der kan betales, hvis din indkomst alene er SU, mens andre kræver, at du har en anden indkomst ved siden af, for eksempel et studiejob.
  • Der er desuden mange studieboliger, der er delevenlige. At en bolig er delevenlig betyder ofte, at den kan deles af to eller flere personer, som har brug for hver sit værelse. Vil du gerne bo med roommates i en bolig, er det derfor en god idé at kigge efter boliger, der er delevenlige.
Se mere
Lejekontrakt

Er din husleje for høj?

 
Indsend din lejekontrakt til os, så kigger vi den igennem for dig, helt gratis!
Bare rolig! Vi sletter din lejekontrakt igen efter 14 dage.

Hvor kan man finde studiebolig?

I rigtig mange danske byer udbydes der i dag studieboliger. Typisk findes disse boliger i byer, hvor der også er forskellige muligheder for at studere. Det er der i mange af de større danske byer, og her vil der derfor typisk være et fint udvalg af boliger til studerende.

Det kan være forskelligt fra by til by, hvordan man finder og skriver sig op til en studiebolig. Derfor har vi lavet en oversigt for nogle af de mest populære studiebyer, som du kan finde her:

Gode råd til jagten på studiebolig

At finde studiebolig kan være en proces, der kan tage tid. Især, hvis du har specifikke krav til din bolig. Herunder vil vi komme med et par råd, som forhåbentlig kan gøre din søgning efter bolig nemmere.

Vær åben over for mulighederne

Hvis din søgning efter studiebolig udelukkende koncentreres omkring centrum eller lige ved siden af studiet, kan du godt risikere at skulle vente længe. Det er nemlig ofte her, der er mest rift om boligerne.

Er du derimod villig til at pendle til studiet eller rykke lidt væk fra bymidten, så er der ofte noget kortere ventetid på studieboligerne. Nogle gange er de endda lidt billigere eller nyere end dem, der ligger lige midt i centrum.

Så det kan altså være en rigtig god idé at kigge på mulighederne andre steder end der, hvor det er allermest populært. Hvis du finder en studiebolig, kan det desuden være en god idé at undersøge området for at finde ud af, om det passer til dig.

Skriv dig op i god tid

Der er ofte rigtig mange studerende i de større danske byer, og det betyder også, at der er rigtig mange på jagt efter de eftertragtede boliger. Det er forskelligt, hvilke krav der er til at bo i en studiebolig. Men fælles for de fleste boliger er ventelisterne.

  • Til mange studieboliger er der nemlig ventelister med folk, som gerne vil bo der, mens de er studerende. Og jo mere populær boligen er, jo længere er ventelisten ofte.
  • Hvis du er på jagt efter en af de populære boliger, kan det derfor være en rigtig god idé at se på, hvornår du har mulighed for at skrive dig op til en bolig.
  • Nogle steder kan man allerede skrive sig op, før man begynder at studere, og dermed kan man komme endnu længere op på ventelisten, end hvis man først skrev sig op til studiestart.
Se mere

Få overblik over din flytning

Skal du til at flytte ind i en ny studiebolig? Eller skal du flytte til en anden boligform? Så kan vi hjælpe dig med at holde overblik over din flytning. Hos gomule har vi nemlig lavet flyttelisten, der samler dine administrative flytteopgaver ét sted.

Med din egen personlige flytteliste kan du løbende holde øje med, hvor langt du er i din flytteproces. Klik ind, og opret din flytteliste allerede i dag.

Få mere viden hos gomule

Når du skal flytte, er der mange ting at holde styr på. Hvis det er første gang, du flytter, er der desuden mange nye ting at lære. Derfor kan du hos gomule få gode tips og tricks til din flytning.

Kig ind forbi vores flyttetips, og lær mere om flytning og flytterelaterede emner.

Tips og råd

Midlertidig adresse?

Tips og råd

Flytning til udlandet: Gode råd, når du flytter fra Danmark

Tips og råd

Alt, du skal vide ved flytning af virksomhed

Tips og råd

Meld din flytning her – alt, du skal vide!

Tips og råd

Hvordan melder man flytning til folkeregisteret?

Tips og råd

Sådan søger du boligstøtte